Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus IS 220d - král dálnic - test spotřeby

Testy
Petr Šikl | 15.11.2006
dalších 26 fotek
foto: Petr Šikl
I vozy jakým je japonský Lexus IS podrobujeme testům spotřeby. Dostal se nám do rukou model s dieselovým motorem, který slibuje výborné jízdní vlastnosti a poměrně nízkou spotřebu. A jak obstál v našem nekompromisním testu spotřeby?

Lexus pod křídly Toyoty vyrábí modelovou řadu IS od roku 1998 a teprve letos přišla na trh jeho druhá generace. Oproti minulé povyrostla a cestujícím může směle nabídnou více místa. Nejdříve se v prodejních showroomech objevil model IS250 s šestiválcovým benzínovým motorem vyznačujícím se sametovým chodem. Teprve později přišla dieslová dva-dvojka s moderním systémem common-rail. Pochází jak jinak než od Toyoty a neupravený se prodává v modelech Avensis nebo RAV4. Zejména vznětové motory žádají západoevropští zákazníci a japonští konstruktéři jim plně vyhověli a proto si dnes podrobně proklepneme právě dieslovou variantu Lexusu IS v tradičním testu spotřeby.

Základní technické údaje:

objem motoru (ccm)

2231

 
maximální výkon (kW / ot./min.)

130 / 3600

 
točivý moment (Nm. / ot./min.)

400 / 2000 - 2600

 
délka (mm)

4575

 
šířka (mm)

1800

 
výška (mm)

1440

 
rozvor (mm)

2730

 
pohotovostní hmotnost (kg)

1660

 
zrychlení 0-100 (s)

8,9

 
maximální rychlost (km/h)

220

 
objem palivové nádrže (l)

65

 
objem zavazadlového prostoru (l)

378

 

Podmínky testu: Ve voze cestoval pouze řidič. Teplota vzduchu se pohybovala v rozmezí 18-19°C a doprava v hlavním městě byla celkem plynulá. Mimo obec provoz ještě více řídl. Na dálnici panovala střední hustota provozu díky práci na silnici. Vůz měl v době testu najeto mírně přes 20 tisíc kilometrů a tankovaným palivem byla motorová nafta. Takování probíhalo u stejného stojanu na stejné čerpací stanice, vždy až po okraj nádrže (v Lexusu je hladina dobře vyditelná). Naměřené údaje porovnám závěrem testu s údaji palubního počítače.

TIP: TEST SPOTŘEBY - Hyundai Getz 1.4i

Popis trasy: trasa začíná u čerpací stanice na Plzeňské ulici směrem do centra. Po úplném dotankování palivové nádrže trasa pokračuje cca 500 metrů dále směrem do centra, kde na světelné křižovatce zahybám doprava do Jinonické ulice. Následuje Klikatá, Karlštejnská, Řeporyjská. To se již dostávám na Jeremiášovou ulici, ze které zanedlouho odbočuji ulicí Smíchovská do městské části Řeporyje. Odtud "frčím" Dalejskou pod železniční viadukt směrem na obec Zadní Kopanina před kterou se odbočuji prudce doprava a směřuji na Ořech. Následuje Chýnice, Kuchař, Vysoký Újezd, Lužce a konečně v Loděnicích najíždím na dálnici D5 po které pokračuji až na samý konec, kde sjíždím Bucharovou ulicí zpět do Motola na Plzeňskou a posléze končím na místě výjezdu.

Celý okruh měří 47,8 km. Podíl dálnice, obce a komunikace mimo obec je vždy zastoupen přibližně třetinovým podílem.

TIP: TEST SPOTŘEBY - Honda City 1.4 Cool

Okruh I. aneb klidná jízda na spotřebu - po dotankování nádrže po samé hrdlo vyrážím od čerpací stanice do víru velkoměsta. Poklidnou a zároveň svižnou jízdou se dostávám na okraj Prahy, kde je provoz řídký a obce projíždím díky odpoledním hodinám všedního dne s maximální opatrností a vždy za předpokladu dodržení povolených rychlostních limitů. Mimo obec si to svištím devadesátkou na pátý rychlostní stupeň, jelikož "šestku" není možné díky značnému převýšení zařadit. Až po nájezdu na dálnici zrychluji na stotřicítku a řadím konečně šestý rychlostní stupeň. Po dokončení trasy dotankuji a palubní počítač se mi odvděčuje průměrnou spotřebou 7,1 litru benzínu na sto kilometrů. Celou trasu jsem zajel průměrnou rychlostí 58 km/h.

Lexus IS 220d

 

průměrná spotřeba na 100 km dle PP (l)

 

cena paliva na 100 km (Kč)

 
okruh I.

7,1

 

220,10

 
okruh II.

9,1

 

282,10

 
rozdíl:

- 2

 

-62,00

 

Okruh II. - po dotankování usedám opět za volant a vyrážím na druhé kolečko. Tentokrát s maximálním využíváním výkonnostního potencionálu motoru. Na semaforech Lexus vyrazí vždy jako první. Po krátké jedničce sloužící jen pro uvedení vozu do pohybu, přichází kratší dvojka a při padesátce nechávám zařazenou trojku. Mimo obec tlačím více na plynový pedál než v prvním případě. Zpřevodování vyžaduje do stovky časté řazení přesto šestku řadím až po nájezdu na dálnici. V táhlém dálničním stoupání ukazuje motor svou sílu. Po jemném stlačení plynového pedálu letí ručička tachometru rychle vzhůru a až pohled na rychlostní údaj zapříčiní sundání nohy z plynu. V Lexusu při dvoustovce panuje naprosté ticho a tuto rychlost subjektivně vůbec nevnímáte. Poznáte ji až při nutnosti rychle zbrzdit. U čerpací stanice ukazuje palubní počítač výslednou průměrnou spotřebu 9,1 l a průměrnou dosaženou rychlost 68 km/h.

TIP: TEST SPOTŘEBY: Nissan Note 1.4

A v další tabulce se podíváme na odchylku průměrné spotřeby naměřené palubním počítačem ve srovnání s námi naměřenou spotřebou pomocí dotankování do úplně plné nádrže.

odchylka palubního počítače:

 

okruh I.

 

okruh II.

 
průměrná spotřeba dle PP (l/100 km)

7,10

 

9,10

 
průměrná spotřeba dle dotankování (l/ 100km)

6,50

 

9,08

 
rozdíl hodnot (l/100 km)

- 0,60

 

-0,02

 

Z tabulky je patrný mírný rozdíl naměřených výsledných hodnot. Palubní počítač v prvním případě vykázal průměrnou spotřebu na 100 ujetých kilometrů 7,1 litrů, oproti námi naměřené hodnotě 6,5 l nafty. Naopak po zajetí druhého okruhu byl rozdíl naměřených hodnot naprosto zanedbatelný.

V předposlední tabulce porovnáme jednotlivé údaje průměrné spotřeby prezentované výrobcem s námi naměřenými hodnotami průměrné spotřeby dle palubního počítače. Ve městě jsem s dieselovým Lexusem jezdil v průměru za 11 litrů, mimo město se spotřeba ustálila na hodnotě 7,5 litrů a výsledná kombinovaná spotřeba (včetně noční rychlé jízdy po dálnici) činila 8,1 litru nafty. Téměr ve všech sledovaných hodnotách Lexus IS 220d překvapil výborným výsledkem.

Lexus IS 220d

 

hodnoty udávané výrobcem:

 

hodnoty naměřené dle PP:

 

rozdíl:

 

město: (l/100 km)

 

12,7

 

11,0

 

-1,7

 

mimo město: (l/100 km)

 

7,0

 

7,5

 

+0,5

 

kombinace: (l/100km)

 

9,1

 

8,1

 

-1,0

 

Závěr: Tento výkonný luxusně pojatý Lexus je velmi dobrou volbou pro dlouhé dálniční cesty, kde ohromí při vysokých rychlostních průměrech svou nízkou spotřebou. Pokud porovnám naměřené hodnoty na stejném okruhu s ostatními testovami konkurenty, vychází mi v poměru výkon/spotřeba právě Lexus lépe. Model IS 220d je bezesporu dobrou volbou.

Hodnocení článku
3.2 z 5 (64%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
zigi, 15.11.2006 12:22
Proc moc?Je rozdil jezdit treba 130 za 2000ot a 3000ot,tam bych ten rozdil v 1l videl v poho
anonym, 15.11.2006 14:31
V Parizi som sa tohto roku najviac nasmial ja, a vlastne cele okolie, ked som sa snazil sadnut do tohto "krasneho sedanu"...mam 186 cm, ale ako spolujazdec som musel mat hlavu polozenu na svojom pleci ( to je v CR rameni ) aby som sa tam zmestil a vystupovanie mi trvalo cele 3minuty...mam to aj na kamere, este teraz mi trha kutiky...samozrejme, ze bolo pokazene posuvanie sedadla, ale ta zabava stala za to...sedan je to krasny, ale malo priestranny, teda aspon pre mna...decka by som tam zmestil, ale dospely vzadu pohodlie nema
Katakomba, 15.11.2006 21:32
Nerozumim tomu, jak se tohle auto někomu může líbit. Mě přijde teda hodně ošklivý a navíc ta spotřeba? Co je dobrýho na tom, že to jezdí za 7 litrů nafty, výkon je sice obstojný ale jak říkám, ta spotřeba :( NENÍ NAD OCTÁVKOU TDI 96 Kw :D
Petr - TipCars.com, 15.11.2006 21:46
Nevím zda je Váš příspěvek myšlen ironicky nebo vážně. Osobně tohoto Lexuse považuji za krásné auto s kvalitním interiérem, vyváženými jízdními vlastnostmi a dobrou spotřebou. Interiér Vás obklopuje, což někomu může činit problémy. Já závažný nedostatek nenašel. IS-ko volí lidé, kteří chtějí být vidět. Pro nenápadnost bych volil Avensise s tímto motorem.
Samozřejmě, že hodnocení Lexuse je subjektivní a některým řidičům se líbit nemusí.
Ryšár, 16.11.2006 01:58
Pro Katakombu.
Ač majitel Vámi protěžované Oktávky 1,9 TDi (96kW) v plné palbě, jsem jen tak ze zvědavosti usedl v bazaru za volant starého Lexusu (nevím přesně ročník, ale snad dokonce 96 nebo 98). Povozil jsem se a přestože auto mělo už hodně za sebou, pohodlí, komfort, luxus a reprezentativnost z tohoto vozu byly cítit stejně silně jako v Mercedesech dřívějších ročníků. Což se o naší (a zřejmě i vaší) Oktávce říci rozhodně nedá. Já naši Oktávku beru jako pracovní a rodinné vozítko a necpu se do s ní do vyšších kategorií, kde rozhodně nemá co pohledávat.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů