Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus představil na šanghajském autosalonu model GS 300h

Nové modely
Karel Směšný | 22.04.2013
foto: Lexus ČR
Automobilka Lexus odhalila novou verzi modelové řady GS - model GS 300h. S tímto modelem by automobilka ráda prorazila hlavně ve fleetových prodejích.

Pojďme si jen ve zkratce připomenout základní fakta o GS 300h. Jde o sedan vyšší střední třídy vybavený zážehovým čtyřválcem 2,5 l s Atkinsonovým cyklem, technologií kombinující přímé a nepřímé vstřikování paliva D-4S a plně hybridním pohonem Lexus Hybrid Drive se dvěma elektromotory (elektromotor + motorgenerátor), v uspořádání s motorem vpředu a pohonem zadních kol. Díky plánované hladině emisí CO2 pod 110 g/km je toto hnací ústrojí jedním z nejhospodárnějších ve své třídě.

Model GS 300h je vybaven řadou prvků bezpečnostní výbavy, které rozšiřují stávající nabídku bezpečnostních prvků vozů modelové řady GS. Mezi ně patří přepracovaný barevný Head-Up Display (HUD) s projekcí na přední sklo a výstražný systém RCTA (Rear Cross Traffic Alert), který monitoruje okolí vozu při couvání a s předstihem varuje řidiče v případě blížící se pohyblivé překážky – například při výjezdu z řady zaparkovaných vozidel na parkovišti. GS 300h je vybaven mlhovými světly s technologií LED.

Konstrukční řada Lexus GS nyní zahrnuje verze GS 300h, GS 450h, GS 250, GS 350 (není v nabídce v ČR) a GS 350 AWD. Celosvětové prodeje modelu představeného na jaře 2012 dosáhly v loňském roce počtu 47 787 vozů, což je bezmála šestinásobek prodejů roku 2011.

Vybrali jsme pro vás
Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů