Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Mondeo 2.0 TDCi (2004)

Recenze uživatelů
David frýdek (30) - Veselí nad Moravou / Hodonín | 07.11.2007
foto: TipCars.com
Vzhledem k tomu, že poměrně hodně jezdím a potřebuji auto, které mě za rozumné peníze doveze spolehlivě do cíle a nebudu z toho totálně vyřízený. Jsem tedy ve výběru auta docela náročný.
Značka:Ford
Model:Mondeo
Typ: 
Bližší označení:Titanium
Karoserie:kombi
Obsah motoru:2,0
Palivo:nafta
Rok výroby:2004
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:85 000
Najeto km nyní:110 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:10 měsíců
Průměrná spotřeba:5,7
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Ford Focus
V únoru 2007 jsem koupil vozidlo Ford Mondeo 2,0 TDCi ve výbavě Titanium, rok výroby 2004 s najetými 85 tis. kilometry. Vůz je velmi slušně vybaven, včetně vestavěné navigace, která ale dnes působí poněkud komicky. Používám přenosnou, ne tu originální.

Vlastníte vůz značky Ford? Podělte se s ostatními o své zkušenosti
ZDE!

Jezdil jsem s VW Passatem (byl mně odcizen), starým mondeem, Oplem Omegou (krásné svezení, ale náročnější provoz), BMW 740i (robustní, pohodlné auto, nicméně hodící se spíše pro firemní provoz nežli pro osobní používání), Subaru Foresterem (toto auto mě fakt vzalo, leč bohužel je chudě vybavené a vnitřek vozu je velmi designově zastaralý), Škodou Octavií (nepohodlné svezení nad 1 000 km, jinak ujde) a poslední vozidlo bylo Ford Focus (na dlouhé cesty nedoporučuji, projezdil jsem celou Francii, Španělsko a Británii, auto vydrželo hodně, ale byl jsem vždy šíleně unavený).
U nynějšího Fordu Mondeo mám najeto za přibližně osm měsíců cca 25 tis. km a zatím jsem mimo výměny oleje nemusel nic měnit. V interiéru začala v důsledku jízd po naší skvělé dálnici D1 vrzat roletka kufru, což je zvuk, který postřehnete pouze při vypnutém autorádiu. Další drobností je občasné přeskočení a probliknutí displeje palubního počítače, hlavně po nastartování. Rovněž jsem překvapen z autorádia, které je tupé a slabší signály není schopné naladit. Nicméně to může být způsobené anténou, kabelem či jinou drobností.
Teď ke konstrukci a vlastnostem vozu. Nevyhovuje mně loketní opěrka, která je příliš vzadu, vadí mi tvar a rozměr polstrování dveří (není kam si položit loket), postrádám regulaci vyhřívání sedaček a přístup k CD měniči pod sedadlem spolujezdce mně připadá komplikovaný. U kufru je nákladová hrana v barvě karoserie, lakovaná. To mi připadá nepraktické a také se mi podařilo ji slušně poškrábat, uvítal bych spíše gumový či plastový práh.
Z motorické části je nutné zmínit hluk pocházející z naftového motoru a řetězového rozvodu. Je to sice takový traktor, ale dá se na to zvyknout. Na co si nejde zvyknout, je pomalý nástup výkonu a opravdu příšerné rozjezdy, záběr a vyladění spojky u prvního rychlostního stupně firma Ford prostě nezvládla.
To byla všechna negativa, která jsem zatím poznal. Když srovnám předchozí vozidla a současné auto, tak se pouze subaru může chlubit lepším podvozkem. Mondeo je téměř nemožné při normální jízdě urvat ze silnice. I když je to kombi, tak jsou průjezdy zatáčkou bezproblémové i ve vyšších rychlostech. Trakce je užásná, brzdy velmi slušné a řízení přesné. Motoricky sice ford pokulhává za passatem, ale ačkoliv jsem nadšený zastánce VW, přehodnotil jsem svůj názor a jasně říkám, že hoši od VW se mají ještě hodně co učit od podvozkové a konstrukční části fordu.
Závěrem můžu dodat, že mondeo není tak pohodlné jako omega, zrychlení není jako u passatu, ale spotřeba 5,6 až 6,1 l (ve městě) vše kompenzuje. S autem jsem spokojený, jezdí hospodárně, provozní náklady jsou minimální a svezení je komfortní. Jako bonus mám samozřejmě megakufr, kam složím v pohodě tři horská kola či převezu skříň i se stolem. :-)
KladyZápory
jízdní komfort spojka
spotřeba hluk motoru
obrovský zavazadelník pružnost motoru
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.62
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 18.11.2007 23:34
Kolik jste dal za chromovanou lištu v nárazníku?
anonym, 02.12.2007 06:47
Na toto téma je zde několik článků -i redakčních.
anonym, 05.02.2008 21:08
Muže někdo, prosím, ze své zkušenosti napsat popravdě spotřebu motoru 2,5V6 125kW u Mondea?
Dík, Martin
anonym, 21.03.2008 18:38
Vlastním Ford Mondeo 2,0 l 96 KW, r.v. 2002. Tachometr 93 300 km, ale ve skutečnosti asi více najeto. Dnes jsem převzal auto ze servisu Ford po výměně všech vstřikovačů. Motor je znatelně tišší a neklepe. Také tankuji u Shell nebo OMV. Jedna tryska - 7.890,- Kč , za opravu jsem uhradil 37.556,- Kč. S Mondeem jsem spokojjen.
anonym, 16.06.2008 13:32
Moje aktuální spotřeba je lehkou nohou v létě kolem 9 - 9,5 litru mimo město, 10 - 10,5 litru ve městě. Stačí trochu dynamická jízda a spotřeba je 13-15 litru kdekoliv.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů