Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford představil nové SUV s názvem EcoSport

Nové modely
Karel Směšný | 26.02.2013
foto: Ford
Pro Evropu Ford vybavil nový EcoSport zážehovým tříválcem 1.0 EcoBoost; jednou z dalších možností bude vznětový motor o objemu 1,5 l.

Ford včera na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně, zaměřeném na mobilní technologie, představil sériovou evropskou verzi svého nového SUV nazvaného EcoSport.

EcoSport bude vybaven komunikačním systémem Ford SYNC s hlasovým ovládáním a funkcí automatického tísňového volání. Dostane také rozhraní Ford SYNC AppLink, které umožňuje ovládat aplikace v chytrých telefonech hlasem.

S příchodem EcoSportu se evropská nabídka SUV značky Ford rozroste na dva modely (větší je Ford Kuga). Ford také plánuje prodávat v Evropě i další generaci crossoveru Ford Edge, což je větší a luxusnější model, který se již prodává ve Spojených státech a na dalších trzích.

EcoSport vznikl na globální platformě Fordu pro vozy segmentu B s typickými vlastnostmi pro vozy SUV, jako je zvýšená jízdní pozice a větší světlá výška.

Nový EcoSport bude k mání se zážehovým motorem 1.0 EcoBoost 125 k (92 kW), zážehovým motorem 1.5 Duratec Ti-VCT 110 k (81 kW) a vznětovým agregátem 1.5 Duratorq TDCi 90 k (66 kW).

Dominantní maska chladiče, krátká kapota motorového prostoru a výrazně skloněné čelní sloupky udělují novému SUV sportovní a moderní vzhled, zdůrazněný i ostře řezanými světlomety. Zákazníkům bude k dispozici řada asistenčních a bezpečnostních technologií včetně elektronického stabilizačního programu nebo asistenta pro rozjezd ve svahu.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Paul, 26.02.2013 12:53
Vím, že design je velmi subjektivní věc, ale tohle je fakt hrůza. Navíc v této kategorii je líbivost rozhodující. Nějak mi to připomíná zmenšený a kulatější Pontiac Aztek. Ale věřím že honosným ekofrí názvem to vytrhnou.
Reno, 26.02.2013 14:01
Dostat dohromady SUV, ECO a SPORT, to je teda něco.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů