Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lancia Y 1.3l GTi

Recenze uživatelů
Benjamin Brunner (19) - Praha 6-Dejvice | 13.07.2007
Hledal jsem vůz kolem 15 000 Kč, pokud možno s STK. Na kadetta jsem neměl chuť, škodovky se mi nelíbily a k mání byla i jedna fiesta, ale ta už taky vypadala dost ošuntěle. Po dlouhém hledání jsem našel Lancii Y10 1.3 GTi 73 koní za 12 500 Kč.
Značka:Lancia
Model:Y
Typ:1.3 GTi
Bližší označení:Y10
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1 289 ccm
Palivo:benzín
Rok výroby:1989
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:164 000
Najeto km nyní:180 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:Půl roku
Průměrná spotřeba:6,5 až 8 l
Poruchy:Benzinová pumpa, elektrika
Předchozí vozidlo:Renault Twingo
Chtěl bych tímto přispěvkem přesvědčit lidi, kteří hledají auto jen na nějakou dobu...

Vlastníte vůz značky Lancia? Podělte se s ostatními o své zkušenosti
ZDE!

Automobil jsem si koupil z důvodu havárie s mým bývalým vozem Renault Twingo. Když jsem hledal vůz kolem 15 000 Kč, pokud možno s STK, tak jsem toho sice našel dost, ale... Na nějakého kadetta jsem neměl chuť, protože dobře znám jeho problémy s korozí. Potom jsem si kladl i otázku, zdali nějakou škodovku (120, rapid atd.), ale komu se opravdu může líbit takové auto. Pak byla k mání jedna fiesta, ale ta už taky vypadala dost ošuntěle.
Po dlouhém hledání jsem našel Lancii Y10 1.3 GTi 73 koní za 12 500 Kč. U tohoto auta byla hlavním problémem vzdálenost od Prahy, stálo totiž v Ostravě. Tak jsem zavolal do toho bazaru, zdali teda auto ještě vůbec mají a jestli náhodou nebudou mít cestu kolem Prahy, že si klidně připlatím. Odpověď byla jasná, cestu kolem Prahy určitě mít nebudou, ale auto tam ještě stojí.
Tak jsem si šel pro jízdenku a přiští den v 6.45 h mi jel autobus. Po příjezdu do Ostravy jsem volal majiteli autobazaru, který mi slíbil, že mě vyzvedne na autobusovém nádraží - vypnutý mobil. No dobře, řekl jsem si, tak jsem se dal na cestu skrz Ostravu pěšky. Po dlouhém vyptávání okolojdoucích lidí jsem se tam přecejen dostal.
Po přichodu do areálu autobazaru jsem si auto hned prohlédnul a zdálo se mi docela v pořádku, kromě koroze. Tak jsem zašel do budky (kancelář autobazaru) a zeptal jsem se na to auto. Jasně, že mi neřekl, co na tom nefunguje. Po asi desetiminutovém rozhovoru v bazaru jsme jeli na zkušební jízdu (skoro jsem začal nadávat, jak na to šlapal při studeném motoru a venkovní teplotě 6 stupňů nad nulou). Okamžitě jsem si všimnul, kolik na přístrojovce svítí červených světýlek, ale jinak jelo auto velmi dobře.
Po podepsání kupní smlouvy mě čekala autem, které jsem neznal, cesta zpátky do prahy. Po nějakém tom bloudění okolo Ostravy jsem se konečně dostal na dálníci. Pro mě je hlavní, abych z auta něco dostal, což u toho malého "prďáka" taky jde, ale jen s velkou opatrností.
Při 170 km/h se mi zdálo, jako by se mi otevíraly dveře, ale nebylo tomu tak. Určitě by autu neuškodila 6ti-stupňová převodovka, ale v době výroby auta, no comment. Po čtyřech hodinách jsem úspěšně dorazil domů. Další den jsem jel na STK aby mi zkontrolovali číslo karoserie atd., což bylo bez problému.
Po asi týdnu jsem si večer často všiml, že okolo jedoucí auta zezadu na mě blikají dálkovými světly. Tak jsem si doma zkontroloval svá zadní světla a už tu byl první problém - nesvítila. Tak jsem vyměnil žárovky, ale stále nic. Tak jsem často jezdil se zadními mlhovkami (což nebyl moc velký rozdíl od normálních světel). Po asi měsíci začaly normální světla zase svítit...
Další věc, která mě dostala, byla benzinová pumpa. Všímal jsem si zvýšené spotřeby s nepravidelnými dávkami. Oprava mě stála 2 500 Kč, což je srovnatelné s opravou stejné závady u felicie.
Jinak mi auto velmi spolehlivě slouží do dnešního dne. Startuje i ve velmi nízkých teplotách okolo -20 stupňů. Negativem je určitě průměrná spotřeba, která se pohybuje okolo 7 l/100 km. Nejlepší spotřebu získávám při 110 km/h, tam se drží na 6 l/100 km. Myslím, že za 12 500 korun to byla dobrá koupě.
KladyZápory
Spolehlivost Spotřeba paliva
Průžnost motoru Vnitřní prostor
  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
3
Design
3
Dílenské zpracování
4
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
4
Ovladatelnost
4
Prostornost
5
Pružnost motoru
1
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
3
Spotřeba
4
Výhled z vozu
3
Zavazadelník
5
Celkové hodnocení - průměr:
3.29
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 07.09.2007 22:08
Dobry den,
Auto jiz nemam, ale mohu vsechny zaporne nazory na tento Vuz jednoduse odhodit. S vozem jsem bohuzel musel jeste jet do Svycarska (770km tam a zpatky) za praci, tam jsem si musel nechat u auta vymenit rozvodovy remen. Dalsi den jak jsem sel Auto vyzvednout ze SVYCARSKEHO servisu, mi rekli, ze dlouho nevidely takovy to vuz v tak dobrem stavu coz se tyka Koroze a technickeho stavu. Ze koroze pry je jen kosmeticka a povrchova, ze pry podvozek byl velmi dobre ochranen. Tak nevim co by podle Vas nemelo byt na aute v poradku.
Omlouvam se za pravopisne chybi, ucim se... Dekuji
anonym, 07.09.2007 22:11
Cist to je umeni !!! Ctete dal, Boze. 6. rychlostni prevodovka............a dal, nevite co?
anonym, 07.09.2007 22:31
Pardon jeste jednou ja(zapomnel jsem prihlasovaci udaje) kazdopadne jsem ten co psal o te lancie. Nahodou to twingo-me predchozi vozidlo uz nemam z jednoho duvodu. Narval to do me Ozralej blbec s nakou blbou 120itkou, urval mi celou zadni napravu a nebyl ani pojistenej to je co.
Ja jsem s tou lancou jel s pojistenim rovnou s autobazaru a ano mel jsem dalnicni znamku!!! Hlavne ze jsem nezodpovedny. Dekuju
anonym, 21.02.2008 18:49
Tomuto příspěvku jsem se opravdu zasmála, hlavně rychlostim170 km na dálnici. Jsem majitelka auta stejné značky, ale jiného typu, mám Lancii Y 1,4 benzin, také 5 rychlostí, vyrobeno 1997 a 170 km z toho navytáhnu ani kdybych chtěla sebevíc. A myslím, že i spotřeba je trochu zkreslená, vím jak tankuji já. A startovat v -20 stupních v zimě? Ha ha.
anonym, 06.07.2008 07:36
To si pis,ze ide 170,to autom ma 73 koni a nejakych 850 kg.Predsa to neni skodovka ne truba?!!Ja jju mam a mal som aj uno 1.5 r.v.1990-konstrukcna rychlost 173 km/h a ta Y10 je rychlejsia,tak nekecajte skodovkari zaostali!!Mudri ste jak radio a v zivote ste v tom nesedeli,tak si znova nasadnite do tej svojej 120,alebo filcky a nepcujte!!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů