Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Multipla, Stilo, nebo malý automat pro manželku?

Poradna
Daniel Dvorský | 15.01.2009
dalších 8 fotek
foto: TipCars.com
Dotaz

Dobrý den, 

řeším dilema jaké zakoupit auto na denní dojíždění do práce cca200km denně(3/4 cesty dálnice) což je ročně tak 50tis km plus tak dalších 10tis za rok na další popojíždění. V současnosti mám Peugeot 307SW 2.0HDI s průměrnou spotřebou 7,1 litrů nafty, ale tento vůz bych asi přenechal manželce. Chtěl bych na denní dojíždění koupit pohodlný a úsporný vůz. Bohužel nemohu za něj dát více než cca 130tis. a jak jsem se díval nejčastěji se nabízí volba FIAT Multipla na zemní plyn (CNG), ale nevím jak jsou tyto auta spolehlivá když už mají většinou najeto více než 120tis. Případně co by jste mne poradili jiného, když bych prodal Peugeot a koupil bych něco dražšího a manželce menší auto s automatem které by chtěla.

 

S pozdravem 

Pavel Š.


Odpověď

Dobrý den,

Vaším dotazem vzniká několik „úkolů“. Prodat Peugeot 307 SW a pořídit nějaký automobil do 130.000 Kč nebo pořídit malý automobil s automatickou převodovkou a za zbytek si pořídit automobil pro sebe.

První věc k zamyšlení je malý automat. Ojetý vůz s automatickou převodovkou se v Čechách špatně hledá, zákazníci vyhledávající automatickou převodovku si auta převážně nakupují jako nová a potom si je ve velké míře nechávají. Je to z toho důvodu, že u nového vozu zaplatí příplatek za automatickou převodovku a při prodeji ojetiny musí ve většině případů spíše zlevnit, a to se nikomu nechce. Navíc se kupující obávají opravy automatické převodovky, která je nákladnější, prodejnost takového auta je tedy nižší. Je to stejné jako s motorem, nevidíme do něj a i když při zkušební jízdě vyzkoušíme všechny režimy jízdy a provedeme zkoušku pod plným zatížením, riziko následné nákladné opravy převodovky s narůstajícími kilometry stoupá. Dá se říci, že klidné spaní bychom mohli mít při kilometrovém nájezdu do cca 100000km, otázkou ale zůstává prokazatelnost najetých kilometrů. Proto bych doporučil v případě volby automatu vybírat z vozů zakoupených v ČR, autentičnost servisní knihy ověřit u dealera a pokud možno absolvovat prohlídku v autorizovaném servisu, nejlépe tam, kde bylo vozidlo zakoupeno. Pokud zde původní majitel navíc pravidelně servisoval, měli by ten automobil znát. Takových vozů je ale opravdu málo.

Při Vašem nájezdu kilometrů se opravdu vyplatí nafta, CNG by bylo vhodné v případě, že budete mít čerpací stanici někde v okolí. Dojezd automobilů s pohonem na CNG není nijak vysoký a čerpacích stanic je nejméně ze všech dostupných možností paliva. Spíše bych tedy doporučil léta osvědčenou naftu. A to platí i u vybrané Multiply. Multipla se dá zakoupit mimo jiné i s motorem 1,9 JTD 77 až 85kW. Tyto motory mají velmi slušnou dynamiku jízdy a dá se říci, že trpí na obvyklé nemoci turbo dieselu. Přesto při slušném zacházení můžou být spolehlivé i nad hranici nájezdu 120000km. Spíše bych se u tohoto automobilu obával následné prodejnosti, tak jak celkem jednoduše prodáte 307 SW tak u Multiply především díky neotřelému designu, neobvyklému šestimístnému uspořádání a velmi futuristicky nadčasovému designu interieru či exterieru můžete mít s následným prodejem problém. Důvod proč se Vám Fiat líbí nesdílí bohužel každý a nejen jako ojetina si musí kupce opravdu hledat. Multipla zkrátka není pro každého. Bližší informace k tomuto modelu najdete v samostatné recenzi (odkaz je pod článkem).

Pokud nemáte pro Multiplu speciální slabost, doporučil bych spíše koupi ne tak nápadného modelu. Multiplu sice nikdo neukradne, ale pokud chcete změnu francouzského komfortu a vybral jste si italský Fiat, doporučil bych stejný motor 1,9 JTD 85kW , který se dodává např. do Fiatu Stilo. Jako ojetina je velmi dostupná a cenově níže než srovnatelné modely od konkurence. V případě 5 ti dvéřového kombi získáte velmi nenápadné, prostorově zajímavé řešení s nízkými provozními náklady (v případě JTD). Dá se sehnat i ve vyšších standartech výbavy a za relativně málo peněz se můžete nechat rozmazlit komfortem. Jízdní vlastnosti jsou průměrné, ale je zde zajímavá cena.

Doporučil bych tedy nechat relativně spolehlivou 307 SW Vaší paní a okolo 130 tis.Kč vybrat Stilo Combi JTD. Samozřejmě je potřeba počítat s tím, že pokud narazíte na pěkný zachovalý kus, může být cena i vyšší, ale to platí u každého ojetého automobilu. Je potřeba pozorně vybírat.

Hodnocení článku
1.0 z 5 (20%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
vasapasa, 15.01.2009 12:31
Já bych především navrhoval nejdřív se mrknout na tuto nahrávku a poté (pokud neumřete smíchy) bych diskutoval na dené téma. Omlouvám se že to není rada, ale je potřeba dávat si pozor aby vám nejel mobil jen na 3 válce,páč to se z něho potom blbě volá

http://www.youtube.com/watch?v=qrkA_N2TR0c
Yareg, 15.01.2009 14:01
To si nemyslím. I pokud se vyhne všem pastím na trhu a koupí "slušně", tak s tímto nájezdem km je nejpozději do dvou let za startovní čárou všech naftových legrácek (vstřiky, řerpadlo atd) Dle cenové úrovně vozu nečekám, že by nad Těmito výdaji mávl rukou.
CNG je problém pokud jde po dostupnost a navíc budete pořád na čerpačce! (je velký rozdíl zda na nádrž ujedete 200, nebo 500 km)
Osobně bych jednoznačně preferoval benzín + LPG, náklady budou nižší proti dieselu (např 2,4 LPG spotřeba v přepočtu jako 5až5,5l ,nafty). Chybí všechny průšvihové součásti dieselů. Navíc uvedené km znamenají hodně času v autě, takže mé doporučení je raději větší a bezpečnější auto amožná koupit bez plynu a přestavět nově (sekvenční vstřikování, straší systému jsou někdy z pekla). Zvažte to.
pipi, 15.01.2009 14:02
To je dobrý ,ještě se teďsměju
Kobyla, 15.01.2009 23:24
Chtěl jsem pro ženu větší auto,spolehlivý a nenáročný.Hledal jsem,četl recenze a našel jsem.Chevrolet Rezzo s úpravou na lpg.Motor je k tomu ze serie přispůsobený a má i integrovanou nádrž lpg.Cena je od 6tis. éček a dovoz s přihlášením vyjde asi na 12tis.kč.Zemní plyn je stále omezený v počtu tankovacích míst v evropě i čr.
pemato, 07.09.2010 07:57
Chtěl bych jen dát malou poznámku k malému dojezdu Fiatu Multipla CNG. Vzhledem k tomu, že u tohoto auta jsou nádrže (4 dlouhé válce) umístěné pod podvozkem, tak je jejich objem dostačující. S plnou nádrží (něco přes 25 kg CNG = cca 36 l mám dojezd v kombinaci okolo 400km. Pokud jedu dlouhou trasu tak se dojezd blíží 500km.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů