Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford na pařížském autosalonu představuje nové Mondeo, Fiestu, EcoSport a Tourneo Connect

Nové modely
Karel Směšný | 27.09.2012
foto: Ford
Na autosalonu v Paříži Ford vystavuje několik nových modelů. Světové veřejnosti se v Paříži představí především nové Mondeo.

Nové Mondeo
Dostane novou zadní nápravu s integrálními táhly, adaptivní sedadla s masážní funkcí i vyhřívaný věnec volantu.

Ford nabídne nové Mondeo ve třech karosářských variantách: čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback a kombi. Pro všechny tři bude k dispozici řada technologií včetně Pokročilého parkovacího asistentu. Jedná se o první systém automatizovaného parkování v nabídce značky Ford, který zvládá vedle podélného i příčné parkování.

Svůj evropský debut absolvují v novém Mondeu rovněž zadní nafukovací bezpečnostní pásy. Dalšími novinkami ve výbavě jsou otevíratelná panoramatická střecha, adaptivní LED světlomety, elektricky seřiditelný volant nebo systém SYNC s hlasovým ovládáním.

V nabídce pohonných jednotek pro nové Mondeo se objeví kromě jiného zážehový tříválec 1.0 EcoBoost, nebo mimořádně úsporná vznětová motorizace 1.6 ECOnetic Technology. Jako první zástupce své třídy bude čtyřdveřové Mondeo k dostání i s hybridním hnacím agregátem.

Nová Fiesta
Nová Fiesta nabídne hned sedm pohonných jednotek s emisemi CO2 pod 100 g/km a spotřebou paliva 4,3 l/100 km.

Nově bude možné Fiestu objednávat se zážehovým motorem 1.0 EcoBoost ve variantách 74 kW a 92 kW. Naprostou novinkou v nabídce Fordu se pak stane atmosféricky plněná verze téhož motoru, nabízená ve variantách 48 a 59 kW. Model ECOnetic, vybavený sadou doplňkových úsporných technologií bude mít spotřebu 3,3 l/100 km.

Pro vybrané motorizace bude na přání k dispozici systém Auto-Start-Stop. Zážehové motorizace se za pomoci tohoto systému dostanou s emisemi CO2 pod 100 g/km. Nově budou zákazníci moci objednávat i samočinnou dvouspojkovou šestistupňovou převodovku PowerShift.


Nový EcoSport
Malé SUV jménem EcoSport je založeno na globální platformě značky Ford pro segment B a v Evropě se začne prodávat během 18 měsíců. EcoSport bude k dostání kromě jiného se zážehovým motorem 1.0 EcoBoost a v nabídce modelů SUV evropského Fordu se zařadí vedle nové generace Kugy. Později přibude ještě Ford Edge, větší a luxusnější SUV.

Nový EcoSport je první globální model značky Ford vyvinutý kompletně v Jižní Americe. Jeho první generace vytvořila po svém uvedení na brazilský trh v roce 2003 zcela nový segment a od té doby má na kontě více než 700 000 prodaných kusů.

Nové Tourneo Connect
Nové Tourneo Connect představuje volbu pro rodiny s aktivním životním stylem. Tento automobil nabízí prostornost a všestrannost i technologie z osobních automobilů značky Ford, od motoru 1.0 EcoBoost přes Active City Stop až po Ford SYNC.

Nové Tourneo Connect bude dodáváno v pětimístném nebo sedmimístném provedení. Má nový interiér s flexibilním uspořádáním sedadel a odkládacími prostory. Tourneo Connect se začne v Evropě prodávat ve druhé polovině roku 2013.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Koloss, 27.09.2012 16:07
Dokážu si představit, že ecoboost 1.0 může dávat smysl ve Focusu, ale osobně si neumím představit jediný prodaný kus v Mondeu.
bloxgros, 18.10.2012 01:44
Tak to nevé Tourneo mě dost zajímá. Uvažoval jsem o koupi staršího ale nakonec jsem pořídil starší c-max a jsme s ním až na pár maličkostí spokojení.. Tourneo jsem chtěl koupit tady, vypadalo moc pěkně (snad ho tam ještě mají)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů