Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai představil prodloužené Santa Fe

Nové modely
Karel Směšný | 03.12.2012
foto: Hyundai
Na autosalonu v Los Angeles v pátek Hyundai představil ve světové premiéře model Santa Fe s prodlouženým rozvorem a šesti až sedmi sedadly ve třech řadách.

Šestimístné až sedmimístné Santa Fe se od pětimístného modelu Santa Fe liší hlavně třetí řadou sedadel. Prodloužená verze poskytuje zákazníkům možnost zakoupit si dvě samostatná sedadla ve druhé řadě, což je v tomto segmentu zajímavý prvek výbavy. Zájemci o model Santa Fe budou mít celosvětově výběr z verzí s pěti, šesti a sedmi sedadly.

Prodloužená verze Santa Fe má rozvor náprav 2800 mm, což je o 100 mm více než u pětimístného modelu. Její celková délka vzrostla o 215 mm na 4905 mm, zatímco vnější šířka se zvětšila jen nepatrně, o 5 mm, na 1885 mm v porovnání s pětimístnou verzí. Delší Santa Fe je s celkovou výškou 1690 mm také o 10 mm vyšší než pětimístná verze.

Díky standardně dodávaným sedadlům ve druhé řadě děleným v poměru 40:20:40 % byla vylepšena i variabilita interiéru. Toto řešení umožňuje pohodlné cestování pěti cestujícím nebo vytváří prostor pro čtyři cestující při současné přepravě dlouhých předmětů. Zavazadlový prostor lze zvětšit sklopením třetí řady sedadel.

Santa Fe s prodlouženým rozvorem je poháněn motorem Lambda GDI 3,3 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 216 kW (294 k) a maximální točivý moment 341 N.m. S motorem spolupracuje šestistupňová samočinná převodovka Hyundai, prozatím určena pro severoamerický trh.

Santa Fe s prodlouženým rozvorem bude uveden na americký trh začátkem příštího roku. V některých regionech se budou názvy obou variant Santa Fe mírně lišit v závislosti na preferencích místních zákazníků. V USA ponese pětimístný Santa Fe označení Santa Fe Sport, zatímco prodloužená verze se bude nazývat Santa Fe.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů