Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

MINI představilo omlazený model paceman

Aktuality
Karel Směšný | 22.04.2014
Zástupce třídy Sports Activity Coupé je nyní k dispozici také v silnější verzi Cooper S.

Už po roce a půl svého života se třídveřový crossover dočkal nepatrných úprav designu, mezi které patří například vzpřímená šestiúhelníková maska chladiče. U sportovní verze MINI John Cooper Works Paceman je doplněna horizontálně vedenou příčkou lakovanou červenou barvou. Nově jsou k dispozici metalické barvy zelená Jungle Green a šedá Midnight Grey. Výrobce nabízí kola z lehkých slitin s průměrem 16 až 19 palců.
V interiéru došlo také k drobným změnám, například přístroje jsou nyní černě podbarvené.

U čtyřválcových zážehových a vznětových motorů došlo k mírnému zvýšení výkonu a naopak snížení spotřeby. Verze MINI Cooper S Paceman posílila na 140 kW/190 k, což zkrátilo čas potřebný pro zrychlení z 0 na 100 km/h o 0,1 s na 7,4 s. Hodnota kombinované spotřeby má být podle výrobce 6,0 l/100 km při produkci emisí CO2 139 g/km. Lepší dynamiku mají také verze MINI Cooper Paceman, MINI Cooper D Paceman, MINI Cooper SD Paceman nebo sportovní provedení MINI John Cooper Works Paceman. Pohonné jednotky plní emisní normu EU6.

Výrobce nasadil novou generaci navigačního systému MINI, který může spolupracovat s chytrými telefony. Prodej omlazeného pacemanu by měl začít ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů