Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi v Ženevě: nové SUV a další generace pick-upu L200

Aktuality
Blaháček Marek | 01.03.2015
Mitsubishi Motors Corporation představí na 85. ročníku ženevského autosalonu nový Concept XR-PHEV II a v evropské premiéře i novou generaci pick-upu L200.

Studie Mitsubishi Concept XR-PHEV II představuje malé SUV, které je druhým modelem typu PHEV – navazuje na Outlander PHEV uvedený v lednu 2014. Studie má motor vpředu a pohon předních kol a výrobce slibuje hodnoty emisí CO2 na úrovni 40 g/km.

Druhou novinkou japonské automobilky je nová generace pick-upu L200. Ta se bude nabízet ve variantách Single Cab, Double Cab a Club Cab v kombinaci se třemi různými motory. Diesely zastupují jednotky 2,4 l MIVEC a 2,5 l turbo, pro příznivce benzínových motorů je tu dva-čtyřka převzatá od předchůdce. Pohonné jednotky bude možné sladit se šestistupňovým manuálem nebo o stupeň chudším automatem.
Oproti předchůdci došlo ke zvětšení rozteče uložení zadních listových pružin, což má přispět k plynulejší jízdě, výrobce zapracoval také na lepším odhlučnění kabiny. Řízení dostalo strmější převod řízení, v němž poloměr otáčení činí 5,9 m, stejně jako u předchozí generace.

K vyšší bezpečnosti má potom pomoci systém pohonu SS4-II (Super Select 4WD II s redukcí a nově s elektronickým přiřazením pohonu 4WD), systém aktivní regulace stability a trakce spolu s asistentem stability pro jízdu s přívěsem (Trailer Stability Assist), asistent rozjezdu do kopce a signalizace vybočení z jízdního pruhu. Posádku chrání 7 airbagů včetně bočních a hlavových airbagů pro pasažéry na předních sedadlech a kolenní airbag řidiče.

Pick-up může být vybaven systémem bezklíčového ovládání centrálního zamykání, dvouzónovou automatickou klimatizací, tempomatem s omezovačem rychlosti, zadní parkovací kamerou a jiné.

Pátá generace Mitsubishi L200 bude na trh uvedena v létě 2015.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Petr S, 01.03.2015 01:28
U toho L200 v článku chybí jeden z vůbec nejdůležitějších parametrů každého auta... objem kufru
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů