Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Fusion 1.4 TDCi nebo Fabia SDI?

Poradna
Daniel Dvorský | 18.12.2009
PORADNA: Škoda Fabia nebo raději Nissan Primera? | foto: TipCars.com
Dotaz

Dobrý den,
Chystám se koupit ojetý vůz do 100000 km. Co se týče výbavy požaduji posilovač řízení, klimu, přední okna v elektrice, centrální zamykání a ABS. Vybírám auto střední velikosti a jelikož delší trasy jsem rozhodnutý pro naftový motor. Vybírám mezi Ford Fusion 1,4 Tdi a Škoda Fabia Combi 1,9 SDi což mi prostorově vyhovuje. Cenu jsem si stanovil na 100 – 150 tis. Jiná alternativa mě nenapadá, Samozřejmě vyžaduji spolehlivost vozu a přijatelnou spotřebu. Jezdím tak z 60% dálnici a 40% město. Teď mám Felicii 1,6, do které neustále investuji na to, že má 138000 km do roka dávám okolo 25 tis. Kč ročně což mi připadá celkem dost a spotřeba je v průměru 8-9 litrů.s vcelku normální jízdou což není žádný zázrak na to jaké pohodlí mi auto poskytuje.

Děkuji za Váš názor a radu. S autem nehodlám závodit, proto mi nevadí Sdi nebo 1,4 u Fusionu.

Odpověď

Dobrý den,
Ani o jednom ze zmiňovaných zástupců se nedá říci, že by byl výrazně horší či lepší. Fabia je léty prověřená, její provedení combi na svou třídu celkem prostorné a motor SDi najede spoustu kilometrů, samozřejmě za předpokladu pravidelného servisu. Není to žádný rychlík, ale odpadá, zvláště při větším nájezdu kilometrů případný servis turbodmychadla. Pro klidné řidiče ideální volba. Je zde ale problém ve výbavě. Díky nejlevnější naftové variantě u nového vozu je i hodně ojetin s minimální výbavou. Hodně SDíček sloužilo jako služební automobily a opravdu zřídka se objeví vyšší stupeň výbavy. Převážně jsou více vybavené dovezené automobily z ciziny. Tam není problém mít 4x airbag, klimatizaci i malý kožený paket. Záleželo by tedy na tom, zda u dovezeného automobilu je prodejce schopen prokázat kilometry, protože hranici 100000km máte jako jednu z podmínek nákupu. V případě služebního automobilu jezdily takové Fabie více jak 30000 km za rok. U pětiletého auta to už bude 150 tis. za rok. Takže pokud budeme chtít dodržet tuto podmínku s podmínkou výbavy, nezbývá nic jiného než shánět a shánět a spíše se poohlédnout po dovozu. Tam je trochu potíž s prokázáním kilometrů. Nedá se ani říci, že by se automobil dal dovézt levněji, může se i stát, že za pěkné auto s těmito kilometry a s výbavou budete muset ještě přidat. Vzhledem k tomu, že poptávka těžce převyšuje nabídku, je to dost dobře reálné. Jako každý jiný automobil i Fabia má své kladné a záporné stránky (podrobnější informace v odkazech pod tímo odstavcem). SDi je úsporný motor, provedení kombi je prostorné, následná prodejnost této kombinace je více než dobrá, velmi dobrý podvozek, relativně pohodlná sedadla. Relativní pohodlností myslím to, že je to subjektivní pocit a je potřeba si to vyzkoušet. Tak jako část lidí dá přednost sice pohodlným sedadlům francouzských značek, ale bez bočního vedení, druhá část dá přednost tvrdším sedačkám v německých konkurentech. Překvapivě hodně často odcházejí ložiska na kolech. Ačkoliv se to nezdá, je to celkem nákladná záležitost. Jedno ložisko s nábojem se pohybuje kolem 2300 Kč, druhovýroba je nabízena výrazně levněji. Není tady ale taková záruka funkčnosti a spíše doporučuji zainvestovat do originálu. Přece jenom je i v náhradních dílech tlak na cenu a může se stát, že vyměněný neoriginální díl bude mít zkrácenou životnost. U dílu jako je ložisko kola bychom měli být opatrní. Zablokované ložisko kola může způsobit vážnou dopravní nehodu. Další servisní pohromou, zvláště pro majitelovu peněženku, je výměna řízení a posilovače řízení.

Ford Fusion nabídne jen o něco málo menší zavazadlový prostor než Fabia Combi a robustní karoserie s vyšším posezem posádky si udělala své místo mezi kupujícími ojetých i nových automobilů. Prodejní čísla nových aut atakují špičku prodejů. Ford Fusion se nabízí pouze v jedné karosářské variantě, která svými vnějšími i vnitřními prostory vypadá jako „malé velké auto“ s prvky SUV. Nákladová hrana zavazadlového prostoru je velmi nízko a umožní svému uživateli bezproblémové nakládání nejen nákupních tašek. Variabilita skládání sedadel a uspořádání vnitřního prostoru je obrovská. Dá se dokonce sklopit i přední sedadlo, které umožní nakládku dlouhých předmětů. Podvozek vychází z Fiesty a rozhodně nedělá ostudu, jen se někomu může zdát zvláště v městském provozu příliš tuhý. Naftový motor 1,4 TDCi nepovažuji za výhru. Nemá rozhodně takovou dynamiku, jak by se dalo očekávat. Asi bych spíše doporučil klasickou benzinovou 1,4 s 59kW, která i přes nafouknuté tvary vozu má průměrnou spotřebu kolem 6,5 litrů benzinu. Otázkou je, zda nezvážit i u Fabie benzinový šestnáctiventilový agregát 1,4 55kW. Hranice výhodnosti dieselových motorů se díky cenám nafty posouvá na hranici více jak 30000 km za rok. Riziko opravy naftového čerpadla či vstřiků se s přibývajícími kilometry zvyšuje - zvláště u ojetiny. I základní servisní prohlídky jsou dražší. Díky ne zcela nejlepší kvalitě pohonných hmot v ČR je zde daleko vyšší riziko nějaké nákladné opravy. Navíc pokud se rozhodnete pro Fabii, tato motorizace se vyskytuje daleko více v kombinaci s bohatší výbavou.

Souhrnem bych nevytknul ani jednomu z vybraných vozů nic závažného. Fabia je dnes lety prověřená, podvozek hodnotím na jedničku, Fusion je designově atraktivnější a obě dvě auta budou i po letech a více kilometrech dobře prodejná. Teď si už stačí jen vybrat. Jako u každého případu to chce obezřetně vybírat, nechat si případně vůz prohlédnout v servisu, nestydět se ověřit opravy dle servisní knihy.

Hodnocení článku
3.3 z 5 (66%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Evildoer, 18.12.2009 10:13
Tak ta spotřeba je opravdu o něco vyšší máme v rodině jako služební auto fusiona a průměr je na 7,9 ... ale musím uznat, že je k němu také jako k služebnímu zacházeno, takže není podle mě problém dostat se někam na 7,0 - 7,3 ale níž už asi ne...S fordem máme najedo cca 140 tkm. a bez jediné sebemenší opravy, takže tady max spokojenost. Podvozek je pravda na takové auto extrémně tvrdý ale zase utrpení na nerovnostech vynahrařuje v zadáčkách, kde se chová velice dobře. Je škoda, slabšího motoru, auto není zrovna nejlehčí a 1,4 je opravdu málo...Možná je to můj subjektivní pocit po přesednutí z o řád silnějšího HDi.
Giorgio, 18.12.2009 10:48
Jednou jsem zkoušel, kam se dá ta spotřeba stlačit "důchodcovským stylem jízdy" po okreskách na Vysočině, kde nikomu na silnici brzda nepřekáží. Dostal jsem se na 5,95 l/100 km, ale dlouhodobě takto jezdit nelze. Jak píšeš, klidný řidič se může někde mimo velké město dostat k těm sedmi, ale pod tuto hranici to ani já nepokládám za reálné.

Když někde vypíšu některé ze závad, co můj fusion postihly, tak se do mě hned navezou diskuzní magoři, že jsem si to vymyslel, že je fusion super-truper cool bezporuchové auto, i proto usuzuji na zmetkovost pouze u svého kusu, ale i proto bych byl obezřetný u ojetiny. Namátkou:
- špatné řazení 3. rychlostního stupně (od výroby, odstraněno po 14 měsících, nyní to jde z cca 85 %, jak by mělo)
- odlepené 3 ze 4 bočních lišt
- vrzající zadní náprava a těsnění dveří
- vrzající sedadlo spolujezdce
- prodřená kožená manžeta řadičky po 12 000 km
- rozpadlý pravý stěrač (vyjely kovové lišty)
- stávkující podsvícení rádia, displej rádia (někdy se nezapne)
Po skončení záruky:
- nefunkční ostřikovače (aktuálně vcelku problém)
- "zamlžování" mlhovek zevnitř
- trvající vrzání těsnění (po celou dobu záruky se nepodařilo zcela odstranit)

Osobně bych doporučil u fusionu ohlížet se pouze po vozech s metalickými laky, neb ten nemetalický stojí za houby (aspoň má modrá Dark Tranzanite) - tenký, místy nekryjící základ (rámy dveří), náchylný na poškrábání, na plastových dílech (nárazníky, kliky, víčko nádrže) má jiný odstín než na plechu.
robinx, 19.12.2009 07:56
Možná by též stálo za zvážení, zda nemá smysl uvažovat o fusionu pouze jako o novém, kdy jeho cena je oproti focusu o několik desítek tisíc nižší. Jenže - v ročníku 2005 lze pořídit za částku okolo 150 tsíc, jak fusion, tak i focus kombi. A teď, pokud srovnáme, co za své peníze dostaneme (omlouvám se za případné nepřesnosti): Fusion vyjel někdy po roce 2000, je postaven na platformě tehdejší fiesty, a to snad poněkud ošizené, zato ale s vyšší stavbou. Focus z roku 2005 je vlastně současná generace (v roce 2008 šlo jen o facelift) čili v případě focusu dostaneme vůz o třídu výš a navíc s moderní technikou. Tolik srovnání s fusionem. Do srovnání focusu s fabií se pouštět nebudu.
anonym, 14.07.2011 12:55
Dark Tanzanite je označení čalounění.

Možná máte Deep Navy nebo Blazer blue - označení nemetalické modré barvy.
anonym, 14.07.2011 12:57
Fusion od roku 2002, facelift 2005
Focus II. od roku 2004 , facelift 1/2008
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů