Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes CLC - jaký je jako ojetý?

Poradna
František Mašek | 10.06.2016
foto: tipcars.com
Jako nový se u nás prodával jen minimálně. Nebyl totiž ani praktický, ani levný. První zůstalo, druhé se časem změnilo.

DOTAZ: Zdravím, máme už v rodině Mercedes V a já bych rád koupil malé kupé jen pro mě. Chci diesel, najezdím toho docela dost. Koukal jsem po CLC, kterých u nás moc nejezdí. Doporučíte do něj jít? Můj rozpočet je asi 300 tisíc. Díky J.L.


ODPOVĚĎ: Dobrý den, máte pravdu, že model CLC není v tuzemských bazarech žádnou stálicí. V naší inzerci se momentálně prodávají jen čtyři kousky s cenami od 270 do 350 tis. Kč. Odpovídá to i nízkým prodejům nových automobilů v letech 2008-2011. Není se co divit, nové CLC se prodávalo za více než 700 tis. Kč. V podstatě se ale technicky jedná o třídu C v generaci W203. Mnohem větší výběr je v Německu, kde naopak převládají benzínové motorizace.

V nabídce byly hned od počátku dva přeplňované čtyřválcové benzíny 180 a 200 Kompresor (105 a 135 kW) následované zážehovými šestiválci o výkonech 150 a 200 kW. Diesely 200 a 220 CDI (90 a 110 kW) u nás patřily mezi nejprodávanější a dnes na trhu ojetin tvoří většinu nabídky. Bude to dobrá volba i v našem případě a to ze dvou důvodů. Za prvé oba diesely patří mezi velmi spolehlivé motory s poměrně nízkými servisními náklady. Za druhé - je to ten pravý motor pro vyšší nájezdy. Má výkon a rozumnou spotřebu. Můžete jej najít jak s automatem, tak i s manuální převodovkou. Abych byl ve výčtu motorizací kompletní, musím zmínit i benzínový motor 160 Kompresor s výkonem 95 kW, který se začal prodávat až od roku 2009.

Před nákupem si prověřte historii auta. I když u tohoto modelu nehrozí zásadní rizika, vyplatí se vědět, kdy nechat vyměnit rozvodový řetěz (u benzínových motorů je interval 150 tis., u dieselů 300 tis. km) nebo olej v automatické převodovce (po 60 tis. km). Zaměřte se na kontrolu podvozku, u některých více jetých kousků poměrně často praskají pružiny.


Hodnocení článku
3.5 z 5 (70%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Citroenak, 06.06.2016 15:07
Ked som prvy krat videl clc predchadzajucej generacie, myslel som si, ze je to nejaky dong-feng s predkom z mercedesa a zadkom z land rovera. Skarede auto so zvlastnymi proporciamy, na ktore sa neda ani pozerat. Potom som ho dlho nevidel a myslel som si, ze asi toho dizajnera vyhodili, a tesil som sa. Az tak 2 tyzdne dozadu ma po meste, ked som isiel po ulici medzi domamy 50, prebiehalo nieco velmi skarede. Bol to tento mercedes. Nebudem sa vyjadrovat k tomu soferovy, mohol mat 18 a tak este len zbieral skusenosti. Preco by ale niekto chcel tento dong-feng (teda mercedes) dobrovolne? Chapem, ze to asi bude ovela lacnejsie ako plnohodnotne C, ale ono je to niecim vykupene. Za mna je toto asi najskaredsie auto (hned po predchodcovy). A ano, poznam multiplu, tam ale ten dizajn je na ukor miesta v aute. Ale preco niekto spravi takto skarede auto, a potom pride s nadhernym tak isto velkym mercedesom triedy A? Tolko k tomu auto, sry za offtopic..
Reno, 07.06.2016 08:09
na mobile.de je aktuálně jeden kousek s motorem V6 350i s manuálem. to může být zajímavé svezení. BMW do svého compactu takhle silný motor nedávalo...
cubec, 09.06.2016 10:27
Už od začátku se na ten článek těšim, ale já blb jsem si až teď všiml že se nejedná o CL, ale o CLC...To je prostě jen C akorát trochu zkrácený ne? Takže nezajímavé C ještě v nezajímavější variantě škoda...
Reno, 10.06.2016 08:42
A od toho máme google Franto. Ani já jsem nevěděl, protože jsem se nezajímal, ale podíval jsem se a zjistil, že se nabízel i s vrcholným šestiválcem 350 CGI. A dokonce s manuálem, což už dnes obvykle u MB vůbec nejde...
cubec, kratší stavba může znamenat zajímavější jízdní zážitky, je to v podstatě hatchback od céčka...
Phantom, 14.09.2019 21:16
Dobrý deň. Keď tu čítam niektoré komentáre neda mi nereagovať. Sám som sťastnym majiteĺom predchadzajucej verzie cize c sportcoupe. Prosim vas ak mate zaujem o toto auticko kludne si ho kupte. Je to naozaj nadherne auto s nadcasovym deasingom,ludia sa stale za nim otacaju,chlapi a hlavne zeny,ktore su vo vacsej miere aj majitelkami. Cize mate slusnu sancu si kupit auto po zene a malym poctom km. Je pravda ze auto je menej prakticke koli 3 dveram ale kufor je slusny a mate zaruku ze to nebol taxik so stocenymi km. Auto pouzivam uz dlhsie najviac si uzivam jazdne vlastnosti spolahlivy motor a celkovo to auto je hodne spolahlive. Chulostiva je predna naprava ta vydrzi 200k zadna 300k. Ak bolo o auto starane nema vyslovene zly motor. Odporucam 2.2 v nafte 1.8 kompressor je tak isto vyborny. Retaz som videl prasknutu raz pri 340k Pokial si ju vymenite pri 200k nic neskazite. Ked mi auticko dosluzi pojdem do CLC. Vrelo odporucam samozrejme plati to co pri inych autach treba kupit kus o ktore bolo starane.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů