Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Matěj Rychlý - hororů si užiju dost v práci

Naše téma
František Mašek | 22.01.2015
foto: FTV Prima
Za volant driftovacího vozu si sedl reportér Krimi zpráv Matěj Rychlý (25). Jak se mu na tréninkovém okruhu dařilo?

Jak jste si užil driftování?
Byl to pro mě neskutečný zážitek, měl jsem rozzářené oči jako malý kluk. Ale musím přiznat, že se mi mnohem lépe dařilo při zkušební jízdě než při té bodované.

Neměl jste strach?
Strach jsem neměl ani náhodou. Při natáčení Krimi zpráv, když vyjíždíme s policisty na nějakou akci, se občas dostávám do situací, při nichž mívám strach. Ale v autě vedle zkušeného jezdce nebyl důvod se bát.

Takže adrenalinu máte dost v práci a nemusíte si ho zvyšovat tím, že vyhledáváte adrenalinové situace?
Dá se to tak říct. Pravda je, že doma si nepustím ani hororový film, protože to, co vidím v rámci své práce, mi bohatě stačí.

Jaký máte vztah k autům?
Miluju auta. Bohužel nejezdím autem, které je mé vysněné, na to bych musel mít několik zaměstnání. S autem jsem sžitý, je to něco, čemu musím naplno věřit. Je to pomalu můj druhý domov, když jedeme na natáčení, většinou řídím já nebo kameraman. Rozhodně auto neberu jen jako dopravní prostředek.

Jaký je váš vysněný vůz?
Těžko říct jen jednu značku. Ano, přiznávám, že bych rád někdy řídil Porsche nebo Ferrari, ale takové auto by mi nemuselo stát v garáži. A už vůbec bych ho nechtěl živit. Moc se mi líbí Mazda MX 5 nebo RX 8, která má Wankelův motor. Mé vysněné auto se určitě pohybuje mezi těmito třemi značkami.

Jaký byl váš nejhorší zážitek za volantem?
V zimě jsem dostal smyk s autem, které nemělo ABS. Jel jsem zhruba sedmdesát metrů a málem jsem zastavil o kufr auta přede mnou, které stálo v koloně. Než se to stalo, kolona se naštěstí rozjela a já jsem auto vzápětí vyrovnal.

Šlo vám někdy o život? Ať v práci, nebo v běžném životě?
Naštěstí ne. To, co natáčíme, je někdy nebezpečné, třeba když nám někdo vyhrožuje, ale o život mi nešlo. Lidé, kteří vyhrožují, se chovají podle rčení: pes, který štěká, nekouše. O život by mohlo jít jedině ve chvílích, kdy točíme živé vstupy z dálnice. V takových momentech musíme dávat velký pozor.

Vizitka:
*Narodil se 23. června 1989 pět minut po půlnoci, jinak by se narodil matce, herečce Pavle Rychlé k svátku. Jeho otcem je slavný herec Petr Rychlý.
*Vystudoval gymnázium a absolvoval dva roky na vyšší odborné škole publicistiky. Nakonec ale přišla nabídka z televize, a tak školu ukončil, protože ji nešlo studovat dálkově.
*Hraje amatérsky florbal, squash a fotbal, rád čte a tráví čas s kamarády. Nedávno se stal akvaristou.
Foto: FTV Prima

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů