Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Laguna, Xantia, Mondeo, Alfa 156, Toledo, Lantra, nebo 406?

Poradna
Vojtěch Vinař | 04.07.2006
foto: Tipcars.com
Dotaz

Dobrý den,
Byl bych vděčný za pár rad od odborníka při výběru "nového starého" auta. Pět let jsem měl sedan Hyundai Lantra, r.v. 1993, s motorem 1.5/LPG. Za příští auto plánuji utratit cca 130tis., s tím, že zvládnu max. 200tis., bude-li to hodně poznat na životnosti a nákladech na provoz, včetně menší potřeby oprav. Další úvahy jsou následující (kritika je vítána):
- Jsem bez závazků, zadní sedačky moc nevyužívám, ale občas se hodí místo na neskladné věci (lyže, kolo, hudební nástroje), takže spíš hatchback, kde jde dobře sklopit sedačky. Musím ale parkovat v pražských ulicích, takže kombi
spíš ne.  
- Jezdím rychle ale klidně, často dlouhé cesty po dálnici, někdy v D, takže auto by mělo "umět" cestovní rychlost 180Km/h, ale přitom se chovat tiše a civilizovaně. Mám rád za jízdy pohodlí, ticho, měkké sedačky a dost místa pro nohy (měřím skoro 190cm).
- Najedu cca 30tis.km ročně, nechci se zruinovat na PHM, takže diesel nebo
plyn.

Co byste mi doporučoval? Na TipCars.com mne zaujaly 6-7leté Laguny, Mondea, Xantie a Peugeoty 306/406 v LPG či v dieselu, dále možná Alfy 156 a Fiaty Bravy s 1,9 JTD nebo Seaty Toledo/Leon s koncernovym TDI a podobně. "Spřátelený" servis Hyundai mi možná bude nabízet méně ojetou (2002-) Hyundai Elantru, ale ty s dieselem 2.0 CRDi jsou dost drahé, vyplatí se zainvestovat? Co Vy na to?

Děkuji za odpověď
Ondřej


Odpověď

Dobrý den,

z Vámi zvažovaných vozů bych vyřadil Renaulta Lagunu, který je v dieselových verzích vybavených common railem finančně náročnější na údržbu než vozy konkurence. Týká se to zejména problémů s rozvodovým mechanismem (výměna řemene rozvodů, plochého řemene příslušenství a napínacích kladek je nákladná), dále se vyskytují poruchy turba, mechanické převodovky se při větším počtu najetých km potýkají s problémy.

Co se Fordu týče, novější generace Mondea s dieselovými motory TDDi (později TDCi) začíná na ceně kolem 200 tis Kč, tudíž si ji dovolím z výběru, vzhledem k vašemu rozpočtu) vynechat. Starší Ford Mondeo MKII s naftovým motorem nedoporučuji, výkonově ani kulturou projevu a spolehlivostí by Vás určitě neuspokojil, jedná se o vůz pro méně náročné řidiče. Naopak benzínové jednotky Zetec od Fordu nepatří mezi špatné, za konkurencí pokulhávají však spotřebou.

Alfa Romeo určitě patří mezi vozy, které člověka svádějí designem, technicky se jedná o velmi propracovaný vůz, který dominuje precizními jízdními vlastnostmi a přesným řízením, problémem však zůstává spolehlivost vozu, která je při koupi ojetého vozu kritériem hlavním. Výhodou Alfy 156 jsou její ceny, které rychle klesají. Vzhledem k Vašim požadavkům je ideálním motorem naftový 1,9 JTD, který se nejčastěji vyskytuje ve výkonové verzi 77 nebo 85kW. Tato jednota je vcelku spolehlivá, má relativně dostatečný výkon, naopak vyniká nízkou spotřebou a kultivovaností. Problémy bývají spojeny s měřičem nasávaného vzduchu,zatuhlými lopatkami turba, vstřikovači common railu, které se ale dnes nechají za rozumnou cenu opravit. Jinak Alfa jako taková trpí spoustou neduhů, zejména pak vůlemi v ramenech přední nápravy, velmi často zlobí elektroinstalace, uložení zadní nápravy také nepatří mezi spolehlivé.

Stejné problémy s motorem se týkají Fiata Marey, ostatní problémy u Fiata nejsou však takového rázu jako v případě Alfy. Určitě z nabízených motorů opět nejlepší alternativou je právě čtyřválec 1,9 JTD. Pětiválec v případě Fiata ani Alfy nedoporučuji, důvodem jsou častější problémy s turbem, motor je těžký, jeho nadměrnou vahou trpí přední náprava, jeho rozměry pak omezený rejd předních kol.

Hyundai Elantra s naftovým motorem CRDi prošla poradnou, proto odkazuji na tento článek. Nejedná se však o špatný vůz, Hyundai novou Elantrou udělal značný pokrok, v komparaci s Vaší verzí Lantry nelze srovnávat, přesto však mám výhrady k použitým plastům v interiéru vozu a jejich zpracování a také jízdním vlastnostem vozu. Jinak motor CRDi vybavený vysokotlakým vstřikováním paliva common rail je velmi spolehlivý, problémy se vyskytují pouze s vysokotlakým čerpadlem. Nevýhodu tak zůstává spotřeba motoru, která značně pokulhává za koncernovými motory Tdi, v reálu při běžném stylu jízdy se pohybuje kolem 7 litrů.

Z naftových vozů bych tedy volil mezi Peugeotem 406 s motorem HDI (80kw), případně Xantiií se stejným motorem a motory z produkce VW ve vozech Seat Toledo nebo Škoda Octavia. Motory HDI se vyskytují značnou kulturou běhu, měkkostí, plynulým zátahem a nízkou spotřebou. Vzhledem k tomu, že se ale jedná o moderní dieselové jednotky s common railem, objevují se problémy s vysokotlakými vstřikovači a také čerpadly, u 406ky se více než často objevuje vadný tlumič torzních kmitů, občas bývají problémy s těsností motorů, praskají hadice turba.

Seat Toledo také nedávno prošel poradnou, proto prosím nahlédněte tam. Toledo i Octavia sdílí jak pohonné jednotky tak i podvozek, převodovku a ostatní komponenty, proto problémy jsou pro tyto vozu společné.

Osobně pokud bych volil diesel, tak bych sáhl po motorech Tdi, se kterými je ze zmiňovaných kandidátů nejméně starostí a problémů, navíc jsou velmi úsporné, ale na druhou stranu méně kultivované.

Do Vašeho výběru bych ještě zařadil Toyotu Avensis s naftovým motorem 2,0 4D4 (opět odkazuji na poradnu z nedávné doby) a také Avensis ve verzi s benzínovým motorem 1,6 16V, která je dostatečně výkonná a přitom velmi úsporná.

Na závěr jen dodám, že při koupi ojetého vozu v této cenové relaci je nutné počítat s určitou sumou peněz (cca 10-15% z ceny vozu) na nezbytné opravy, neboť je téměř nepravděpodobné, že se Vám podaří sehnat vůz, který by byl ve 100% technickém stavu. Z preventivních důvodů doporučuji vyměnit rozvodové a klínové řemeny, dále pak v ideálním případě nechat zkontrolovat celý vůz, jinak alespoň brzdy a podvozkové komponenty.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Vlado, 07.07.2006 19:55
Výkon 1.6 16V je 79kW a výkon starého 2.0 8V je 83kW. Rozdiel 4kW - to sa v praxi takmer ani nepozná, nie?...
Spotreba 1.6 16V je +/- 6,5litra ; a u 2.0 8V je to +/-7,5l...
Podla mojho názoru 2.0 je dobrý motor, ale mať možnosť výberu, volil by som 1.6 16V.
[hrkoták diesel fuj fuj u akehokolvek auta]
Roupik, 10.07.2006 19:56
Ten 1,6 16V u laguny má menší krouťák a to je znát oproti 2,0 8V. Máme doma 2 laguny 1.generace 2.0 8V a 2.0 16V a s oběma spokojenost.
Tomáš, 12.07.2006 23:01
Co se týče 406 a xantie, tak to vůbec nejsou špatná auta, štvou mě lidi, co pořád říkají, francouze nebrat a přitom o nich nic nevědí, Xanta a 406 je možná spolehlivější a hlavně nákladama na opravy mnohem levnější než třeba VW Passat B5 (Přední nápravy u nich v žádném případě nestojí šílených 45000 Kč a nepotřebují měnit každých 80000 km (do roku 2002), pak už je to celkem slušný. Jinak jestli můžu poradit, tak do motorů HDI se nemají dávat dle předpisu PSA žádná aditiva, rozhodně to nedoporučuju (pracuju v Citroenu).Osobně bych bral radši 406, na Xantii mi nesedí hydraulickej podvozek, byt s ním problémy nejsou, jen si člověk nesmí koupit Hydractive, ten je super, když funguje, ale opravy jsou velmi drahé a často je zvládne jen značkový servis.Dvoulitr HDI je dobrý motor, jeho největší problém je spodní řemenice pohonu příslušenství. u nás ji prodáváme za cca 7000,-kč, ale lze ji sehnat v druhovýrobě za polovic. S Turbama, čerpadlama a vstřikovačema Common-rail jsou problémy jen ojediněle.
Tomáš, 12.07.2006 23:17
Ptáte se na Almeru/primeru Di/dCi(typ YD 22DDTi). Obecně to nejsou špatné motory, ale na špičku nemají. Jedná se o vlastní produkt Nissanu. V Almeře do roku 2002 byl motor vybaven přímím vstřikování s trochu problematickým čerpadlem Bosch VP44 (Má ho třeba VW 2,5 TDI V6 - ale pozor Vp44 je několik typů), V primeře pracuje již jeho poslední Common-Railová verze která využívá vysokotlakého čerpadla Denso. jestliže motor zhasíná a nedrží volnoběh, tak může být na vině vadný tzv. SCV ventil na čepadle Denso, které zde docela odcházely.Jestliže motor při jízdě škube, případně netáhne, tak může být zanesená váha vzduchu, která je zde stejné(horší) konstrukce jako na většině motorů TDI od VW. A do třetice, přeplnování je zde pomocí turbodmychadla Garrett VNT, u kterého může dojít k zatunutí nastavování lopatek statoru.V roce 2003 se motor přejmenoval po vzoru renaultu na dCi a výkon se zvýšil z 93 kW na 102 kW. jedná se však o ten samý motor.Věřím, že jako prvotní informace to snad stačí.
anonym, 25.09.2006 09:54
Na obrázku je nafocená červená Laguna 2.generace.Ta určitě neni v cene do 200.000 !!!s motorem 1.9dci z rv.2002,v dobrém stavu ,kdy se začala vyrábět.Jinak motorově spolehlivá auta,pokud je servis pravidelný a nemáte najetých 400.000km!nebo kolem 100.000 a pak stočených.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů