Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai Trajet (první návštěva servisu za 85 000 Kč)

Recenze uživatelů
Svatopluk (40) - Praha/Praha | 02.07.2007
foto: TipCars.com
Starší automobily korejské provenience často nebudí mezi českými motoristy velkou důvěru. Jejich tradičním autobazarovým lákadlem je nízká pořizovací cena ve srovnání s evrospskými konkurenty. Nevrátí se ušetřená suma při nákupu do auta při servisu zpět?
Značka:Hyundai
Model:Trajet
Typ:MPV
Karoserie:modrá
Obsah motoru:2000
Palivo:LPG
Rok výroby:2000
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:100 000
Najeto km nyní:110 000
Koupen jako:použitý
Jak dlouho vůz využívám:1/2 roku
Průměrná spotřeba:15 l LPG, 13 l benzín
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Škoda Favorit
O značce Hyundai jsem při lednové návštěvě autobazaru vůbec nic nevěděl. Šli jsme tam se ženou s jediným cílem: v létě nás bude opět o jednoho víc, tedy se čtyřmi dětmi 6, takže předchozí auto - Škoda Favorit - je třeba vyměnit za něco většího.

Vlastníte vůz značky Hyundai? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

V autobazaru nám nejdříve nabízeli jiná MPV, především VW Sharan a Opel Zaphira. Cenově nás však ihned zaujal hyundai mající na čelním skle vylepeno 189 000,-. Jízda prý i na LPG, tedy šetrná a při výkonu nad sto kW se nepozná výrazný úbytek síly.
Karoserie auta byla ve vynikajícím stavu (teprve později jsem se něco dozvěděl o obnovách karosérií pro automobilové laiky) a motor jsme zkusili na menší projížďce, kde se s víc jak dvěma tunami tvářil svižně.
Auto jsme tedy koupili a ihned jsem s ním zajel do autorizovaného servisu. Cena mé první opravy mě ovšem ihned přivedla do reálu: 85 000,-. Vyměnit museli prý kdeco, tak jen nevím, kdo víc vydělal, jestli autobazar, nebo servis. Jen krytku na zrcátko, se kterou jsem primárně do servisu jel, na skladě neměli. Nejdříve objednali menší, pak pravou, pak větší a teď opět pravou.
Samotné užívání vozidla není zase takovým zklamáním. Svůj účel vozidlo plní, prostor uvnitř vozu je skutečně obdivuhodný. Srovnával jsem to s některými konkurenčními MPV a místa je tam opravdu víc než dost. Při sedmi sedadlech (pro dospělé) je ještě k mání celkem slušný prostor na zavazadla a např. na lyže nepotřebujete nic. Dáte je prostě do auta a zavřete zadní dveře. Tento model byl patrně vyroben s jistými úpravami, jelikož ve výbavě jsou i čidla na déšť a světla a např. dvě zásuvky vzadu navíc.
Jízdní vlastnosti jsou taky asi odpovídající těmto typům vozu. V prudkých zatáčkách je třeba určité opatrnosti, je to asi jako jízda s dodávkou. Kdybych měl toto auto jen v benzinové verzi, asi bych se ho snažil ihned zbavit, jelikož v průměru 13 l na 100 km hovoří spíš pro verzi dvou aut. Ale jízda na LPG je opravdu téměř shodná a při méně jak poloviční ceně LPG mi může závidět i leckterý naftař.
Co se nedostatků týká, těch se dá vyjmenovat taky dost. Před pár dny odešla klimatizace (máme sice ještě okna, ale to není ono) a při vyšších rychlostech (nad 140 km/h) se dle větru v protisměru ozývají podivné zvuky z ventilátoru. Pokud bych si měl znovu vybírat, asi bych do tohoto auta nešel, raději vyčkám, s jakou cenovou bombou se dostaví jiné levné automobilky.

KladyZápory
prostornost provozní náklady
možnost přemísťovat sedadla spolehlivost
  
  
  





Spolehlivost
4
 
Provozní náklady
4
 
Cena náhradních dílů
5
 
Dostupnost náhradních dílů
5
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ne

Hodnocení
Brzdy
2
Design
4
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
3
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
3
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
2.23
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 02.07.2007 23:09
85000Kč je fakt hodně ale v origoš servise se dosáhne této částky rychle. Já si raději koupím japonce ale i toho pořádně prohlédnu, protože každé auto může mít hrozný stav a mám pokoj...Např. u japonců jsem vždy ještě měl původní tlumiče v perfektním stavu! Jinak co doporučit :

1.zkontrolovat v servisu před koupí
2. nechat si ve smlouvě vypsat podrobně skutečný stav auta
3.snažit se uplatnit reklamaci při zatajení

ale tohle by měl asi vědět každý............Náhodou Mitsubishi, Honda a Toyota používá řazení pomocí táhel a to je fakt boma! Jo a nafta vyjde lépe než LPG..díky menší spotřebě a oproti benzínu je o 1kč levnější teda někdy :) Libor
anonym, 03.07.2007 13:47
Nemyslim ze by nafta vysla levneji nez LPG.
Mam v praci dva kolegy jeden ma Pasata 1.9 TDI a druhy 2.5 TDI. Ten slabsi je prvni majitel a stejne da za opravy 50 TCZK rocne BEZNE. (Prazsky silnice diky tezkymu naftovymu motoru znici tlumice spolehlive). Ten druhej nebozak je 2hy majitel a prvni to zrejme moc nesetril, pac se mu na tom co chvili neco vysere, takze jen hleda jak by to za rozumny peniz prodal.

Nemyslim ze je to problem nafty vseobecne, ale proste nafta se oplati na dlouhy cesty po dalnici, ale i tam je ten plyn levnejsi (ovsem ano, musim co 300 km tankovat, kdyz mam tu plyn. nadrz misto rezervy).

Pan muze bejt rad za plyn. V Nafte, to aby zacal sporit na turbo,na vahu vzduchu, na predni poloosu....
anonym, 03.07.2007 14:53
moje řeč, nákup za hubičku a marže 300% - Pro mě značkový servis = zlodějina ! Do autorizovaného servisu jde dle mého názoru člověk buď s úplně novým autem, aby neztratil záruku, někdo, kdo má zbytečný peníze nebo pokud to půjde z pojistky a účet zaplatí pojišťovna
anonym, 03.07.2007 22:10
Tak ještě jednou:
Škoda Octavia 1,9 TDI spotřeba 5,5l/100km nafta 29,5,-/L 1 km = 1,62
Škoda Octavia 2.0i spotřeba 9l LPG/100km LPG 13,5/l 1km= 1,21 (Trochu jsem zafandil TDIčku, protože jsem ho měl a za 5,5 jsem musel jezdit celkem economy, jsem z podhorského terénu a tak je to znát, když jsem se chtěl svézt, tak to bylo přes 6l.)
Toto jsou nevyvratitelná fakta, kdo má LPG, tak ví, že v dnešní době se sekvenční systémy LPG chovají naprosto spolehlivě a náklady na revize jsou zanedbatelné. Vycházel jsem z cen, které jsou tady u nás (Pardubický kraj) a to dnes tj. 3.7.2007 Osobně najezdím ročně cca. 35 000km a LPG se mi vrátí tak za 10 měsíců, takže proč ne. Nikomu to nevnucuji, jen dávám přesné informace, každý nechť se rozhodne sám.
anonym, 21.04.2008 14:38
No a ta serviska ti dá co jako, kus papíru, takych servisek si dneska můžeš sehnat a razítko ti tam dá každý druhy mamlas. V tom to není.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů