Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Galaxy s motorem 2.3 16V (dobrá volba?)

Poradna
Marek Oborník | 06.09.2007
dalších 8 fotek
foto: TipCars.com

Dotaz

Dobrý den.
Zvažuji koupi Fordu Galaxy s benzínovým motorem 2,3. Nenašel jsem nikde bohužel na tento motor žádnou recenzi. Zajímalo by mne tedy, jak je tento motor provozně náročný a spolehlivý. Navíc by mne zajímalo, jak by si tento motor poradil s případnou kombinací s plynem.

Za odpověď předem děkuji.
S pozdravem Luža


Odpověď

Ze známé sourozenecké trojice Alhambra- Sharan- Galaxy využívá velký čtyřválec 2.3 16v pouze posledně jmenovaný Ford. Tento motor byl ve své podstatě reinkarnací skvělého a osvědčeného dvoulitru, použitého třeba pro Ford Escort RS 2000. Kromě zvětšení samotného objemu (dosaženo větším vrtáním i zdvihem) byl podroben dalším rozsáhlým úpravám, např. vyztužení bloku motoru, změna v uložení klikového hřídele, aplikace dvojice protiběžných vyvažovacích hřídelů atd. Rozvod motoru je řešen řetězem, vůle ventilů je vymezena hydraulicky. Tento motor byl montován i do poslední generace fordu scorpio, a výrobci se otevřela možnost nasadit jej i do velkoprostorového vozu.
Jeho charakteristickou vlastností je dobrý průběh točivého momentu a vyšší spotřeba. Zde dosahuje přibližně hodnoty kolem 11 litrů. Při polovičním obsazení je dynamika jízdy na čtyřválec s výkonem 107 kW úctyhodná, ovšem při plném využívání přepravní kapacity se samozřejmě situace rapidně zhoršuje zejména u pružnosti motoru na vyšší stupně. Převodovka je pětistupňová.
Motor to je bez diskuze spolehlivý, mechanika motoru je odolná, jisté problémy může mít na svědomí snad jen elektrická a elektronická část. Pokud se tedy vyskytnou, bývá to většinou lambda sonda, zapalovací cívka, výjimečně si hlavu postaví i řídící jednotka EEC-V. V souhrnu se však jedná o velice spolehlivý motor.
Problém vysoké spotřeby dostatečně řeší přestavba na LPG, ostatně sám tuto možnost zvažujete. Pokud tedy najezdíte tolik, aby se investice v rozumném časovém horizontu vrátila, proč ne. Neexistuje žádný objektivní důvod k tomu, aby nemohla být přestavba na LPG u tohoto motoru provedena. Hlavně moderní sekvenční vstřikování plynu nabízí zachování původního výkonu. Moderní toroidní nádrže sice nepřekážejí v zavazadlovém prostoru, mají však menší objem a nevýhodou je i vložení přímo v zadní deformační zóně vozu. Bezpečnost je však dnes na velmi vysoké úrovni, obávaný požár vozu v extrémním případě vznikne spíše roztržením nebo porušením benzínové nádrže, naproti tomu bytelná plynová nádoba nárazem vtlačena hluboko do prostoru pro cestující, bývá často tím jediným, co lze z totálního vraku vyjmout bez zásadního poškození. Pro toho, kdo oželí variabilitu, jsou možná lepším řešením klasické válcové nádrže s mnohem větší kapacitou, navíc uložené na bezpečnějším a méně exponovaném místě za zadními sedadly. Provoz na LPG má své výhody (nesrovnatelně nižší náklady na provoz, menší znehodnocení motorového oleje), tak i nevýhody (v případě válcové nádrže menší variabilita, nutnost absolvovat povinné revize, při dlouhodobém provozu riziko většího opotřebení ventilových sedel). Ventilová sedla však dnes lze chránit instalací dávkovače přípravku Flashlube, více se samozřejmě dozvíte u každého seriózního a certifikovaného servisu, který se na přestavby benzín- LPG specializuje.
Hodnocení článku
3.2 z 5 (64%)
Hodnoceno: 5x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
edmund, 06.09.2007 11:31
No jo. Jenže to už přebíháš z MPV do SUV.
anonym, 06.09.2007 12:09
I já jsem podlehl kouzlu velkoprostorového automobilu, hlavně z rodinných důvodů a od letošního jara vlastním Galaxy 2,3 16 V r.v.99.
Před koupí jsem měl na testování i verzi 2.0, ale ta je pro tak velký a poměrně těžký auto dost slabá a tak určitě lepší volbou je motor větší. Měl jsem asi i štěstí na kus, ale auto ani po koupi ani za víc jak půl roku provozu po nás nevyžadovalo žádné investice.
Navíc s touto motorizací nejsou v ceně , na rozdíl od TDi, a dá se tak sehnat rozumnej kousek za dobrý peníz.
Strah ze zvýšené spotřeby také není třeba mít, zatím jsem měl spotřebu vždy do 10 l ( nejméně 8,7 ) a to víc jak 1/3 km byla s klimatizací.
Kdo nenajezdí kvanta kilometrů, motor 2,3 16V je určitě dobrá volba a já osobně bych do takového vozu šel určitě znovu.
anonym, 06.09.2007 12:37
flashlube mají i Subaru origo od výrobce upravené na plyn
anonym, 06.09.2007 16:32
ja jsem mel (mozna jeste mam??) 1992 Ford Tempo. Melo taky 2.3l ctyrvalec/automat a to auto bylo neznicitelne. Po 8 letech melo najete temer 300k mil, melo uz sve mouchy, ale motor bezel jako hodiny.
Nakonec jsem ho nechal stat v Atlantic City na parkoviste a taxikem jel na letiste. Kdo vi, treba tam jeste stoji???
anonym, 30.07.2008 12:33
Mam uz 2 roky Galaxy 2.0 prerobeny na plyn a zatial co sa tyka spolahlivosti spokojnost. Som trocha sklamany z vykonu motora na svoj objem je to fakt slabucke. Udrzat 130 km v hodine pri dlhsom stupani na 5.stupen ani nahodou. Silnejsi motor je urcite treba, otazka je spotreba, ten 2-liter zerie minimalne 11 litrov plynu, v meste alebo pri jazde 140-150 sa to blizi k 15. Stale je to este relativne rozumne vzhladom na cenu benzinu, navyse je od 1.7.2008 na Slovensku zrusena spotrebna dan takze liter stoji 16,50Sk. Velky pruser je ten system s teplotnym cidlom, ktore prepne z benzinu na plyn po zahriati motora. Tym padom jazdim na zaciatku so studenym motorom par minut na benzin. Takze na kratke trate je to hodne drahe vozenie.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů