Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na českých silnicích přibývá luxusních aut

Aktuality
TZS | 10.05.2007
foto: km77.com
V Česku přibývá lidí, kteří si své společenské postavení stvrzují nejenom značkovým oblekem, ale i drahým autem. Podle statistik Svazu dovozců automobilů se jen za první tři měsíce letošního roku prodalo více než sto luxusních automobilů. Ještě před dvěma roky jich přitom za stejné období našlo kupce jen 65.

Na ulicích jsou díky tomu k vidění i takové "kousky" jako závodní vůz Ferrari či Aston Martin, v němž jezdí filmový agent James Bond.
"Roste kupní síla a lidé si chtějí dopřát luxusnější věci. K tomu samozřejmě patří i to, že se zákazníci stále více orientují na image," vysvětluje Josef Roider, generální ředitel Porsche pro Česko. Pro letošek proto počítá s prodejem sto padesáti vozů a příští rok by chtěl dosáhnout dvou set. Porsche si loni v tuzemsku koupilo 120 zákazníků. Česko je podle Roidera nejlepším odbytištěm značky Porsche v celé východní Evropě.
Rostoucí zájem o drahé vozy potvrzuje i většina dalších prodejců. "Poptávka po luxusních vozech určitě stoupá a poroste i v následujících letech. Profil zákazníka však zůstává stejný, jedná se o úspěšné podnikatele," dodává Michal Kaizar, vedoucí prodeje Bentley a Lamborghini. Vozů Bentley se loni v Česku prodalo sedmadvacet - dvakrát více než o rok dříve. Pozadu nezůstává ani Jaguár, jehož si loni dopřálo více než padesát Čechů.

TIP: TÉMA: Fleetový prodej v Česku pro rok 2007

Luxusní vozy si kupují nejenom soukromé osoby, ale i firmy. Ty většinou pro svůj top management vybírají limuzíny Audi A8, kterých se jen za první čtvrtletí letošního roku prodalo dvacet dva. Úspěchy slaví i BMW 7 či Mercedes-Benz třídy S, který si loni pořídilo 167 řidičů, převážně manažerů.
Z poptávky po drahých automobilech však netěží jenom jejich prodejci. Doslova žně slaví i "lepší" půjčovny. Za pětatřicet či padesát tisíc korun na den se může chlubit ferrari téměř kdokoliv.
"V naší půjčovně máme čtyři vozy Ferrari a tři vozy Lamborghini, všechna auta jsou stále v permanenci. Letos máme zhruba o čtyřicet procent vyšší poptávku než loni," potvrzuje Jaroslav Vitek, manažer prodeje společnosti Impex Car. Stále více podle něj přibývá lidí, kteří si auto půjčují na déle než jeden den či na víkend.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
apo, 10.05.2007 09:34
chtělo by to ještě reportáž o takových půjčovnách, co mají a za kolik a kde je najít. Pro leckoho by byl pěkný dárek k narozeninám, třeba víkend s boxsterem za 8000 nebo s RX8 za 6000 při proběhu 500km. Gallardo za 100,000 si půjčí jen ti, co si ho mohou i koupit.
Passat, 10.05.2007 09:46
Jj,s tímto jsem se taky setkal.Jen tak na oko jsem se podíval kolik by stál víkend s Porsche 911 (r.v. 1999) a cena? 40.000,- je možné že se dá sehnat i levněji.
mufik.martin, 10.05.2007 09:54
Je hodně půjčoven zabývajících se pronájmem drahých aut. Například tato:
http://www.impexcar.com/

Ale když dáte do vyhledávače půjčovna aut a projdete pár stránek tak narazíte i na jiné půjčovny, které nenabízí jen Fabie a Octavie.
Tonny, 10.05.2007 15:16
Udělali jsme si s kamarádem navzájem radost na 40cátiny a v německu jsme měli na víkend Lamborghini Diablo r.v.95 myslím,stálo to na naše 60tis. a mohli jsme najet 6OOkm,navíc pojistka na každého na 3dny cca 3tis.Někdo sice možná řekne že jsou to vyhozené prachy,ale ten zážitek byl SUPER.Vřele doporučuji a jestli chcete netradiční dárky tak zadejte do vyhledavače "adrenalinové dárky" a můžete mít i Tryskáč a nijak velký ranec peněz to není.(samozřejmě s pilotem
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů