Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lamborghini se vrací do Česka, odhalilo zde Aventador LP 750-4 SV

Aktuality
Karel Směšný | 14.04.2015
Italská automobilka má po třech letech v Česku opět oficiální zastoupení. Při příležitosti otevření nového autosalonu proběhla také domácí premiéra odlehčeného Aventadoru, který dá stovku pod tři sekundy.

Podle plánu vedení by se u nás mohlo ročně prodat 10 až 15 supersportovních lamborghini. Českou premiéru si na pražském Smíchově odbyl Aventador ve speciální edici s přídomkem SV. Celým jménem Aventador LP 750-4 SV nemá pod kapotou nic jiného než vidlicový dvanáctiválec, který ale posílil na výkon 750 koní při 8 400 otáčkách za minutu. Omezovač potom zasahuje o 100 ot./min později, při 5 500 otáčkách dává agregát maximální točivý moment 690 Nm.

Síla putuje prostřednictvím sedmistupňové robotizované převodovky ISR a mezinápravové spojky Haldex čtvrté generace na všechna čtyři kola, zadní náprava je opatřena mechanickou uzávěrkou diferenciálu.

Mimo zvýšení výkonu se výrobce snažil zlepšit již tak velmi dobrou dynamiku vozu snížením hmotnosti. Díky většímu použití lehkého karbonu tak verze Super Veloce shodila půl metráku. Z 0 na 100 km/h se tak supersport dostane za těžko uvěřitelných 2,8 sekundy a uhánět může rychlostí přes 350 km/h.

Přední kola mají průměr 20 palců, zadní jsou o palec větší, za jejich paprsky se ukrývají karbon-keramické brzdy. Na silnici potom vůz drží pneumatiky Pirelli P Zero Corsa.
Lamborghini Aventador LP 750-4 SV je v prodeji za cenu přes 9 milionů korun.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů