Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford: v čele ženevských novinek stojí focus

Aktuality
Karel Směšný | 05.03.2014
další 3 fotky
Výstavní premiéra čeká také nový Mustang a Edge Concept.

Mezi novými modely, které Ford plánuje začít prodávat v následujících pěti letech, je omlazený focus, jenž vstoupí na trh ve druhé polovině roku 2014, nový mustang, plánovaný pro Evropu na rok 2015, a SUV Edge Concept.

Ve stánku Fordu stojí také C-MAX Solar Energi Concept, napájený solární energií, a Ford Ranger, který se účastnil Rally Dakar. Evropskou novinkou je rovněž technologie SYNC 2 umožňující obsluhovat nejrůznější funkce vozu prostřednictvím osmipalcové barevné dotykové obrazovky nebo jednoduchých slovních pokynů.

TIP: Ford Focus 2015: v Německu od 452.500 Kč

Modernizovaný focus dostane systém SYNC 2 jako první evropský model značky. Mimo jiné si v něm odbyde svou premiéru také technologie Ford MyKey. Ta umožňuje majiteli nastavit omezení maximální rychlosti vozu a limitovat hlasitost audiosystému, nebo jej zcela zablokovat, pokud řidič či jeho spolujezdec nemají zapnuté bezpečnostní pásy. Systém zároveň může znemožnit deaktivaci stabilizačního systému ESC a systému Active City Stop, jenž má pomoci předcházet nehodám v nízkých rychlostech.

Pod kapotou modernizovaného focusu se objeví také nový vznětový motor 1.5 Duratorq TDCi (88 kW) s převodovkou PowerShift. Vůz bude uveden na evropské trhy ve druhé polovině tohoto roku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů