Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Transit Custom - blíží se uvedení do prodeje

Nové modely
Karel Směšný | 16.07.2012
foto: ford
Nový Transit Custom se začne vyrábět v polovině roku 2012 v tureckém Kocaeli; zahájení prodeje je plánováno na druhé pololetí letošního roku.

Nový Transit se začne v průběhu tohoto roku prodávat v Evropě i na dalších světových trzích jako Van, Kombi i Kombi Van.

Vizuální charakter Transitu Custom utváří znaky kinetického designu, jako jsou lichoběžníková maska chladiče, linie pontonu a zvýrazněné lemy blatníků.
Již od začátku nabídne Transit Custom výběr ze dvou délek, SWB (celková délka vozu 4,97 m) a LWB (celková délka vozu 5,34 m). Nákladový prostor (6,0 m3 dle normy SAE) se může postavit všem konkurentům. Navíc přináří několik inovací:

• optimalizovaný design přepážky i nákladového prostoru umožňuje i ve verzi SWB pojmout tři europalety, naložené do výšky nejméně jednoho metru,
• průvlak v přepážce umožňuje přepravovat uvnitř vozu předměty o délce 3 až 3,3 m dle rozvoru,
• největší šířka mezi podběhy ve třídě umožňuje přepravu širokých předmětů, jako jsou například standardní stavební desky 2440 mm x 1220 mm,
• nejširší a nejvyšší boční posuvné dveře ve třídě pro snazší manipulaci s nákladem,
• integrovaný střešní nosič je zabudovaný přímo do střechy – a pokud není využíván, lze jeho příčníky rychle sklopit, aby nezvyšovaly spotřebu paliva a průjezdní výšku (pod dva metry u všech verzí s výjimkou řady 330),
• vázací oka pro zajištění nákladu jsou umístěné na bočních stěnách, takže podlaha zůstává zcela plochá,
• zátěžová krytina podlahy je velmi odolná a snadno se čistí.

Transit Custom bude nabízen v několika variantách celkové hmotnosti vozidla, přičemž rozsah užitečného zatížení činí 600 až 1400 kg v závislosti na zvoleném provedení.
Podvozkovým základem je nová platforma pro užitkové automobily Ford, jejíž torzní tuhost je proti předchůdci o 37 procent vyšší.
Podobně jako nový Ford Focus dostal i Transit Custom elektronický stabilizační program (ESP) se systémem stranového přesměrovávání točivého momentu (TVC) pro lepší trakci a stabilitu v zatáčkách. Karoserie je z více než 40 procent tvořená různými druhy vysokopevnostní oceli.
Další novinkou je zdokonalený zádržný systém. Vedle čelního airbagu řidiče a spolujezdce a v sedadlech uložených bočních airbagů pro ochranu hrudníku si zákazníci budou moci zvolit také stropní airbagy.
Zdokonalený vznětový agregát 2.2 Duratorq TDCi bude k dispozici ve třech stupních nejvyššího výkonu: 74, 92 a 114 kW. Za přispění systému stop-start dosáhne kombinované spotřeby 6,6 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 na úrovni 174 g/km. Za zmínku stojí nejdelší interval údržby v této třídě: až dva roky nebo 50 000 km. Záruka na prorezavění karoserie činí dvanáct let.
Představení Transitu Custom je dalším krokem na cestě k úplné generační obměně užitkových modelů značky Ford do konce roku 2013.
Během roku 2012 odhalí Ford větší verze Transitu s vyšší nosností. Ty se budou prodávat po celém světě a k dostání budou také ve variantě s pohonem zadních kol.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů