Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes - Benz CLK 430 nebo 55 AMG?

Poradna
Tomáš Taraba | 05.04.2006
foto: TipCars.com
Dotaz:

Dobrý den.
Uvažuji o koupi Mercedesu CLK r.v. 2000-2002 po faceliftu a rozhoduji se mezi 430 a 55 AMG. Chtěl bych se zeptat na Váš názor co byste doporučili, na spotřebu a celkové provozní náklady a na co si dát při koupi pozor.

Děkuji René

Odpověď:

René,
zvolil jste si špičkové vozy s vysokým výkonem, tudíž i s odpovídajícími provozními náklady. Volba mezi těmito automobily je spíše pocitovou záležitostí, musí Vás od prvního okamžiku něčím uchvátit. Vrcholná verze AMG bude mít vše "nej", včetně již zmíněných provozních nákladů a to především v cenách náhradních dílů, přece jenom jedná se o velké množství technických úprav a každý díl je téměř originál. Motor 5.3i u AMG i 4.3i u "obyčejného" CLK jsou agregáty špičkové kvality s obrovskou životností a nebývají s nimi problémy. Spotřeba je velmi podobná a pohybuje se, dle stylu jízdy řidiče, od 12 do 18 l/100km, při extrémním zatížení samozřejmě i více. Co se týká provozních nákladů, je na tom 430i jednoznačně lépe, pokud budeme hodnotit technickou úroveň, ta vyznívá lépe pro AMG, díky mnohým technickým vylepšením. I pořizovací cena bude u 430 samozřejmě nižší.
Při koupiklaďte maximální důraz na původ vozu - na českém trhu působí několik firem, které provádějí dokladovou i fyzickou lustraci vozidel a následně ručí za jejich původ. Při posouzení tech. stavu je nutná možnost srovnání s totožnými vozy, což v těchto případech bude problém, neboť jsou na českém trhu ojetin spíše vzácností. Absolovujte dostatečně dlouhou zkušební jízdu a vyzkoušejte chování vozidla ve všech režimech včetně extrémního zatížení plným výkonem. Pokud se bude zdát vše v pořádku, rozhodně nevynechejte návštěvu v autorizovaném servisu a nechte vůz zkontrolovat přímo "u zdroje", včetně připojení na diagnostiku.


Tento text pro server TipCars.com zpracoval Tomáš Taraba ze znalecké kanceláře ExpertCar.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
petr, 06.04.2006 15:37
konecne posledni prispevky stoji za to. Je to presne tak. Bohati lide se obzvlast soustreduji na naklady ( je to jejich profesni deformace ), takze pokud opravdu nema za sebou Rene ropne vrty vubec se mu nedivim. Ja bych se o naklady take zajimal.
Staci se jen podivat kolik bohatych lidi v cem jezdi. Prevazujou diesly.
anonym, 06.04.2006 15:53
..... takže ferrari nebo lambo jsou diesely. Aha, teď jsem chytřejší!
joža, 06.04.2006 16:00
Kup si jednoznačně AMG, v té úpravě vypadá moc pěkně. Zvuk osmiválu je úžasnej. Co mně dost vadí je, že se nedělá klasickej manuál, jako třeba u m3. Za servis dáš ranec, můžeš do toho naházet 100 tis. jak nic. třeba výfuk, jestli bude v prdeli, není problém dát za novej pár desítek tisíc. Nové pneu, obyčejně tam bývají tak 18-19 ky, tě vyjdou okolo 50 tis. Najedeš na nich 25-30 tis. km a kupuješ nové. Odejde xenon, dalších pár tisíc v hajzlu atd. atd. Hodně pečlivě vybírej.
petr, 06.04.2006 16:23
mylslel jsme tech bohatych, kteri jezdi v audi, bmw, mb atd. Ten kdo ma ferrari nebo lambo to samozrejme neresi, ale tech neni moc.
anonym, 16.04.2006 12:14
Vždy když si čtu reakce čtenářú tak nechápu jaký DEBILOVÉ sem píšou. To jsou vždy chytré řeči. Závistlivci!!!!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů