Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz AMG GT: jedině s osmiválcem

Aktuality
Karel Směšný | 25.03.2014
Výrobce vyvrátil spekulace, že se pod kapotu dostane i šestiválcový motor.

Mercedes-Benz jako jedna z mála automobilek nejde kvůli snižování spotřeby paliva a emisí cestou downsizingu, zato nejen německá prémiová konkurence do velkého sedanu s klidem namontuje tříválec.

Německá značka s trojcípou hvězdou na kapotě stále ještě používá dvanáctiválce a u chystaného modelu AMG GT nakonec nenasadí šestiválec, jak se původně předpokládalo. O pohon se bude starat výlučně osmiválcový agregát v různých úrovních naladění. O jeho bližších parametrech zatím více nevíme, jediná jistota je, že všechny výkonové verze osmiválce budou přeplňované.

Šéf sportovní divize AMG Tobias Moers toto rozhodnutí obhájil tvrzením, že pořád existuje mnoho možností, jak učinit motory V8 efektivnějšími.
Mimo několika výkonových verzí se u chystaného AMG GT počítá s vrcholnou verzí Black Series, která by měla být vážnou konkurencí pro Porsche 911.

Na bližší informace si musíme počkat alespoň do léta tohoto roku, automobilka totiž plánuje nový model představit na autosalonu v Paříži. Po zahájení výroby by se AMG GT mělo dostat do prodeje někdy na začátku roku 2015. Předpokládá se, že Mercedes si za AMG GT bude žádat sumu okolo 100.000 eur, přepočteno na české koruny je to asi 2,75 milionu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů