Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda MX-5

Odborné recenze
Martin Vaculík | 02.11.2006
další 4 fotky
foto: TipCars.com
Automobilová technika jde stále dopředu, ale některé věci se prostě měnit nemusí. Roadster s nízkou hmotností, ochotně se vytáčejícím motorem a pohonem zadních kol je toho nejlepším důkazem.

Dvoumístný vůz s plátěnou stahovací střechou Mazda MX-5 se vyráběl od roku 1990, nástupce byl představen teprve nedávno. Jeho kariéra tak trvala předlouhých patnáct let. Sice ne úplně beze změn, ale žádná z nich nebyla tak výrazná, aby se dalo mluvit o novém modelu. Mazda MX-5 prostě odolává zubu času zcela bezpříkladným způsobem.

Mazda MX-5 vyniká jednoduchostí. Třeba její plátěnou střechu neovládají elektromotory, jak bývá již dnes obvyklé. Mechanická klasika má svoje výhody – máte-li dostatečně silnou a pružnou ruku, jste před deštěm chránění během dvou vteřin. Téměř vyhynulou klasikou je také uspořádání poháněcí soustavy s podélně uloženým motorem, převodovkou takřka přímo pod mimořádně přesně pracující řadicí pákou a pohonem zadních kol. Modely z posledních let výroby k tomu přidávají ještě diferenciál se zvýšenou svorností, jenž zlepšuje trakci. Výhodou popsaného uspořádání je nejen možnost užít si řízené smyky, ale i zásluhou příznivé rozložení hmotnosti neutrální jízdní vlastnosti v zatáčkách a rychlé reakce na pokyny řízení. Díky tomu a díky nízkému těžišti se vůz zvolené stopy drží hodně dlouho (pokud záměrně nepřidáváte plyn) a také mimořádně rychle reaguje na řízení. Možnost pořádně si užít jízdu zde tak nemusí být vykoupena nekomfortním odpružením, ba naopak – nerovnosti českých vozovek zvládá japonský roadster překvapivě plavně. Jeho kladem je i tuhost karosérie, alespoň ve srovnání s „předokolkami“ jako Peugeot 206 Coupé Cabrio, Citroen Pluriel či Alfa Romeo Spider. Podlahová plošina vozu je totiž vyztužena tuhými odlitky, místo obvyklých plechových výlisků. Proto se mimo jiné dost obtížně spravuje po haváriích.

Mezi sportovními vozy Mazda MX-5 opravdu vyniká odolností, je spolehlivá podobně, jako ostatní vozy této značky. I proto, že potěšení z jízdy zde není dáno extrémními výkony. A tak se občas jen klepání hlásí táhla příčných stabilizátorů. U prvních ročníků výroby tekla vodní čerpadla, pokud někdo jezdil s nedostatkem chladicí kapaliny, tak mohl způsobit přehřátí motoru s následkem propálení těsnění pod hlavou. První nucenou odstávku většina těchto vozů však zaznamená, až když se po letech ohne tenký a dlouhý klíček zapalování, či ještě lépe zlomí se ve spínací skříňce. Při koupi ojetého vozu si tak nejvíce pohlídejte, zda nebyl havarován. Opravit netypicky vyztuženou karosérii je obtížné a i povrchové díly jsou dost drahé. Třeba přední kapota (která je kvůli úspoře hmotnosti z hliníku) stojí 15 tisíc Kč a zadní bok 12 tisíc. U vozů do roku výroby 1998 vybavených ještě výklopnými světlomety (říká se jim „mrkačky“ a mezi fanoušky vozu jsou obzvláště ceněny) určitě zkuste rozsvítit světla – servomotor jejich vyklápění totiž často vezme při nárazu za své. Jistou náplastí na nepříjemně vysoké ceny karosářských náhradních dílů je možnost sehnat je z vrakovišť – i v ČR již existuje několik firem, které s nimi obchodují.

HODNOCENÍ

Spolehlivost 5 
Technická úroveň 4 
Ceny ojetin 3 
Provozní náklady 3 
Servis 5 

CHARAKTERISTIKA MODELU
Karosérie dvoudvéřové kabrio
Motory 

zážehové řadové čtyřválce 1,6i 16V (66, 81 až 85 kW), 1,9i 16V (98, 103, 107 kW)

 
Pohon zadní kola
Rozměry 3975x1680x1225 mm
Rozvor 2265 mm
Zavazadlový prostor 144 l
Palivová nádrž 50 l
Oficiální prodej v ČR ano

PLUSY

+ požitek z jízdy
+ jízdní vlastnosti
+ vyvážené odpružení

+ přesné řazení kratičkou pákou
+ rychlé natahování střechy
+ rozumná spotřeba paliva
+ pohon zadních kol
+ tuhost karosérie


MÍNUSY

- choulostivá plátěná střecha (zejména do 1998)
- malý zavazadelník
- drahé karosářské náhradní díly
- absence výškového nastavování volantu
- vysoký příplatek za klimatizaci

JAK ŠEL ČAS

1990: Představení vozu s motorem 1,6i 16V (85 kW).

1994: Drobná modernizace, nový motor 1,8i 16V (98 kW).

1995: Slabší alternativa k osmnáctistovce – motor 1,6i 16V (66 kW).

1998: Modernizace modelu, odstraněny výklopné světlomety. Nové motory 1,6i 16V (81 kW) a 1,8i 16V (103 kW) – ten výkonnější k dispozici se šestistupňovou převodovkou.

1999: Limitovaná série 10th Anniversary k desátému výročí vzniku modelu.

2001: Drobná modernizace modelu, výkon motoru zvýšen na 107 kW.

2005: Představena zcela nová generace modelu.

ČÁSTÉ ZÁVADY

· vůle v táhlech příčných stabilizátorů
· prasklá fólie plátěné střechy (do 1998)
· vadné regulátory alternátorů (do 1992)
· netěsná vodní čerpadla (do 1992)
· přetržený rozvodový řemen (při zanedbané údržbě)
· poškozené těsnění pod hlavou válců (do 1992)
· ohnutý klíček zapalování

NEBRAT

1,6i 16V (66 kW)

Zážehový řadový čtyřválec, šestnáctiventilový rozvod DOHC, vícebodové elektronické vstřikování paliva.
Důvody: V letech 1995 až 1998 existovala šestnáctistovka jako ekonomická motorická verze. Těch devadesát koní však na pořádné potěšení z jízdy stačí jen ztěží.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 5x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Martin, 02.11.2006 17:12
Počul som že MGF je nic moc, veľmi sa nepodaril.
com, 02.11.2006 19:42
no ja v nem jel, a nerekl bych. v mx5 jsem bohuzel nejel.
Tonny, 03.11.2006 07:05
MGF je podle toho na jaké narazíš,jízdní vlastnosti dobré,mimochodem v archivu Tipcars je na něj recenze.Ale tím že se už nevyrábí tak je problém s náhradníma dílama v náhradách a originály jsou cenově dost nahoře.Jezdil jsem i s ním,ale osobně bych šel do Mazdy.V 2sedadlových kabriích je asi to nejlepší co se kdy vyrobilo.Samozřejmě že ve své třídě.Nejde srovnávat s Porsche a Medvědem.Taky se dá díky tomu že o ně není velký zájem celkem ani ne draho pořídit a už jsem v několika bazarech je viděl prodávat za cca 190tis.včetně Hardtopu,ale nekoukal jsem na rok.
Agnus, 04.11.2006 19:59
Tohle auti bylo můj sen..... do té doby než jsem si do něj sednul a zkusil zavřít dveře.... Mých 194 cm je na tuhle krásku prostě moc
anonym, 05.11.2006 12:22
dobry den chtel jsem se zeptat,,kdo by mohl poradit pri koupi mazda xedos,,
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů