Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford vystavuje v Ženevě mnoho sportovních modelů

Aktuality
Karel Směšný | 06.03.2015
Součástí expozice je například nový Focus RS i Ford GT, nechybí také Fiesta ST.

Nový Focus RS disponuje poprvé ve své historii systémem pohonu všech kol Ford Performance All-Wheel-Drive s dynamickým vektorováním točivého momentu. Systém je založen na dvojici elektronicky řízených lamelových spojek, jejichž prostřednictvím dokáže distribuovat hnací moment nejen v podélném, ale i v příčném směru – mezi levým a pravým zadním kolem. Výsledkem je tzv. vektorování točivého momentu, které má zajistit velmi dobrou trakci a ovladatelnost vozu v zatáčkách.

Pod kapotou našel své místo celohliníkový čtyřválec 2.3 EcoBoost z nového mustangu. Maximální výkon přesahuje 320 koní. Jednotka dostala větší turbodmychadlo, mezichladič stlačeného vzduchu, nové je i sání, výfuková soustava s elektronicky ovládanou klapkou a posíleno bylo také chlazení agregátu.

Nový Ford GT pohání uprostřed uložený vidlicový šestiválec, který posílá svoji sílu na zadní kola prostřednictvím dvouspojkové sedmistupňové automatické převodovky. Jedná se o dosud nejvýkonnější jednotku EcoBoost, která díky přeplňování dvojicí turbodmychadel dává nejvyšší výkon přes 440 kW. Kvůli požadavku na rychlé reakce a co nejvyšší účinnost jednotka kombinuje nepřímé a přímé vstřikování paliva.

Aerodynamicky tvarovaná karoserie dvoudveřového kupé využívá v hojné míře lehkých materiálů včetně hliníku a uhlíkových vláken. Aktivní zadní spoiler upravuje svoji výšku a úhel podle rychlosti jízdy a dalších parametrů s cílem zlepšit stabilitu a ovladatelnost při akceleraci, brzdění i zatáčení.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
PetrT, 06.03.2015 22:12
GT je fajn, ale to RS je stejně jako nové mondeo naprosto odporný auto.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů