Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi Colt 1,1i a zkušenosti majitele po pěti letech

Recenze uživatelů
Martin () - Praha | 24.05.2011
Jediná oprava, která byla nutná v loňském roce, byla výměna zadní pružiny, která se zlomila, ale po těch letech provozu na našich silnicích (sůl, díry) se tomu ani nedivím.
Značka:Mitsubishi
Model:Colt
Typ:Inform
Bližší označení:1.1
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1124
Palivo:benzín
Rok výroby:2006
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:110000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:5 let
Průměrná spotřeba:5.1
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Š 120, Wartburg, Renault 19, Thalia

Potřeboval jsem nový vůz na cesty do práce, kde jedu většinou sám a na občasné cesty na chalupu a k moři s manželkou, případně na nákupy do města. Auto jsem si vybral po dlouhé diskusi s prodejcem, který tak dlouho slevoval, až jsem souhlasil a neudělal jsem chybu. Auto jezdí celých 5 let bez jakýchkoli problémů. Jediná oprava, která byla nutná v loňském roce, byla výměna zadní pružiny, která se zlomila, ale po těch letech provozu na našich silnicích (sůl, díry) se tomu ani nedivím.
Pravidelně jezdím do servisu, ale mám pocit že zcela zbytečně, servisní interval by klidně mohl být delší než 20000 km. Vůz je naprosto spolehlivý, kdykoli přijdu nastartuji a jedu, třeba i do Chorvatska 800 km přes noc, nebo v zimě, když bylo ráno v Klenčí na Šumavě -29. Za tu dobu bylo dále potřeba vyměnit cca 3 žárovky, klínový řemen a brzdové destičky, jinak nic.
Prostor ve voze je skvěle řešen, nad hlavou má člověk 15 cm a vůbec se necítí stísněný ani vzadu. Kolega má 195 a když nastoupil, tak se divil, že tolik místa nemá ani v mondeu. Sedačky jsou posuvné, sklopné a vyjímatelné, takže pokud člověk třeba koupí sporák, bez problémů jej odveze, jinak je prostor samozřejmě menší, kdo chce stěhovat ať si koupí náklaďák.
Používám vůz většinou sám, takže mě baví jeho úspornost. Při jízdě z Tábora do Prahy, kdy kolony vozidel nedovolovaly porušovat rychlostní limity, byla průměrná spotřeba podle počítače 4,3 l BA N95, čímž se auto i po 5 letech pořád řadí mezi nejúspornější na trhu.
Trochu mi chybí teploměr motoru a kontrolka tlumených světel, to ale nemají japonské vozy standardně. Trochu mi vadí zúžený výhled do stran - při zatáčení omezený silnými předními sloupky, které v některých situacích dokáží zakrýt v zatáčce celé vozidlo v protisměru. Podvozek je tvrdší a motor není příliš odhlučněn - Mitsubishi říká, že řidič musí cítit a slyšet jak to jede a já s nimi souhlasím.

KladyZápory
nízké provozní náklady špatný výhled do ostřejších zatáček
spolehlivost  
místo pro cestující  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.46
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.7 z 5 (94%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Rover623, 25.05.2011 09:38
S tím teploměrem bych souhlasil, ten v Accordu je pořád, ale kontrola rozsvícení potkávacích světel (nebo prostě světel jako takových, kromě dálkových) už to tak jednoznačné není. Až do Accordu 5 (včetně) dost záleželo na úrovni výbavy a taky cílové zemi kam bylo auto určeno
Petr S, 25.05.2011 11:33
jj prodejce byl evidentně dost dobrý, viz. <br>
Podvozek je tvrdší a motor není příliš odhlučněn - Mitsubishi říká, že řidič musí cítit a slyšet jak to jede a já s nimi souhlasím.
Thomassino, 26.05.2011 06:54
"Podvozek je tvrdší a motor není příliš odhlučněn - Mitsubishi říká, že řidič musí cítit a slyšet jak to jede"

Tak to je mazec argumentace! Dlouho jsem se takhle nepobavil, ale klobouk dolů, takhle se vykecat.

Tohle říct prodejce BMW, tak bude odvezen do Mnichova, kde bude muset spáchat sebevraždu
diff., 26.05.2011 12:52
Nejdřív bych poděkoval za recenzi. Jsem rád, když někdo napíše své postřehy z auta se kterým jezdí. Pokud je pán spokojený, nedivím se, že píše skoro samá pozitiva. Myslím, že se dají jeho argumenty pochopit. Přeci jen není každý motoristický novinář. Je zajímavé, že stačí pár neobratných vyjádření ( např. s těmi všemi japonskými auty bez kontrolky teploty a světel a hned se má na co reagovat). Za cenu, kterou tohle autko stojí, to je určitě dobré autíčko. Pokud bude stát jiné mitsubishi jako bmw, taky se nebude moci dealer vymlouvat na úmyslnou slyšitelnost podvozku nebo čeho všeho. Zkrátka - malé úsporné autko s dobrým vnitřním prostorem a po těch najetých kilometrech se dá říct i spolehlivé.
rojack, 26.05.2011 14:25
To je jako" "musí být přece měkej, to aby netlačil".
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů