Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaký je ojetý Renault Fluence?

Poradna
Blaháček Marek | 25.09.2015
foto: František Mašek
Fluence se u nás prodává už pět let. Jaké jsou s ním za tuto dobu zkušenosti a který motor bude dobrou volbou?

DOTAZ: Dobrý den, jsem starší klidný řidič a zajímá mne váš názor na Renault Fluence, který se už jako nový dal koupit za slušné peníze. Teď jako ojetina je to samozřejmě ještě mnohem levnější. Jaký motor doporučíte na klidnější jízdu?


ODPOVĚĎ: Fluence je auto, které si dokázalo tuzemské zákazníky získat díky lákavé ceně i velkorysé nabídce vnitřního prostoru. Model se v Česku začal prodávat začátkem roku 2010. Benzín reprezentovala jednašestka (1.6 16V, 81 kW), což je motor sice spolehlivý, vůbec ale nejede, a že by byl úsporný, se také nedá napsat. Snad jediné, co může v motoru zazlobit, je vůle v hydraulice proměnného časování, oprava však není drahá. Diesel 1.5 dCi s výkony 63 a 78 kW je také poměrně spolehlivý, má rozvody poháněné ozubeným řemenem, měňte je po 120 tis. km společně se zdvihátky ventilů. Motor ale s tímto výkonem nevydržel dlouho, hned o rok později vstoupila v platnost emisní norma Euro 5 a to znamenalo zvýšení výkonu jednotky 1.5 dCi nově s 66 a 81 kW výkonu.

V tomto roce se také objevil zajímavý benzínový dvoulitr s výkonem 103 kW. Právě ten by byl mou volbou. Škoda, že v nabídce ojetin téměř nefiguruje, vyřazen z prodeje byl v roce 2013, kdy také došlo k faceliftu modelu a k zařazení motoru 1.6 dCi (96 kW), u kterého se nemusíte bát kolabujících rozvodů, je zde použit bezúdržbový řetěz, ovšem v nabídce ojetin se také v podstatě nevyskytuje.

Na TipCars.com bylo v době přípravy tohoto článku celkem 57 ojetých modelů fluence. Benzínové varianty v nabídce autobazarů lehce převládají. Ceny se pohybují od 120 tis. Kč za modely z roku 2010 s nájezdem přes 200 tis. km až po nové vozy, které se dnes prodávají za ceny od 300 tis. Kč. Pro klidnější jízdu vám doporučím jak benzínový, tak vznětový motor, záleží na vašem ročním nájezdu a osobních preferencích. Kolem hranice 200 tis. Kč už seženete skoro zánovní auta, u kterých se po koupi nečekají žádné zásadní investice.

TIP: Renault Fluence 1.5 dCi 78 kW v redakčním testu

Hodnocení článku
4.1 z 5 (82%)
Hodnoceno: 7x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Fanda, 26.09.2015 08:01


Přesně tak.Je to od redakce hodně odbyté.I má dcera,kterou auta vůbec nezajímají,by dokázala vyhledat informace a napsat to lépe.
Reno, 26.09.2015 11:33
odpovědi pana Blaháčka, z nichž jeden odstavec je věnovaný tomu, že napíše, kolik takových aut je v inzerci. To je zaměstnanec roku.
PetrT, 26.09.2015 11:55
Nedávno měl Fluance SM v rubrice ojetiny, velmi dobrý článek od Vaculíka. Stačilo udělat lehčí výcuc a lidi by chrochtali blahem. Jedná se přece o jednoduché auto co má realně pouze dva motory.
Fakt bych se styděl. Chápu že má někdo třeba moc práce, ale zase je asi lepší nenapsat nic než tohle.
, 06.10.2015 09:22


Dejte vědět, jaké konkrétní informace byste se rád dozvěděl, doplníme. Díky
, 06.10.2015 09:27


Poměrně dost informací obsahuje test na přiloženém odkazu, v této poradně jsme se zaměřili na konkrétní dotaz čtenáře. Pokud vám nějaké informace k Fluence chybí, dejte vědět, doplníme.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů