Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Sierra 2,3 DCL

Recenze uživatelů
Aleš (37) - okres Zlín | 25.02.2006
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Ford Sierra 2,3 DCL | foto: Aleš
S tímto vozem jezdím skoro již deset let, tudíž jisté zkušenosti mám a rád vám sdělím své dojmy. Auto jsem koupil jako ojeté, po prvním majiteli. V té době moc na výběr nebylo a když už, tak zrovna ne levné.
S tímto vozem jezdím skoro již deset let, tudíž jisté zkušenosti mám a rád vám sdělím své dojmy. Auto jsem koupil jako ojeté, po prvním majiteli. V té době moc na výběr nebylo a když už, tak zrovna ne levné.

Značka:Ford
Model:Sierra
Typ:2,3 DCL
Bližší označení:49 kW
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2304
Palivo:nafta
Rok výroby:1988
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:90 000
Najeto km nyní:230 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:9 let
Průměrná spotřeba:7 l
Předchozí vozidlo:BMW M3
Líbí se mi sedany, zvlášť když tento byl s dieslovým motorem, kterému jsem dal přednost. Po prvních kilometrech jsem byl nadšený, auto sedělo, spotřeba optimální, studené starty bez problémů. Co mě začalo zlobit jako první, bylo kmitání řízení při brzdění. Přisuzoval jsem to brzdovým kotoučům, takže přišla jejich výměna spolu s destičkami. Zlepšení se dostavilo, ale jen do doby, kdy řízení při devadesáti jemně kmitalo pořád. Takže následovala výměna předních ramen, a protože auto nemá servo, tak jsem vyměnil také celé řízení, k tomu jsem nechal převážit kola a bylo po problému. Musím podotknout, že s vozem jsem měl najeto nějakých 40 tis. Vzhledem ke stáří vozu se začalo rozpadat výfukové potrubí, a to komplet celé. Jelikož nové by stálo nějakých 10 tisíc, od této varianty jsem upustil a sehnal ho z bouračky za babku. Co se týče motoru, jsem s ním nadmíru spokojen, kromě dvou výměn žhavičů a vzduch. filtru absolutně bez investic, a to má najeto 230 tis. Je pravda, že po nastartování má motor zvuk jako traktor, ale při jízdě je to v pohodě. Není to žádné turbo, takže rozjezdy jsou poněkud líné, zato průměrná spotřeba je do 7 l. Oproti motorům 1,8 a 2,0i je 2,3 D sice silnějším, ale méně živým agregátem. Celková těsnost motoru je vzhledem k jeho stáří výborná, takže žádná olejnička. Každý, kdo jezdí, má v těchto dnech jisté zkušenosti se startováním, co se týče Sierry, minuta žhavení (dokud necvakne relé) a pokud má akumulátor potřebnou kapacitu, auto chytne napoprvé. To neplatí při motoru zahřátém, startovat můžete okamžitě. Samozřejmostí je pravidelná výměna oleje a filtrů a to za cenu kolem tisícovky. Protože je v rozvodech řetěz, s výměnou si zatím hlavu nelámu, měnil jsem ho asi při 130 tis. Zadní brzdy jsou bubnové a po kontrole obložení jsem usoudil, že ještě něco vydrží a to bez ironie. Protože model který mám není v elektrice, problémy spojené s tímto nemám žádné. Jediné, co je elektronické, je centrál a dodatečně montovaný alarm, který zatím funguje bez problémů. Slabinou starších Fordů jsou zámky dveří. Pokud teda nemáte dálkové, otevírání opotřebovaným klíčem je katastrofa. Buď to nejde vůbec anebo hledáte tu správnou polohu, v lepším případě raději otevřete dveře spolujezdce.To samé platí při otevírání kufru,potažmo pátých dveří. Co se týče interiéru, Sierra ho má na tu dobu velice podařený a příjemný vzhled palubovky to jen dokládá.
Závěrem - Sierra 2,3 D není pro sportovně laděné uživatele, ale je to nenákladný a spolehlivý sluha.
KladyZápory
dobré jízdní vlastnosti hlučný chod motoru (diesel)
spolehlivost a nenákladný provoz problémová přední náprava
dostupnost a cena náhradních dílů koroze karoserie
u dieslů nízká spotřeba zamykání vozidla
  





Spolehlivost2
Provozní náklady2
Cena náhradních dílů2
Dostupnost náhradních dílů1
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
3
Design
3
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
4
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
4
Řazení
1
Řízení
4
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.29
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
fosso, 15.02.2007 21:02
Jazdím na nej do roboty myslím si že po technickej stránke je to spoľahlivé auto.Čo my na nej vadí najviac je nízky podvozok.
anonym, 29.01.2008 19:03
tento ford sierra vlastní můj tchán.má ho již asi deset let, je to jeho dtuhý ve stejné motorizaci. rok výroby 1983/4, nejsem si jistý. Auto má něco okolo 400 000km za sebou. Jedná se o auto určené na dlouhé trasy, prostě polykač kilometrů. Na 5 jede pořád, klidně od 40km/h - 150km/h. Auto má málo konstrukčních závad. špatně řešené silentbloky na přední nápravě, ktreré, protože jsou namáhány pouze jedním směrem se při couvání a prudkém zabzždění rády utrhly. Vyřešil použitím nějakých jiných (nevím přesně). další věci jsou drobnosti. Tohle auto samozřejmě podléhá korozi, ale například ve srovnání s felicií, jakoby bylo vyrobeno z hliníku. motor 2,3D je starý, poctivé konstrukce a není problém s ním nalítat hodně kilometrů..Problém je, když auto, které roky slouží bez problémů, dostane do ruky řidič-závodník. motor zvyklý na nevytáčení a klidné cestovní tempo samozřejmě nezvládne vysoké otáčky a brzy začne konzumovat olej a odejde do kytek. na svou dobu velice vyspělé auto a silný konkurent tehdejšího passatu B2. Poté ford začal na wagen ztrácet a dohání ho a spíš i předbíhá až dnešní generací mondeí, focusů, fiest. Samozřejmě je to auto staré, ale raději bych jezdil se sierrou z roku 90, než s felicií z 95-8. David Bezděka (VW Vento 1,9 GTD)
anonym, 06.02.2008 13:30
Jsi blbecek:(
anonym, 06.02.2008 13:36
V dobe, kdy Sierra patrila na vrchol stredni stridy, se ceskoslovensti ridici jeste prohaneli ve Skodovkach. V Tuzexu na Sierru byly poradniky. Vsem troubum, kteri nad ohrnuji nos, bych pral zazit ji v tehdejsi dobe, pripadne se v nejake spickove svezt dnes. Mozna se budou divit.
anonym, 06.02.2008 13:37
Do Cosworhu okamzite. BMW orezavatko.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů