Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda Accord 2.0

Recenze uživatelů
marty () - okres Praha hl.m. | 06.11.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Honda Accord 2.0 | foto: marty
Hondu Accord 2.0 16V jsme kupovali v roce 1998 s cca 200 tkm. Rozhodovali jsme se mezi formanem, R19 nebo sierrou combi. Všechny vozy 6-7 let staré. Po vyzkoušení mnoha z nich a zoufalství, že nenajdeme takový vůz, který chceme, jsme našli tuto hondu.
Značka:Honda
Model:Accord
Typ:2.0
Bližší označení:CB3
Karoserie:sedan
Obsah motoru:1997
Palivo:benzín
Rok výroby:1989
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:198 000
Najeto km nyní:332 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:9 let
Průměrná spotřeba:8,5
Předchozí vozidlo:Škoda 120
Rád bych vám představil Hondu Accord, kterou máme doma skoro 10 let. A poslední 3 roky s ní mám možnost jezdit i já.

Vlastníte vůz značky Honda? Podělte se s ostatními o své zkušenosti
ZDE!

Stála v bazaru s cenovkou 99 tisíc. Stav kilometrů udávali 98 tkm. Po projetí bylo jasné, že tohle auto chceme. Ačkoliv byla o pár let starší než auta z našeho výběru, v ničem nezaostávala. Cca po měsíci jsme zjistili, že stav kilometrů nejspíš nebude 98 tisíc, ale 198, ne-li více. Auto sloužilo, takže nebylo co řešit.
Jedná se accord r. v. 1989, model '90. Motor je karburátorový dvoulitrový 4válec se 16ventilovou hlavou. Podává 66 kW výkonu, což není moc, ale na normální ježdění to stačí. Při jízdě do kopce a přejíždění je prostě nutné počítat s podřazením.
Za celou dobu s ním nebyl žádný problém, kromě spotřebních dílů. Při koupi jsme měnili rozvody a náplně. Asi po 4 letech už motor trochu sáknul, takže se nechala přetěsnit vana a hlava. Za další 2 roky jsme dávali nové svíčky, ani ne kvůli tomu, že už nefungovaly, ale přeci jen z obavy, že už je tam máme skoro 6 let a kdo ví, jak dlouho tam předtím byly. Když jsme je ukazovali známému - mechanikovi, ptal se, proč jsme je měnili, že jsou jako nové.
Motor je za chodu klidný, při zrychlování táhne stejně po celou dobu vytáčení, až před červeným polem mu začínají ubývat síly. Při normálním ježdění se dá jezdit za 7,5 litru, když se mu šlápne na krk, vezme si i přes 10. Nyní, když se za volantem střídá více lidí, každý s jiným způsobem jízdy, je průměr přes 8 litrů. Motor nemá cenu zbytečně vytáčet nad 3 500 otáček, protože pak akorát prudce stoupá potřeba.
Převodovka mi přijde poměrně krátce zpřevodovaná, při 130 km/h točí motor 3 400 ot. Optimum pro jízdu na dálnici je 3 000 otáček, kdy jede auto cca 115 km/h a hluk není nijak velký a spotřeba je slušná. Řazení jde rychle, přesně a má krátký chod. S emisemi nebyl nikdy problém, vždy jsme se vešli i do limitů pro novější auta. Výfuková soustava nemá moc dlouhého trvání a je potřeba ji pravidelně cca po 3 letech měnit. U nás vždy odejde každý rok jeden díl. Aspoň to není tak finančně náročné jako měnit komplet.
Podvozek je poměrně tvrdý, zadní náprava je jako u následovníků víceprvková. Za jízdy auto prostě sedí. Kromě vyloženě extrémních situací se nenechá utrhnout. Horší je to s přenosy rázů do karoserie. Stačí jet po kočičích hlavách a přijde vám, že jste v kovové krabici, do které někdo buší.
Když jsme vůz koupili, předchozí majitel uřezal přední pružiny (asi aby auto snížil), ale nechal tam i ty uřezané zbytky. Po koupi nových pružin se auto za jízdy výrazně zklidnilo. Vůle na řízení nebyla, až v poslední době trochu narůstá, ale je to stále v limitu pro STK (chystá se brzy výměna čepů).
Posilovač řízení je účinný, ale ne přehnaně. Brzdy jsou vepředu kotoučové chlazené a vzadu bubny. S účinností jsme spokojeni, ani při cestách po Tatrách a dlouhých klesáních nevadly. Na autě jsou v sérii montované 14palcové disky (pro rok '89). Jezdili jsme nějaký čas na pneu 185/70, ale hluk od kol byl poměrně vysoký. Proto jsme koupili 15'' a pneu 195/65. Sice jsou to balony, ale auto je tišší a také o něco vyšší. Což je pro nás jako chalupáře výhoda.
Karoserie má výbornou antikorozní ochranu. Auto celou dobu stálo venku a jezdilo v zimě i v létě. A kromě zadních lemů na něm nekvete nic. Na 18 let staré auto si myslím, že to není špatný výkon. Na zadním víku bylo křídlo, ale když nám auto ukradli, utrhli ho včetně šroubů, proto máme na vzadu na kapotě 5 špuntů. Přední světla jsou čirá. Byli jsme nuceni je několikrát měnit kvůli drobným kolizím. A tak mohu říci, že kvalita druhovýroby světel je mizerná, jedno světlo jsme museli měnit několikrát, protože se nedalo nikdy pořádně nastavit. Pomohlo až mírné přihnutí jednoho úchytu. Pro zajímavost, světlo z druhovýroby stálo 2 800,- a originál 8 500,-.
Interiér vypadá na svou dobu moderně, volant i řadicí páka jsou pohodlné do ruky. Sedačky jsou velké, docela tvrdé, ale pohodlné. Měl jsem možnost svézt se ve stejně starém lanceru s GTi sedačkami a byly o poznání měkčí a měly horší boční vedení. Škoda je nevzhledného čalounění, které je strakaté, světle šedé, ale aspoň na něm nejou tolik vidět fleky. Jinak je kvalitní, není nikde prošoupané ani potrhané. Prostor vepředu je dostatečný, já se 190 cm se vejdu bez problému a mám ještě možnost sedačku o pár zubů posunout a nad hlavou skoro 10cm. Vzadu je místa méně, hlavně pro nohy. Stejně tak si tam pohodlně nesednou 3 lidé, kvůli vyššímu posedu prostředního a masivnímu tunelu.
Kufr je veliký, ale bohužel špatně přístupný kvůli víku. U naší hondy má vytahané torzní tyče, takže nedrží v horní poloze. To je nejspíš způsobeno tím, že na něm bylo těžké křídlo. Sedačky nejsou sklopné, mají akorát uprostřed průvlak na lyže.
Bohužel nevím, jaký máme stupeň výbavy, ale je chudší, právě kvůli ročníku výroby. Máme ještě nelakované nárazníky. Centrál, el. šíbr a el. okna v předu byly ale standardem. Accordy po '90. roce měly navíc el. zrcátka a některé na přání klimatizaci. Poslední ročníky se mohou pochlubit i ABS a airbagem.
Za těch 9 let, co toto auto máme, s ním byl jediný větší problém, a to, že odešla spínací skříňka. Auto mělo nepravidelný chod, vynechávalo a občas zhasla celá palubovka. Po výměně je vše bez problémů. Jinak jsme do něj investovali pouze za běžný servis. Náhradní díly jsou dražší, ale když člověk ví, kde hledat, najde vše, co potřebuje.
Co bych řekl na závěr? Je to auto k neutahání. Už vybíráme novější model. :-) Snad s ním budeme spokojeni jako s tímto.
KladyZápory
motor drahé ND
zpracování místo vzadu
pohodlné sedačky  
jízdní vlastnosti  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
3
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
3
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
3
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.29
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 08.11.2007 18:48
Auto po dlažbě hučí. Hučí proto, že mu driblují kola v podbězích jako tenisáky. 330 tis. km ani zmínka o výměnách tlumičů pérování. Tam už měla být 4. sada. Sedí jako přibité? Vyřešeno výměnou kol za větší! To snad ani není pravda!
anonym, 09.11.2007 21:32
S tim hlukem na dlažbě jsem myslel spíš jak rezonují plasty interieru, kola dělají taky rachot, ale více ten interiér. Tlumiče jsme opravdu neměnili, nevím jestli byly měněny před koupí, ale byly jsme s hondou před půl rokem na testu tlumičů a byly ok, takže není důvod je měnit. Auto sedí a neodskakuje. A nikde jsem netvrdil, že jsme něco řešili výměnou za větší kola. Řešili jsme tím hlavně průchodnost.
anonym, 10.11.2007 17:45
Všechny špatné tlumiče pérování na testech jsou dobré. Zkušenosti u 4 aut. Ten test se uskutečnil po kolika ujetých stakilometrech? V současné době jsme je měnili u Corolly po 130 tis. km. Ta báječná jízda s novými. Do rychlé zatáčky se musí volantem natáčet méně, prostě si musíme zvyknout na nový styl řízení auta. Na testovací stolici byly ty staré v ještě normě.
RadekJ, 12.11.2007 22:53
Zmínil jsem se snad ve svém článku, že jsem student? Pro vaši informaci pracuji a na auto jsem si vydělal jen já sám bez jakékoli finanční pomoci ... zkuste si občas něco zjistit než začnete plodit nesmysly ...
RadekJ, 12.11.2007 22:55
O tomhle nemůžu říct víc, než jen závist ... vytahujete z předchozího článku jen to, co se Vám hodí... zkuste taky někdy něco zplodit ...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů