Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus NX oficiálně představen v Pekingu

Aktuality
Karel Směšný | 23.04.2014
dalších 5 fotek
NX je prvním zástupcem automobilky Lexus v segmentu crossoverů střední velikosti. Vůz je vybaven systémem RCTA upozorňujícím na pohyblivé překážky během couvání.

Lexus NX nabídne tři různé motorizace - NX 300h, NX 200t a NX 200. Dále bude možné volit mezi pohonem všech kol nebo poháněnou přední nápravou. K dispozici bude i systém Stop/Start.

Lexus NX je plný nových technologií, jako např. odkládací schránky umožňující bezdrátové dobíjení mobilních přístrojů (poprvé u značky Lexus) nebo panoramatické sledování situace kolem vozidla (Panoramic View Monitor).

Vůz může mít pod kapotou 3 pohonné jednotky – hybridní soustavu tvořenou atmosférickým benzínovým čtyřválcem o objemu 2,5 l s Atkinsonovým cyklem, motor-generátorem, elektromotorem a akumulátorem s celkovým výkonem 145 kW, dále přeplňovaný dvoulitr o výkonu 175 kW s točivým momentem 350 Nm při 1 650 až 4 000 ot/min. Zajímavostí tohoto motoru je, že kombinuje vodou chlazenou hlavu válců (integrující sběrné výfukové potrubí) s turbodmychadlem Twin Scroll. Poslední motorizací je atmosférický benzínový dvoulitr s proměnným časováním a zdvihem ventilů.

Podvozek používá systém Lexus AVS (adaptivní variabilní odpružení) s lineárními elektromagnetickými ventily.

Novinka by se měla objevit na světových trzích v druhé polovině roku 2014.

Technické údaje:

Celková délka: 4 630 mm
Celková šířka: 1 845 mm
Celková výška: 1 645 mm
Rozvor: 2 660 mm

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů