Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford uvádí nový Transit

Nové modely
Karel Směšný | 20.11.2013
foto: Ford
Nový Ford Transit nabídne zákazníkům několik délek rozvorů, možnost volby mezi předním a zadním pohonem nebo pohonem všech kol a tři výkonové varianty motoru 2.2 TDCi (100/125/155 koní).

Na český trh nejprve dorazí dodávky Van s objemem skříně až 15,1 m3, podvozky s jednokabinou a 14-18místné minibusy kategorie M2 (jaro 2014). Později během příštího roku to pak budou verze Kombi, KombiVan, Double Cab in Van a podvozek s dvojkabinou.

A hlavní novinky? Například u verze Van se objem prostoru pro náklad u každé varianty zvětší přibližně o jeden metr krychlový. Výrazně byly inovovány i bezpečnostní systémy. Například stabilizační systém ESP (bez příplatku pro všechny verze výbavy) dokáže u nového Transitu v případě, že bude hrozit přetáčivý nebo nedotáčivý smyk, přibrzďovat ne jen jedno kolo jako dříve, ale všechna čtyři najednou a přitom každé s jinou intenzitou tak, aby bylo riziko smyku co nejrychleji potlačeno.

TIP: I takhle Ford testoval nový transit

Zlepšení doznaly i všechny vlastnosti ovlivňující parametr TCO (Total Cost of Ownership), tedy kompletní náklady na koupi a zejména provoz vozu, které dnes stále častěji ovlivňují nákupní rozhodnutí. Patří sem mimo jiné velmi nízká průměrná spotřeba (od 6,4 l/100 km), ale i servisní intervaly až 50 000 km a také zjednodušené servisní úkony. Například pro výměnu zadních kotoučových brzd je teď proti předchozímu modelu potřeba jen polovina času. Příznivou položkou ovlivňující TCO je rovněž nízký pokles ceny vozu při následném prodeji.

V rámci zaváděcí nabídky je nový Ford Transit ve verzi Leader (Van 290 L2H2 s objemem nákladového prostoru 10 m3, výkonem 100 k a 6stupňovou převodovkou) k dispozici již za 449.900 Kč bez DPH. Všechny verze nového Fordu Transit mají už v základní ceně prodlouženou záruku na 5 let/200 000 km.

Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů