Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Transit - jak slouží po 560 tis. km?

Recenze uživatelů
Tomes (21) - nerozhoduje | 30.05.2012
foto: TipCars.com
Fordík hnil už po dvou letech a když mi jej kolega předával, měl již 6 let a byl jak liška. Je neuvěřitelně líný, ale na druhou stranu spolehlivý a úsporný motor.
Značka:Ford
Model:Transit
Typ: 
Karoserie:VAN
Obsah motoru:2500
Palivo:nafta
Rok výroby:1999
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:560 000
Koupen jako:nové
Jak dlouho vůz využívám:ve firmě 9let, já 3 roky
Průměrná spotřeba:neuvěřžitelných 7,4l/100km, předchozí šofér 12-14l/100km
Poruchy:Koroze, koroze, koroze. každoroční­ tmelení­ a gumoasfalt.... Jinak jen provozní­ opravy
Předchozí vozidlo: 

Motor: neuvěřitelně líný ale na druhou stranu spolehlivý a úsporný. V zimě dost špatně startuje, ale teplomet v motoru ho za půl hodinky rozehřeje. Velmi dobře se mi osvědčilo užívání, kvalitnější nafty. Beru u Shellu a spotřeba šla o dobré 2l na 100km dolů a přitom je jen o korunu, korunu padesát dražší. Motor se také o poznání ztiší…. K motoru nemám až na onu línost co dodat. Klobouk dolů, pánové ve fordu. Ostatně, najeté kilometry mluví za vše!

Karoserie: tak tady chvalozpěvy nemám. Fordík hnil už po dvou letech a když mi jej kolega předával, měl již 6 let a byl jak liška. Kompletní vybroušení, vytmelení, nátěry gumoasvaltem, musím zaklepat, 3 roky a drží se! Sem tam se objeví trochu rzi kolem záhybů, ale šmirgl a barva vše pořeší. Sice je strakatý, a jak říkám nejškaredší ford v Opavě, ale technické parametry vítězí….

Srovnání s Peugeotem Boxer r. v. 1996 1,9TD
Peugeot byl u nás ve firmě 11 let, než ho kolega rozsekal o kamion. Ve srovnání s fordem byl mnohem živější, spotřeba nafty byla srovnatelná, karoserie i navzdory většímu stáří byla v mnohem lepším stavu, ale motor byl mnohem poruchovější. Věčně mu praskalo těsnění pod hlavou, jednou při rozjíždění na křižovatce se ustřihl šroub, který drží motor, ten se zhoupl a prásknul sebou na poloosu. Další porucha a to daleko nejdražší byla při 300 000km. To se rozerval rozvodový řemen a pěkně se nám to tam vybouchalo. Oprava 60000kč. K těm šroubům co drží motor u peugeota - máme na firmě Boxer r. v. 2004 a tam se mu ustřihnul taky a jednomu známému se toto stalo s identickým boxerem též, tak pozor a radši je vyměňte. Vraťme se ke srovnávání. Nesporná výhoda oproti peugeotovi je to, že nemá rozvodový řemen ale tyč. V peugeotovi mi vadila řadicí páka na palubovce, neboť jsem dost velký a pořád jsem si dloubal do kolen, avšak řazení bylo o poznání hladší než ve fordovi - tam si někdy hrajeme na schovávanou se zpátečkou, ale to je bolest snad všech tranzitů… Co do pohodlí, vyjdou obě auta nastejno. Není to kdo ví co, ale dá se v tom jezdit….

Zhodnoceni: s Fordíkem (je žlutý tak mu říkáme pampeliška) jsem velice spokojený, ale ta koroze...... kdyby nové tranzity lépe ošetřili, ale je to zase to samé. Kamarád má 2 roky starého a už je chytlý a z toho důvodu bych šel asi do nového Boxera nebo Jumpera. Na Dukato ani nepomýšlím, neboť na něj ze všech stran slyším jen samé nadávky…. Tranzit 2,5D je nezničitelné auto ale jak říkám, kdybych bral nové, hledal bych ve Francii, v Německu u VW, nebo Mercedesu.

NÁHRADNÍ DÍLY: 2
KAROSERIE: 5
MOTOR: 2
SPOLEHLIVOST: 1
SPOTŘEBA: 1*
ŘAZENÍ: 3

KladyZápory
SPOLEHLIVOST NEZASTAVITELNÁ KOROZE!!!
SPOTŘEBA LÍNOST MOTORU
  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ne

Hodnocení
Brzdy
2
Design
3
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
4
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
4
Řazení
4
Řízení
2
Sedadla
3
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
2.43
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.4 z 5 (68%)
Hodnoceno: 11x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Pepe, 30.05.2012 21:34
Co je na těch 2,2 problémovýho? Slyšel jsem jen o EGR, mám 2,2 120k, 2,5 roku, 61 tkm najeto, žádnej problém. Do konce roku mám Optiway...
Michal 22, 30.05.2012 22:15
Zdroj této konkrétní info je časopis Auto ojetiny a v něm článek od pana Vaculíka. Chtěl jsem to doslovně přepsat, ale prolezl jsem celý byt a časopis nikde
johntom, 31.05.2012 09:42
poptejte se po servisech.... sami vám tam řeknou jak se ty TDCI serou ... nejhorší motor od Forda 2.2 TDCI .. tož raději šlapcí autíčko než auto s tímto motorem ...
Wimpy007, 29.11.2014 14:18
Nejak nerozumim tomu co je uzasneho za najel 560tis....kdyby to byl milion uz by to bylo jiny kafe. Ja na svem tranzitu 2010 mel 410tis a bezproblemu, bez ztraty vykonu a zmeny zvuku...a ano byl to ten zde proklinany 2.2tdci a za sebe muzu prohlasit ze az na jednu vymenu a jedno cisteni EGR ventilu to byl absolutne bezproblemovy motor...a to sem auto rozhodne nesetril. Jinak 410tis bez vymeny spojku a kdyz sel pryc, byla stale plne funkcni...
osmnactka18, 24.04.2016 20:13
S tímto vozem jezdím už delší dobu a jsem velmi spokojen, zatím jsem se nesetkal s žádnými komplikacemi. Když jsem uvažoval jestli koupit a jaký model, rozhodl jsem se nejdříve vyzkoušet. Vypůjčil jsem si jej od firmy /smazáno admin/, kde mi poskytli skvělý servis za bezkonkurenční cenu. Pokud váháte, určitě doporučuji to udělat taky tak. :)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů