Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Tipo GT

Recenze uživatelů
Petr (20) - nerozhoduje | 23.04.2006
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Fiat Tipo GT | foto: Petr
Vozidlo je z větší míry spolehlivé, ale staválo se čas od času, že vypovědělo službu z nepochopitelných důvodů. Motor 2.0 ie 8V je asi nejlepší volba, sice by možná byla ještě lepší 16 ventilová verze, ale k dobrému povožení tento motor stačí.
Značka:Fiat
Model:Tipo
Typ:GT
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1995
Palivo:benzín
Rok výroby:1991
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:92 150
Najeto km nyní:108 500
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:2 roky
Průměrná spotřeba:9,5 l
Poruchy:Vadná elektrika, hlučnost motoru, zvýšená spotřeba
Předchozí vozidlo: 
Motor má zátah hnedka od spodu, ale nejlepší výkon se pohybuje od 3000 otáček až do svého vrcholu, zde má auto největší zátah. I když se říká, že karosérie dost korodují, já na svém Tipu měl jen menší hlubší korozi, toto bylo způsobeno pozinkovanou karosérií. Spotřeba se pohybuje v rozmezí 7,5 litru až 9 litrů na sto kilometrů, ale když pořádně šlápnete na pedál, není problém dostat se i ke dvaceti litrům. Největší nevýhodou tipa jsou brzdy a zadní náprava, brzdy jsou na tak silný motor nedostačující. Dalším kamenem úrazu je zadní náprava a hlavně omezovač brzdého účinku, který za tím u žádného auta nefungoval. Nevýhodou motoru je jeho váha a s tím spojené zbytečné přetěžování přední nápravy, ramen, stabilizátorů, tlumičů. Jinak Tipo jako takové je poměrně pohledné auto, interiér je poměrně zdařilý a sedačky jsou jsou pohodlné, celkově Tipo, kdyby nemělo své chyby v konstrukci, by bylo poměrně zdařeným kouskem. Plusem u Tipa je prostornost karosérie vozu.
KladyZápory
Prostornost Spotřeba
Vzhled vozu Brzdy
Jízdní komfort Vysoké provozní náklady
 Nedostatečný servis
  





Spolehlivost
4
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
4
Design
2
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
4
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.21
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 27.04.2006 07:42
123
aloP, 30.04.2006 21:13
Polínek chytrolínek?
martin, 07.05.2006 20:01
Aha, tak tělo recenze je tentokrát v příspěvcích. Děkuji(eme) Michale. Pokud tuto diskuzi čtou admini, prosím je o zvážení jazykových korektur u článků, jež jsou napsány tímto stylem. Uznávám, že to asi pro většinu čtenářů není příliš podstatné (také mě to přímo netrhá na kusy), ale tak ohavnou češtinu jsem dlouho nevidel... Kazí to dojem z jinak velmi dobré práce teamu kolem serveru tipcars.
Tomáš, 14.05.2006 20:03
Díky Michale, to bylo skvělý, je vidět, že o Fiatu Tipo něco víš, an rozdíl od těch lidí co sem píší jak recenze, tak diskuzi.Měli by se učit.Obecně vím, že 2,0l čtyřválce hlavně v 16 v provedení (mělo je i skvělé Coupe) nejsou moc dobrou volbou, právě z důvodu zadírání, lze tomu čelit, jen používání olejů nejvyšší kvality a jejich výměnu zkrátit na cca 7000 km, ale ani pak to není zaručený.Jinak řada problémů s elektroinstalací u Tipa tkvý v zoxidovaných ukostřeních, které když se předělají, tak tím odpadne spousta závad v elektrice.Na všech Fiatech z 90 tých let (Bravo, Punto 1. generace apod) odchází uložení zadní nápravnice (říkám jí Háčková, podle tvaru písmene H) ale Tipo s tímhle problém kupodivu nemá.(jeho silentbloky jsou údajně kvalitnější)
anonym, 16.01.2008 14:00
ne že kvalita oleje ale zadírá se kvůli malému množství nebot 16V motory ho žerou.a pokud to ženeš v táhlé zatáčce nebo kopci tak je motor v prdeli.to samé alfy twinspark
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů