Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar představil novou generaci XF

Aktuality
Karel Směšný | 27.03.2015
dalších 6 fotek
Netradičním představením, kdy vůz přejíždí řeku na visutých lanech, chtěla automobilka poukázat na lehkou konstrukci vozu díky rozsáhlému použití hliníku.

Vzhledově nové XF navazuje na svého předchůdce, základní tvary i proporce jsou velmi podobné. Došlo pouze k nepatrnému zkrácení vozu o 7 milimetrů, 3 mm potom ztratil na výšku. Naopak rozvor náprav se protáhl o 51 mm na 2 960, výrobce tak slibuje dostatek vnitřního prostoru pro cestující vepředu i vzadu.

Posádka bude mít k dispozici multimediální systém InControl Touch Pro s dotykovým displejem o úhlopříčce 10,2“. Díky technologii Dual View je možné současně zobrazovat informace pro řidiče, zatímco spolujezdec může sledovat například film z DVD. S ohledem na rychlé reakce systém pracuje s SSD diskem a čtyřjádrovým procesorem.

TIP: Jaguar: nové XF startuje na ceně 1,149 milionu korun

Technika vozu je zcela nová, podle Jaguaru je vůz ze 75 % vyroben z hliníku, což se odrazilo jednak v nižší pohotovostní hmotnosti až o 190 kilogramů a zvýšení torzní tuhosti karoserie o 28 %. Pod kapotou jsou nové motory řady Ingenium. Jedná se o dvoulitrový turbodiesel s výkony 163 a 180 koní, třílitrový šestiválec potom nabídne rovných 300 koní a točivý moment 700 Nm.

U zážehových motorů je situace podobná - k dispozici je přeplňovaný dvoulitr s výkonem 240 koní a opět třílitrový šestiválec, který může dávat 340 nebo 380 koňských sil.

O patřičné jízdní vlastnosti se postarají adaptivní tlumiče, systém Jaguar Configurable Dynamics, případně také volitelný pohon všech kol.
Světová premiéra čeká vůz 1. dubna na autosalonu v New Yorku.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů