Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi Carisma nebo Honda Civic?

Poradna
Petr Šikl | 21.02.2006
dalších 11 fotek
foto: TipCars.com
Mám v plánu koupit Mitsubishi Carisma 1,6 r.v. 1998, nebo Hondu Civic 1,5 s počtem naježděných km do 120000. Můžete mi poradit, na co si mám dát pozor při koupi, případně jaké jsou nejčastější poruchy těchto vozidiel.

Dotaz

Dobrý den.
Mám v plánu koupit Mitsubishi Carisma 1,6 r.v. 1998, nebo Hondu Civic 1,5 s počtem naježděných km do 120000. Můžete mi poradit, na co si mám dát pozor při koupi, případně jaké jsou nejčastější poruchy těchto vozidiel? O Carismách jsem četl, že zadek dost skáče na nerovných cestách a brzdy se rychle opotřebávají. Hondu Civic jsem měl pořízenou a měla problémy s homokynetickými klouby a se zadními tlumičemi. Mohu Vás požádat o Váš názor, které auto se vyplatí více koupit?

Velmi Vám Děkuji.


Odpověď

Mitsubishi Carisma byla vyráběna spolu s Volvem S40. Jízdní vlastnosti nenadchnou ani neurazí. Jsou totiž průměrné. Jízda není příliš klidná a patří k hlučnějším. Je prostě nemastná, neslaná … Na nerovnostech při rychlejší jízdě je záď vozu neklidná a odskakuje, jak vy sám správně uvádíte. Jedna-šestka o výkonu 66kW se začala vyrábět od září 1996 a od prosince 1998 byla k dostání v 70kW verzi. Odpružení patří k tvrdším a pohodlí není 100%. Brzdy mají slabší účinnost a kotouče moc nevydrží. Kvalita použitých materiálů uvnitř patří k horším.

(-) horší kvalita materiálů použitých uvnitř vozu
(-) časté závady alternátorů a startérů
(-) vadná palivová čerpadla
(-) občas stávkuje dokonce imobilizér
(-) vyskytují se závady zámku zapalování
(-) vůle v úchytech zadních tlumičů
(-) předčasné opotřebení kotoučů

Honda Civic je dle mého názoru povedené auto. Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, sportovně naladěný podvozek je zároveň celkem komfortní. Motor 1.5i VTEC s 84 kW lze jen a jen doporučit. Jeho výkon je víc než dostačující a spotřebu udržíte v pohodě pod 7 litry. Se Civicem lze jezdit pomalu, ale i excelentně rychle, což se samozřejmě projeví na spotřebě, ale není to nic tragického. Vysoké otáčky motoru přímo svědčí a řidič si vychutná jízdu. Brzdy Vás podrží. Interiér patří ke kvalitním. Pouze karosérie by mohla být tužší. U nových modelů do 3 let odešla baterie, což mnoho majitelů zrovna nenadchlo. Problémy s přední nápravou se samozřejmě vyskytují, ale to u každého vozu. Záleží na způsobu jízdy a na kvalitě silnic, ale informace o tom, že Civic má výjimečně choulostivou přední nápravu nevím.

TIP: OJETINY: Honda Civic - boduje spolehlivostí a motory

(-) netěsnost motorů a převodovek a netěsné hadice
(-) hlučné a nesouměrné brzdy
(-) rychlé opotřebení ložisek zadních kol a spojky
(-) krátká životnost tlumiče výfuku a praskající výfukové potrubí
(-) vrzající zadní náprava
(-) slabší topení

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
cert, 23.02.2006 14:49
ber hondu a 1,5 vtec je absolutne paradni, budes jeden z nas co bude mit usmev od ucha k uchu kdyz podradis a vytocis motor k 7 tisicum .-) hodne stesti s vyberem
gonzales, 24.02.2006 11:05
jednoznacne ber civica, to je pravy AUTO, ale priprav se na vetsi naklady na benzin, protoze az s nim zacnes jezdit, nebudes chtit nikdy prestat (narozdil od misaka, do kteryho nebudes chtit ani sednout) :)
jinak co se tyce nahradnich dilu, daji se sehnat za hodne dobre ceny - mam civica 5. generace - ted jsem menil predni rameno 1.500,- a dvere u spolujezdce 1.200,-
jen do vyfuku se vyplati investovat a koupit komplet sportovni - zvuk je u tech motoru nadhernej
Myšák, 26.02.2006 00:52
Jedině Carismu. Mám GDI, najeto 298 000 km a velká spokojenost. Kotouče vydržely 200 tis., tlumiče jsou původní. Podle hodnocení jsou
1,6 ještě více spolehlivější. Civic je spíš na závodění, ale i při klidné jízdě se musí více vytáčet. V létě spotřeba u GDI při normální jízdě 6,2 ,při sportovní 7,1. SUPER !
anonym, 03.03.2006 10:56
Jednoznčně ber Hondu.ta moje má bez problémů 300tis. je to rok 97.
šakal, 28.12.2006 15:16
Dobrý den, jsem zvědav, jestli někdo z těch lidí, kteří hodnotí Carismu někdy nějakou vlastnili. Já jsem ji měl 2 roky GDIčko a asi se tady bavíme o dvou rozdílných vozech. Bylo to auto, které nemá dle mého názoru konkurenci v dané cenové kategorii a v kategorii obsah-motor-spotřeba. Jestli GDI nefunguje, tak jak je možné, že jsem jezdil s 1,8 motorem za 6,1 průměr? Že nejezdím úsporně, o tom svědčí stav mých trestných bodům Hondu jsem měl taky 1,5 i z roku 1990. Nebylo to špatné auto, ale měl jsem smůlu na předchozí majitele. Moc se o to nestarali,takže byla vylágrovaná (motor+převodovka) Obě značky velice uznávám, chtěl bych auto, aby mělo GDI motor a Honda podvozek. S GDIčkem jsem hravě školil Octávky s TDI motorem a zatím jsem nejel s lepším motorem (výkon spotřeba). Doporučil jsem Carismu i kámošovi a ten si chrochtá blahem. Má spotřebu jako kdyby měl obsah 1,3 ) Je to můj osobní názor, do Hondy bych šel klidně taky, ale jsem spíš na větší vozy, takže Accord. Šakal
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů