Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz třídy S W140

Poradna
David Hrdlička | 09.01.2009
Dotaz

Dobrý den,
předem bych rád uvedl, že Vaši rubriku pravidelně sleduji a máte velice zajímavé a kvalitní informace o autech.
Přesto jsem nenalez žádné informace o MB W140, rád bych se tedy zeptal, zda nevíte, jak je natom zmiňovaný model.
"MAMUT" se mi vždy líbil, je to poctivý Mercedes a pořádný kus auta. Uvažuji o jeho koupi. Vzhledem k situaci na silnicích a hlavně dálnících ČR si nedělám iluze o tom, že by se řidiči zlepšili a byli ohleduplní. A tak má vlastní bezpečnost mi je nadevše, a raději budu jezdit v autě, které ,,spase" i trávu kolem cesty, ale jen když je auto bezpečné.

Mé podmínky cestovaní jsou totiž přes celou republiku z jihu Moravy do Prahy, a polovina trasy vede přes starou matičku D1.

K pověstem o MB patří neskutečná výdrž motoru a stovky tisíc kilometrů,které spořádá. Ale jak je tento model, již starší, na tom ve skutečnosti, sem se nikde nedočetl. Nepreferuju ani benzín (benzin LPG) ani naftu, nohu nemám těžkou a lamačem rychlostních rekordů nejsem. Mám rád plynulou a bezpečnou jízdu, ale pár koní pod kapoutou se vždy hodí. Většina cestování ve 2 max 3 lidech, a náročné dovolené neabsolvuji a tak kufr může padnou za oběť LPG.

Mohl bych Vás tedy poprosit o celkovou recenzi MB W140, jeho přednostií, nedostatků, spolehlivost (vím, je to individualní), případně provozní a servisní náklady?

S pozdravem
Slonek Zdeněk


Odpověď

Dobrý den, pane Slonku,
Mercedes-Benz třídy S se na našich stránkách opravdu příliš často neobjevuje. Jako obvykle se podíváme na jeho kvality, ale také na slabé stránky a poruchová místa.
Tento vůz se na trhu objevil v roce 1991 a vystřídal předchozí generaci, jejíž původ sahal hluboko do sedmdesátých let. Z designového hlediska se jedná o zcela nově pojatý automobil, v jehož vzhledu můžeme vypozorovat určité odkazy z menšího modelu W124. Po technické stránce se ale příliš změn neudálo. Mezi hlavní přednosti tohoto vozu musíme zařadit komfort a pohodlí. Jedná se o mimořádně rozměrný vůz, a to i z dnešního pohledu. Cestující na předních i zadních sedadlech (dostatečně dimenzovaných a pohodlných) mají dostatek prostoru ve všech směrech. Výrobce si dal záležet v interiéru na kvalitě materiálů – ať se jedná o plasty, dřevěné dekory či kvalitní kůži. Další silnou stránkou je akustická pohoda, zejména díky dostatku tlumících materiálů a vrstveným sklům motor na volnoběh prakticky neslyšíte a jste izolováni od dění vně vozu. Mezi klady můžeme zařadit i bezpečnost, ovšem vzhledem ke stáří modelu toto tvrzení nemohu podpořit obvyklým výsledkem crash testu. Pokud bychom měli něco vytknout, určitě se bude jednat o trochu těžkopádné jízdní vlastnosti a vysokou spotřebu paliva zejména u šestiválcových zážehových agregátů a rovněž u špičkového dvanáctiválce. Kritika také směřuje k pouze průměrnému vybavení vozů vyrobených do první modernizace v roce 1994.
I tento vůz se ale vyznačuje některými závadami, na které je nutno upozornit. Kritická místa jsou:

· ABS
· protiprokluzový systém
· zapalování
· elektrické stahování oken
· systém automatického dovírání dveří
· nízká životnost některých komponentů zavěšení předních kol
· zvlněné brzdové kotouče
· prasklá hlava válců a vysoká spotřeba oleje (3.5 TD)
· úniky oleje (zážehové agregáty a automatická převodovka)

Jaký motor je pro tento vůz nejvhodnější? Jako první bych určitě vyřadil vznětový agregát 3.5 TD s výkonem 110 kW. Jednak je na tento dvoutunový kolos slabý, a také se vyznačuje typickými závadami starších vznětových motorů – jedná se o praskání hlavy válců, přehřívání a vysokou spotřebu oleje. Lepší je až nový motor 3.0 TD s výkonem 130 kW, který je k dispozici od roku 1996. Šestiválcové zážehové agregáty trpí často na úniky oleje pod víkem ventilů a Mercedes-Benz třídy S s nimi není na silnici úplně suverénní. Doporučil bych spíše zážehový osmiválcový „pětilitr“ s výkonem 235 kW. Ten je tichý, spolehlivý, má dlouhou výdrž a jeho spotřeba není, ve vztahu k podávaným výkonům, až tak nepříznivá. Šestilitrovému dvanáctiválci bych se spíše vyhnul, jeho spotřeba je opravdu vysoká (klidně okolo 20 litrů na 100 km) a rozdíl v dynamice není zásadní.
Servisní náklady budou, tak jako náklady provozní, spíše vyšší. I zde ovšem existuje nabídka většiny dílů z druhovýroby a není nutno navštěvovat pouze značkový servis.

Jaké má tento vůz konkurenty? Tradičně jsou za soupeře považovány německé limuzíny Audi A8 a BMW řady 7. Každý z těchto vozů je ale úplně jiný. Mercedes nabídne opravdu nenapodobitelné pohodlí, akustický komfort a majestátní vzhled. BMW je již od pohledu sportovnější, elegantnější a lépe ovladatelné. Audi A8 se svou hliníkovou karoserií je lehčí, obratnější a při stejných výkonových parametrech nabídne nižší spotřebu a lepší dynamiku.

Hodnocení článku
4.1 z 5 (82%)
Hodnoceno: 9x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
kokisudi, 11.01.2009 02:38
Nezvyknem reagovat, ale toto mi doslova vyrazilo dych. Naozaj sa sklanam nad tymto hodnotenim, myslim ze lepsie to uz ani byt nemohlo. Dufam, sa mi niekedy podari ak nie vlastnit tak aspon previezt v mamutovi ...
Michal4077, 11.01.2009 23:38
Tleskam! Super.....
NN_N, 12.01.2009 10:34
Klobouk dolů před tvým nadšením a znalostmi vlastního auta! Jako odpověď na dotaz je to perfektní, přimlouvám se za samostatný článek..
jiriez, 12.01.2009 12:17
Pane jo, takhle vypadá recenze. Díky za ni. Takhle jsem si nějak představoval, že to napíše redakce (pan Vaculík citelně chybí, ten měl v MB přehled).
aaronek2, 21.04.2010 16:59
Vynikající a dokonalé pane Ráďo! Naprostý souhlas! Mám 420S Mamuta ze září 1995, jsem bohužel už 3-tí majitel, dal jsem do něj už hodně peněz , ale je to senzační svezení. Je v plné náloži i zad. sedáky se dají el. nastavit, vyhřívat, masáž atd...Měl jsem dříve 2 MB w116 tzv. Číny, taky výborné vozy, ale mamut je o kus dál. Jezdím dost dlouhé štreky a doufám, že mi ještě pár let vydrží. Mám najeto 285000km, u jiného auta už patrně smrt, ale mamut ještě min. 5 let vydrží. Holt se na údržbě nesmí šetřit. Honza- Praha
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů