Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus na autosalonu v Pekingu představí crossover NX

Aktuality
Karel Směšný | 08.04.2014
dalších 6 fotek
Mimo produkční verze nového crossoveru se návštěvníci dočkají také místní premiéry sportovního kupé s názvem RC F.

Lexus NX vychází z koncepčního vozu LF-NX, který automobilka představila již minulý rok. Vystaven byl ve verzi s hybridním pohonem, která kombinovala benzínový čtyřválec o objemu 2,5 litru, pracující v Atkinsonově cyklu s elektrickým motorem. Celkový výkon pohonné soustavy byl 147 kW a na přední kola ho přenášela bezestupňová převodovka. Stejným pohonným ústrojím disponuje také sedan ES 300h.

Později přišel také LF-NX Turbo, který měl pod kapotou přeplňovaný benzínový dvoulitr. Verze Turbo se od standardní lišila například jiným předním spoilerem.

Na loňském autosalonu v Tokiu Lexus LF-NX zaujal netradičním designem, kdy s vysokou stavbou SUV kontrastovala poměrně nízká kabina. Celkově se design nesl ve znamení ostrých křivek, při bočním pohledu dominovaly výrazné podběhy kol. Na délku vůz měřil 4 640 mm, vysoký byl 1 620 a široký 1 870 mm. Rozvor náprav činil přesně 2,7 metru.

Na přesné informace o novém modelu si budeme muset počkat na čínskou motorshow, kde se současně představí také Lexus RC F. Dá se ale očekávat, že se od konceptu LF-NX nijak dramaticky lišit nebude.

Tisková konference automobilky Lexus je naplánována na 20. dubna 2014 v Pekingu v hale W3 čínského mezinárodního výstavního centra.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů