Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz Vaneo - ojetina pro praktiky

Poradna
František Mašek | 23.09.2016
foto: TipCars.com
Mercedes Vaneo z posledních let výroby má už deset let. Ti, kdo v něm jeli, si nemohou vynachválit jeho skvělou variabilitu. Horší je to s cenami servisu i náhradních dílů.

DOTAZ: Zdravím, chci koupit Vaneo od známého. Je pravidelně servisované a nemá najeto ani 150 tis. km. Jde o motor 1,7 CDI, tedy nafťák. Myslíte si, že je to dobré rozhodnutí? Díky Pepa Hroch, Karlovy Vary


ODPOVĚĎ: Vaneo se na trhu objevilo už v roce 2001 a vydrželo na něm pět let. K dispozici byly dva zážehové motory 1,6 8V (60 a 75 kW) plus 1,9 8V s výkonem 92 kW. Jediným vznětovým motorem v nabídce byl přeplňovaný 1,7 CDI s výkonem 55 a 67 kW. V tuzemských bazarech dnes narazíte na asi jen desítku kousků. Dvě třetiny z nich jsou v benzínu, zbytek má pod kapotou diesel 1,7 CDI. Minimální udávaný nájezd je nad 120 tis. km, více jeté kousky mají za sebou ale i 260 tis. km.

Konstrukčně vychází z modelu A, což je jasné na první pohled, zejména pokud se jedná o pohled zepředu. Vaneo má neobvykle vysokou podlahu sendvičové konstrukce, sedadla jsou v ní ale ukotvena velmi nízko. Variabilita uvnitř je fajn, u některých vozů v nabídce jsou dokonce dvě další dětské sedačky ve třetí řadě. Dětské píšu proto, jelikož maximální hmotnost cestujícího v nich musí být do 36 kg.

Pokud budete i u tohoto modelu preferovat benzínovou motorizaci, doporučoval bych silnější osmiventil 1.6 (slabší bych vynechal, síly má opravdu málo). Má slušný zátah z nízkých otáček a tudíž se Vám s ní bude jezdit příjemně po městě, a výkon bude dostatečný i pro delší cestování. Reálná spotřeba by se v městském provozu mohla pohybovat okolo devíti litrů na 100 km. Vznětové motory CDI (se systémem Common Rail od Bosch) ale také zaslouží pozornost – jsou pružné, úsporné a tiché a silnější varianta již nabídne slušnou dynamiku. Osobně bych koukal po silnější variantě CDI motoru (67 kW). Pořizovací cena ojetiny bude ovšem logicky vyšší. Mercedes-Benz Vaneo můžete mít i s automatickou převodovkou s možností sekvenčního řazení či s převodovkou manuální, ale s automatickou spojkou.

A na co si dát pozor u ojetého Vanea? Pokud budete volit vznětový motor, mohou Vás pozlobit vstřikovače (vydrží cca 200 tis. km) či váha vzduchu a také automatické převodovky nepatří k nejspolehlivějším. Naopak benzínové motory jsou jednoduché konstrukce a patří k velice spolehlivým – snad jen lambda sondy jsou trochu poruchovější. Na podvozku zkontrolujte vůle v tyčkách stabilizátoru na přední nápravě - mnoho totiž nevydrží. Stejně tak jsou problémová ramena zadní nápravy, zvlášť pokud auto často jezdilo při plném zatížení. Počítejte také s vyššími cenami originálních dílů i práce ve značkovém servisu. Předpokládám ale, že u tohoto vozu nebudete mít problém v případě potřeby použít díly z druhovýroby a navštívit neznačkovou opravnu.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
eCORE, 16.09.2016 09:54
Vaneo je prima auto pro rodinu, u kterého, podle mně, převažují pozitiva nad negativy. Ideální na cestování ve čtyřech, obvykle solidní výbava, opravdu velký kufr - dají se vyndávat sedačky (včetně spolujezdcovy) a pak odveze i rozměrný náklad, spousta aut má ve různé vychytávky (integrované dětské sedačky, výsuvné plato v kufru apod.), na MPV/minidodávku jisté jízdní vlastnosti, šoupací dveře na obou stranách, vyšší posaz (dobře se obsluhují dětské sedačky).
Z těch negativních stojí za zmínku komplikovaný servis motoru z důvodu jeho uložení (výměna spojky nebo vstřikovačů je celkem raketa, protože musí ven motor), větší spotřeba benzínového motoru, blbnou čidla airbagů, hnijou přední blatníky + 5. dveře a nejsou levné, protože je to mercedes a obecně na tohle auto není druhovýroba.

Taky jsem ho zvažoval, ale nakonec jsem do toho nešel právě kvůli servisním nákladům vzhledem ke stáří ojetin.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů