Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Módní policie TipCars.com hodnotí Fiat Uno

Naše téma
Redakce TipCars.com | 01.10.2014
Jak hodnotí fotografický úlovek našeho čtenáře tým módní policie v dalším pokračování seriálu?

Michal Borský (motoristický novinář se zaměřením na testy nových a ojetých automobilů): "Tak to je hodně silná káva! Jistě, kreativitě se meze nekladou, obávám se však, že v tomto případě jde spíše o chladnokrevně promyšlený výplod chorého mozku. Jak asi vypadá interiér? Nebohé uno dostalo každopádně pěkně zabrat, výsledkem čehož je vzhled blízký spíše favoritu (včetně barvy). Zaujala mě především přední maska polátaná z fiatů mnoha typů a generací, množství koní navíc dozajista přidá mocný nádech sání, stejně jako drsné poklice na třináctipalcových kolech. Odpad!"

Radek Laube (šéfredaktor časopisu AutoDesign&Styling): Ani nějak skoro nevím, jestli je to uno nebo tipo, ale už fakt, že je tento Fiat po tolika letech ještě pojízdný, je malý zázrak. Vlastně je to docela vzácný kousek... A taky řádně zprasený. Stačí pohled na nasávání před zadním kolem a je jasné, že zde se snoubí špatný vkus s minimální řemeslnou zručností. Mizerně působí vše od laku až po malá zapadlá kola s podivnými poklicemi. Celkem mě udivuje, že se vůbec tak příšerné poklice vyrábí. Barevná kombinace nebeské modré a bílé pak tomuto chudáčkovi zasazuje poslední ránu. Majitele tipuju na mladého kluka s ještě mokrým řidičákem, kterého zatím puberta úplně nepřešla. Až bude vzpomínat na svoje první auto, určitě to bude hromada pěkných vzpomínek, u kterých si s úsměvem řekne: "To jsem byl ale tele!"

Slavomír Stýblo (automobilový konstruktér): "Tak mnoho lidí by nad tímhle kouskem mávlo rukou: „Je to starej krám, tak ať si s tím každej dělá, co chce“. Ale já to vidím trošku jinak. Jsou automobily, které měnily svět. A Fiat Uno byl takovým milníkem, co se malých aut týče. Geniální využití prostoru, jednoduchá, ale líbivá karosérie od mistra Giugiara. A takhle to mistrovi zprasit? Je to jako na sochu Davida nasadit pumky s jednou kšandou napříč. Fuj!"


Jakmile na našich silnicích narazíte na podobný kousek, neváhejte a pošlete fotografii na e-mail: zpravodajstvi@ebmsystem.com

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Reno, 01.10.2014 08:17
Majitel toho auta asi nebude žádný Rockefeller a kdyby mu někdo dal milión nebo pět na nový,
určitě by si uměl koupit Porsche nebo R8... jestli mu to auto dělá radost, tak nevidím žádný problém.
Obecně je ten region jeden z nejchudších v republice...
PetrT, 01.10.2014 09:18
Tak je to sice trochu k smíchu, ale na druhou stranu na tom autě nevidim nic co by ohrožovalo druhé. Což se u některých na první pohled dokonalejších "tuningů" říct nedá.
Jak píše Reno - pokud se v tom majitel nestydí jezdit a dělá mu to třeba i radost je to jeho věc a budíš mu přáno..
Reno, 01.10.2014 15:29
Daleko zajímavější je, co dokážou udělat lidi, co peníze evidentně mají, ale postrádají vkus. Známý si pořídil dokonale krásné G 63 AMG a narouboval na něho optický kit Brabus. Nebo taková X6 ve verzi
Hamann Typhoon, kterou jsem potkával v Brně dost dlouho... Nebo éčko od Brabusu, to je lahůdka...
PetrT, 01.10.2014 22:22


No mě rvalo srdce když jsem viděl totálně sprasené 635Csi, to staré. Majitel se evidentně styděl za staré auto tak na něj narouboval díly z nové šestky. To byl hnus. Viděl jsem to v Polsku.
A osobně znám člověka co dal cca. 350t za repliku 360 Modena která sice docela dobře vypadá, ale na světlech hrabe předkem.
Petr S, 02.10.2014 23:54


Neznám moc pana Rockefellera... Proč investovat do falešného nasávání vzduchu na kapotě nebo do falešných litých kol? Abych udělal dojem na okolí? Jinak je asi fakt, že pokud někdo není zvyklý zacházet penězi a spadne mu samo od sebe do klína pár milionů, tak si nejspíš koupí třeba to Porsche a bude opět bez peněz.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů