Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Ulysee, Citroen Evosion, Peugeot 806

Poradna
Tomáš Taraba | 04.04.2006
foto: TipCars.com
Dotaz:

Prosím o Váš názor na automobil Fiat Ulysee (Citroen Evosion, Peugeot 806) v kombinaci s motorem 1,8i 73kW.

Děkuji Pavel
Horáček

Odpověď:

Vážený pane Horáčku,
vozidla jsou až na některé detaily totožná, k tomuto čtyřlístku ještě náleží Lancia Zeta, která se však na českém trhu ojetin vyskytuje velmi zřídka, neboť se jako nová do ČR nedovážela. Tvar karoserie působí již poněkud archaicky, v pětimístné verzi v ní však najdete dostatek prostoru pro cestující i dostatečně velký zavazadlový prostor, v sedmimístné, velmi vyhledávané verzi, jste o zavazadlový prostor poněkud ochuzeni. Dá se říci, že se jedná o velmi pohodlné rodinné vozy s bohatou výbavou, které nerpěly vážnějšími poruchami. Za zmínku stojí poněkud poddimenzovaná přední náprava a nevalná kvalita laku u prvních modelů. Co se týká palety motorů, vyloženě špatný agregát v ní nenajdete. Vámi zmiňovaný 1.8i je snad nejméně vhodný, neboť takto velký a těžký vůz je s tímto "slabým" motorem poněkud těžkopádný. S tím souvisí samozřejmě i vyšší spotřeba paliva a vyšší hlučnost. Z benzínových doporučuji 2.0i(96kw), je tichý kultivovaný, dostatečně výkonný a s velmi rozumnou spotřebou paliva. Ať už zvolíte jakýkoliv dieslový agregát, neuděláte chybu ani v jednom případě. Ze svého pohledu bych postavil na špici 2.0HDI u Peugeotu, a 2.0JTD v případě Fiatu. Rozdíly jsou bohužel i v kvalitě dílenského zpracování, i když ne nijak markantní.Pokud tedy posoudíme vozy komplexně, nejlépe z této skupiny zdánlivě stejných vozů vychází Peugeot 806.


Tento text pro server TipCars.com zpracoval pracovník znalecké kanceláře ExpertCar.

Hodnocení článku
2.0 z 5 (40%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Tomáš Taraba, 06.04.2006 12:57
Já přece netvrdím, že jsou rozdílné. Možná mám opravdu problémy s formulací tak tedy: 2.0HDI/JTD / Peugeot/Fiat. Nyní je snad již vše vyjasněno
Max, 06.04.2006 13:41
Pardon, s tím HDI a JTD jsem reagoval již nikoliv na vás, ale ne "znalce", pana Pepeho. Někdy mám pocit, že sem píšou převážně 15ti letí kluci, kteří si dokazují svoje znalosti aniž by jakékoliv měli. Osobně mi pouze nebyla pouze jasná vyšší hodnota Peugeotu, ale vaše vysvětlení mě plně postačuje. Díky
Pepe, 07.04.2006 17:56
Tak to zkusím: Boxer, jumper - motory 2,0 a 2,2 = HDI od PSA, 2,8 HDI = 2,8 JTD, výrobce Iveco. Ducato - 2,0 Fiat, 2,3 a 2,8 = JTD Iveco. U Ulysée a 806 byl výrobce tmotoru také jiný.
Pepe, 07.04.2006 18:00
Nehraju si na znalce, jen s těmi auty jezdím a občas se podívám i do TP. A 15 už mi dáááávno bylo.
makojtd, 10.09.2014 20:02
Pred týždňom som sa stal majitelom Ulyssáčika. Som celoživotným fandom Fiatu a cez F 127, UNO, Bravo -Brava , som teda ostal verný talianom...... aj keď už prvý pohlad pod kapotu nasvedčuje že sa tam skrýva v podstate motor Peugeot HDI.... Fiat ale vsadil na vstrekovací systém Multijet... myslím že to je dobrá volba... Môj Ulysse má nabehané poctivých overených 62 000 km.. Takže motor je zabehnutý.... Trochu som sa bál že 88kW bude na túto potvorku málo.. Ale JTDm ma milo prekvapil pružnosťou a aj celkom slušným zrýchlením... Ešte aj 5 a 6 rýchlostný stupeň je po 2000 ot cítiť ako oprie do sedadla. A spotreba ? Myslím že újde.. Dlhšie jazdy mimo obce sa dá jazdiť na primernej spotrebe 6,6l . po meste som sa udržal pod 8l... Moj celkový dojem z tohto avetka je velmi dobrý. Z mojimi skúsenosťami a ďalšími poznatkami sa v budúcnosti podelím.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů