Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

LEXUS LS – nová řada odhalena

Nové modely
Karel Směšný | 31.07.2012
dalších 5 fotek
foto: Lexus
Lexus dnes v San Franciscu odhalil novou modelovou řadu LS, včetně verzí LS 460, LS 600h a zcela novou variantu F SPORT.

Design
Jako vůbec první model značky Lexus může být tento vůz vybaven vnějším osvětlením tvořeným výhradně diodovými zdroji (LED), včetně vertikálně tvarovaných mlhových světel s nebo světly pro denní svícení (DRL), které tvoří světelné trubice ve tvaru „L“.
Nové je provedení čelních partií s maskou chladiče ve tvaru vřetene, odrážející designový směr příští generace modelů Lexus.

Dynamika jízdy
Ke zvýšení tuhosti karoserie přispěly nové metody laserového svařování a lepení kovových spojů karoserie.
Další vývoj systému AVS (adaptivní variabilní odpružení) s novým systémem kontroly všech čtyř kol současně znamená dokonalejší způsob regulace klonění a svislých kmitů vozidla v zájmu ještě stabilnější jízdy s vynikající trakcí.
Přepracované řízení nabízí lepší přesnost i odezvu při vjezdu do zatáčky. Zdokonalení soustavy brzd se odrazilo v rychlejší reakci a lepší zpětné vazby od brzdového pedálu.
Nový systém Drive Mode Select nabízí až pět jízdních režimů volitelných řidičem – ECO, COMFORT, NORMAL, SPORT S a SPORT S+, a umožňuje tak kombinovat hospodárnost jízdy, pohodlí, výkon a jízdní charakteristiku.

F SPORT
LS F SPORT kombinuje sportovnější a agresivnější design exteriéru i interiéru s vylepšením dynamiky, kam patří snížení světlé výšky o 10 mm, brzdy Brembo® se šestipístkovými třmeny na přední nápravě a řazení pomocí pádel pod volantem.
Provedení LS 460 s pohonem zadních kol těží z nově přidaného samosvorného diferenciálu Torsen® a řazení pomocí pádel pod volantem, včetně automatického přidávání meziplynů při řazení dolů. Verze LS 600h je vybavena aktivním stabilizátorem.
LS 460 F SPORT je také vybaven generátorem zvuku sání, který má umocňovat vibrace impulzů ze systému sání a přivádí je do kabiny vozu.

Bezpečnostní systémy
Zdokonalená verze přednárazového systému (A-PCS) s asistentem napomáhajícím zabránit kolizi byla navržena tak, aby pomáhala řidiči vyhnout se kolizím, resp. napomáhala zmírnit následky kolizí, ať již s jinými automobily nebo chodci, a to za nejrůznějších rychlostí ve městě či na dálnicích, ve dne i za tmy.
Nově vyvinutý systém adaptivních dálkových světel (AHS) automaticky přepíná mezi režimem potkávacích světel, dálkových světel a částečně zacloněným kuželem světla, a dokáže tak zvýšit průměrnou dobu jízdy s osvětlením vozovky pomocí dálkových světel.
Systém pro udržování vozidla v jízdním pruhu (LKA) po nyní lépe pomáhá v místech s vyklenutou vozovkou a za působení bočního větru. K dispozici je i systém pro monitorování mrtvých úhlů (BSM) a systém nočního vidění (Lexus Night View).

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů