Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda Jazz a recenze spokojeného majitele

Recenze uživatelů
David (32) - Česká republika | 08.01.2014
foto: www.honda.cz
Auto jsem pořídil relativně nedávno, před 8 měsíci, ale za tu dobu jsem s ním ujel přes 20 tis km, takže něco k němu napsat můžu. Časem možná recenzi aktualizuji.
Značka:Honda
Model:Jazz
Typ: 
Karoserie:hatchback
Objem motoru:1 246
Palivo:LPG + benzín
Rok výroby:2006
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:62 000
Najeto km nyní:83 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:8 měsíců
Průměrná spotřeba:8 l
Poruchy:nefunkční klima (odešel chladič klimatizace + trubice)
Předchozí vozidlo:Opel Corsa

Auto jsem pořídil relativně nedávno, před 8 měsíci, ale za tu dobu jsem s ním ujel přes 20 tis km, takže něco k němu napsat můžu. Časem možná recenzi aktualizuji.
Hondu Jazz jsem vybíral pečlivě, nakonec jsem našel kousek, který byl koupen v České republice po prvním majiteli, byly záznamy po celé období, dá se věřit historii a km. Koupeno u Honda Kolín, jediný problém, na který jsem přišel až později, byl, že nefungovala klimatizace (kupováno v březnu). Po reklamaci mě Honda Kolín poslala někam s tím, že oni jsou jen zprostředkovatel, příloha kupní smlouvy byla samozřejmě sepsána tak, že nemůžete reklamovat téměř nic. Za to je pochválit rozhodně nemůžu, ani mi nevyšli vstříc na požadavek prodání potřebných dílů bez marže (oprava za 10.000 Kč – nový chladič + trubice klimatizace).

MOTOR
Dle mého jedna z největších předností auta. Je velmi tichý, při volnoběhu je třeba se podívat, zda skutečně běží, při vyšších otáčkách pěkný zvuk. Dále bych vyzdvihnul pružnost, bere cca od 1 500 otáček až po 6 000, kdy nastupuje omezovač. Nárůst výkonu je hodně pozvolný, v nízkých otáčkách téměř žádná reakce, kdo chce jezdit rychle, je třeba motor vytáčet, což mi nevadí. Např. na 4. rychlostní stupeň se dá jet 40 km/h, anebo taky 170 km/h, což je pěkný rozptyl. Převodovka u verze 1.2 má dlouhé převody. Na pětku se dá jet cca od 55 km/h, při 130 km/h točí 3 500 otáček.

LPG
Auto jsem hned po koupi nechal předělat na LPG ve Strakonicích, zatím ujeto 20 tis km, vše naprosto v pořádku. Tímto jim zasílám pozdrav. Zvolen systém BRC s přimazáváním ventilů, uvidíme, jak se bude chovat v zimě. S LPG jsem naprosto spokojen, zatím největší nevýhodou je nemožnost parkovat v podzemních garážích.

SPOTŘEBA
Jezdím výhradně na LPG, na jednu nádrž mi vychází spotřeba většinou 8,5 litrů v kombinovaném režimu s městem, rozhodně nejezdím pomalu. Zatím nejnižší spotřeba byla 7 litrů a nejvyšší 10 litrů, jízda na celou nádrž po dálnici konstantně 140 km/h tachometrových (reálná o 5 km/h nižší) s plně naloženým autem. Čili při 140 km/h žere 10 litrů LPG, při 130 km/h žere 8,5 litrů, což mi přijde jako optimální rychlost. Při rychlejší jízdě už proniká do kabiny aerodynamický hluk.

JÍZDA
S jízdními vlastnostmi jsem spokojen, auto má velmi přesné řazení, slušné brzdy, sedačka řidiče na svou kategorii auta je taky dobrá, poměrně vyšší sezení.

VNITŘNÍ PROSTOR
Vzhledem k tomu, že auto je dokonce kratší než fabia, nabízí rozhodně nadprůměrný prostor. Mám 185 cm, 90 kg, vpředu se mi dobře sedí, a dokonce si slušně sednu i za sebe a hlavou se nedotýkám stropu. Kufr je taky větší než ve fabii, díky posunutí nádrže dopředu ke spolujezdci je pod celou zadní sedačkou velký prostor pro věci (vejde se tam dost spacáků apod). Zadní sedačky se dají sklopit do země, vytvoří se opravdová rovná plocha, v autě se dá i nouzově přespat, např. při dlouhé cestě do zahraničí.

SPOLEHLIVOST
Zatím auto šlape jako hodinky, určitě bych si jej pořídil znovu anebo novější jazz.

MINUSY
S autem jsem celkově téměř na 100 % spokojen, ale ať jen nechválím:
- někdy mírně vrže sedačka řidiče (stěžují si především těžší řidiči)
- dle mechanika, který auto viděl, má auto průměrnou ochranu proti korozi
- při částečném stažení předních oken někdy za jízdy vržou (dá se s nimi dokonce o 1 cm nahoru či dolů posunout, vypadá to na problém všech jazzů)
- široký A sloupek, někdy horší rozhled
- páté dveře by se mohly otevřít ještě výše, mohla by zmizet nakládací hrana
- chybí venkovní teploměr
- vnitřní zpětné zrcátko by mohlo být vyšší
- oproti jiným autům je v létě vevnitř bez klimy dost teplo
- originální díly relativně drahé, snad bude kompenzováno spolehlivostí vozu.

KladyZápory
vnitřní prostor občas vrže sedačka řidiče
pružnost motoru průměrná ochrana proti korozi
spolehlivost stažené okénko někdy vrže
LPG dražší originální náhradní díly
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
3
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
1.92
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.8 z 5 (96%)
Hodnoceno: 8x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
inza, 20.01.2014 23:09
S Jazzem minulé generace jsme najeli víc jak 50tis (s ojetým, ne novým) - v podstatě bez problémů.
Naprosto souhlasím s příspěvkem, že LPG do Jazzu je nesmysl, auto jezdí do 6litrů i když se honí, takže jezdit za 8-10 LPG dle mého nedává žádný ekonomický smysl.
inza, 24.08.2015 06:48
Jazz je super auto s relativně levným provozem i v základu. V běžných případech jezdí tento motor s průměrem rozhodně do 6 litrů. Pokud LPG jezdí průměrně za 8, nevychází návratnost celé investice zrovna nejlépe. Řada lidí totiž nepřizná spotřebu benzínu (cca 5-10% spotřeby LPG), takže řekněmě kolem 0,5 litru u Jazzu. benzín je nyní kolem 31 Kč, při spotřebě cca 5,7 je tedy náklad při provozu na benzín pouze palivo 1,77 Kč / km. LPG je v současnosti kolem 14,5, tedy spotřeba náklad na palivo včetně benzínu je 1,34 Kč / km. U takto malé spotřeby benzínu při provozu na LPG by je totiž vhodné tankovat aditivované benzíny u kterých se neuvolňuje voda, takže nějakou Vervu za 35 u Benziny
Úspora je 0,43 Kč na 1 km a to nepočítám další věci - tedy měla by být pravidelná revize LPG po 10tis (cca 500Kč - většina majitelů nedělá), pravidelný servis LPG po 10tis (pár korun za filtr) a případné vyšší riziko dalších závad + seřizování. Takže odhadem celková úspora vychází kolem 0,3 Kč / km takže při předpokládaném nájezdu 200tis je celková úspora maximálně 60tis Kč. To u 200tis km rozhodně nevyváží investici do LPG a jeho servis (ten u 200tis km bude v řádech tisíců nebo desetitisíců).

U aut s větším objemem LPG chápu a samozřejmě také používám.
Petr S, 24.08.2015 22:40


Náš bývalý bouraný Yaris čekal venku 3 týdny než si ho převezme auto opravce, který ho jako totálku vyhrál v aukci. Jeho plán byl auto opravit a prodat. Na bouraných částech byla po těch třech týdnech vidět už slušná koroze. Když jsem to viděl, tak jsem budoucího majitele v duchu politoval. Pokud se ty korodované části přelakují, tak je otázka jak dlouho bude trvat než to znova rozkvete...
AlPro, 27.08.2015 19:43
S Jazzem jsem najel zatím cca 50 tis. km - bez nejmenší závady. V ČR jsou stále tato malá auta málo rozšířená. Byl jsem překvapen, kolik jich jezdí např. v Británii a ve světě vůbec. K přednostem patří především výborná variabilita prostoru, nízká spotřeba - lze s tím jezdit i za 4,3 l pokud jedete do 90km/h. Jinak je ta spotřeba kolem 5 l. Auto má dobrou ergonomii palubní desky, výborně se ovládá, má přesné řazení, vynikající kotoučové brzdy na všech kolech. Velkorysý prostor v kabině - větší než mnohé auta vyšší třídy.
Nevýhodou je, že okno u spolujezdce nemá dojezd, ale to je zanedbatelný detail. Velkou výhodou v ČR je to, že auto není okoukané - vzhledem k vysoké ceně, za kterou si mnozí koupil spíše Golfa, je jich poměrně málo. Je to dost sofistikované auto s výbornou manévrovatelností, nejen ve městě. Motor 1,2 (66kw) mu dodá dost výkonu i do všech českých hor - i když se musí více řadit. Z auta je rovněž výborný výhled (obrovské přední sklo sahající až tam, kde má většina aut polovinu kapoty - někdy, zejména ve městě někdy trochu vadí A-sloupek, ale to se týká do určité míry každého auta. Motor je tichý, při volnoběhu není slyšet a několikrát se mi už stalo, že jsem startoval nastatované auto Ukazatel míry paliva v nádrži ukazuje nulu, když je v nádrži minimálně ještě 5 litrů. Na dálnici jede v pohodě do 140 km/h, ale jakoby to už bylo na hranici jeho konstrukčních možností. Je to spíše auto do města, na okrsky, na vysočinu - není na transkontinentální cesty, ale po střední Evropě je to OK. Vzhledem k síle motoru a neagresivní koncepci vás to auto téměř nutí se za volantem chovat rozvážně. Úzká kola nedobře "žehlí" opravdu velké díry na silnici - a celkově je podvozek nízko, takže to není vhodné na polní cesty atd. Ale dobře sedí a je dosti agilní - někdy působí jako vznášedlo, zejména ve městě má vynikající odpich... Celkově je Jazz něco mimořádného a vysoká cena je v mnoha ohledech odůvodněná.
danet - redakce TipCars, 28.08.2015 09:15


Dobrý den, budeme rádi, když se o svém voze rozepíšete více a vložíte svou vlastní recenzi zde http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů