Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Náležitosti kupní smlouvy

Poradna
Redakce TipCars.com | 22.05.2007
foto: auto esa
Dotaz

Dobrý den, prosím poraďte mi!
Pokud kupuji auto a podepisuji kupní smlouvu musí k ní být předávací protokol a technická zpráva? Musí být kupní smlouva ověřená notářem? Když půjdu s kupní smlouvou, malým a velkým technickým průkazem vůz přihlásit, kolik zaplatím. Co vlastně všechno musím předložit.

Moc Vám děkuji za odpověď
Marhanová


Odpověď

Předávací protokol a technická zpráva ke kupní smlouvě být nemusí. Kupní smlouva na věc movitou (auto) nemusí být ani písemná (nemá předepsanou písemnou formu), leč lze ji vřele doporučit – a to zejména přihlídneme-li k následnému převodu na STK.

Notářské ověření není nutné. Co se týče cen, nemáme o tom přesné informace.

Sdružení obrany spotřebitelů (SOS), www.spotrebitele.info, poradenská linka 900 08 08 08 (8 Kč/min)

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 22.05.2007 10:10
Buď to odhlásí ještě tentýž den ve svém kraji, kde to měl přihlášené na Vás, a potom s jeho SPZ, s Vaším novým povinným ručením a odhlášeným TP na Vaše jméno pojedete na moravu. Zajedete si na evidenční prohlídku a půjdete na dopravní inspektorát ve svém kraji, dáte jim SPZ předchozího majitele a dostanete nové. Nebo se sním dohodnete (jestliže bude např. svátek, víkend atd.), že v co nejkratší době po vaše odjezdu to na Vás odhlásí a pak Vám to může zaslat doporučeně poštou domů.
anonym, 22.05.2007 10:12
Aha, dekuju. Takze auto bude prihlasene na me vlastne uz v jeho kraji, jeste ho ale musim prihlasit ve svem kraji na DI.
mufik.martin, 22.05.2007 10:21
Nastesti je to jednoduche. Ja osobne jsem z Prahy a auto sjem kupoval v Moravskych Budejovicich., Prijel jsem, prohledl auto. Rozhodl se koupit. Smlouvu jsem nasel na netu, jen jsem ji vyplnil tech. udaje a podepsal. Puvodni majitel si necha velky TP, nekdy i maly. Auto prevezete na kupni smlouvu, takze policistum ukazujete kupni smlouvu v pripade zastaveni. Prijel jsem do Prahy a cekal, az me postou prijde velky TP. Prisel behem par dni. Dosel jsem si na evidencku 200 kc, zaridil si v pojistovne povinne ruceni a pak sel na prepis. Prepis stal myslim 1200, dostal sjem noveSPZ, novy maly technicak s mym jmenem a ve velkem technickaku bylo me jmeno. Pak jsem jen na pojistnovne nahlasil zmenu SPZ za novou, oni me poslali novou karticku pojsiteni auta s novou SPZ a to bylo vse
anonym, 22.05.2007 14:45
Proč to dělat jednoduše,když to jde složitě.
anonym, 22.05.2007 17:30
presne tak, proc na to jit z druhy strany ze?nufiku
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů