Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda CX-7: první oficiální fotky a informace!

Nové modely
Vojtěch Vrzal | 05.01.2006
dalších 10 fotek
foto: Mazda
Mazda včera odhalila sériovou podobu nového SUV pojmenovaného CX-7. Stalo se tak na auto show v Los Angeles. Novinka je určena a navržena primárně pro americký trh, kde se začne prodávat už během letošního jara.

Mazda včera odhalila sériovou podobu nového SUV pojmenovaného CX-7. Stalo se tak na auto show v Los Angeles. Novinka je určena a navržena primárně pro americký trh, kde se začne prodávat už během letošního jara.

Možná si při pohledu na Mazdu CX-7 říkáte, že už jste tohle auto někde viděli. A máte pravdu. Jako koncept jménem MX-Crossport bylo k vidění loni na podzim ve Frankfurtu. Jak můžete vidět v tabulce pod textem, sériové provedení se od produkční verze liší jen minimálně. Přestože Mazda koncept přivezla ukázat i evropskému publiku, oficiální zpráva zatím o případném prodeji v Evropě nic neříká. Vzhledem k rostoucí oblibě "esúvéček" na starém kontinentu se to nicméně do budoucna vyloučit nedá.

TIP: TEST: Mazda RX-8

CX-7 má na první pohled sportovnější tvary, než je u většiny aut této kategorie běžné a nepostrádá ani typický "mazdí" výraz. S výlety do terénu to ale zřejmě nebude tak žhavé, zvláště pak v provedení s předním pohonem. Samozřejmě ale nechybí ani verze s pohonem všech čtyř kol. V nabídce pohonných jednotek zatím figuruje jen jedna - přeplňovaný benzínový čtyřválec 2,3 litru s přímým vstřikováním použitý například ve sportovní Mazdě 6 MPS. Pro potřeby modelu MX-7 dostal jiné turbodmychadlo zajišťující více síly v nízkých otáčkách. Motor dosahuje výkonu 180 kW (244 k) při 5000 ot./min. a točivý moment vrcholí na hodnotě 338 Nm/2500 ot./min. Oficiální zpráva přidává k dobrému, že v rozmezí 2000 - 5000 ot./min. je k dispozici 99% maxima točivého momentu. Žádný složitý výběr nečeká zákazníky ani u převodovky. Ta je automatická šestistupňová s možností manuálního ovládání.

TIP: TEST: Mazda 3 1,6 MCD - naftový atlet

Technické parametry Mazdy CX-7

rozměry (d/š/v) (mm)4675/1872/1645
rozvor (mm)2750
motorMZR 2,3l DISI Turbo
max. výkon (kW (k)/ot./min.)180 (244)/5000
max. točivý moment (Nm/ot./min.)338/2500
převodovka6-ti stupňová automatická

Srovnání sériového modelu a konceptu MX-Crossport

Sériová Mazda CX-7 Koncept MX-Crossport 
  
  

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Fryč, 30.01.2006 16:16
má někdo zkušenosti s Mazdou 6 MPS a jaké?
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů