Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Tipo

Recenze uživatelů
Michal (24) - Otrokovice | 13.06.2006
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Fiat Tipo | foto: Michal
Auto jsem koupil v roce 2002. Zaujalo mě slušným vnitřním prostorem, dynamickým motorem a celkově velmi zachovalým stavem. S litými koly s pneu 195/50/15 a s posilovačem řízení se jízda s tímto autem stala velmi příjemnou záležitostí.
Značka:Fiat
Model:Tipo
Typ: 
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1600
Palivo:benzín
Rok výroby:1989
Typ řazení:manuální­
Najeto km při koupi:135 000
Najeto km nyní:170 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:9,5 l
Poruchy:alternátor. buzení­, náprava - kloub vnitřní­
Předchozí vozidlo:Škoda 120
Motor má výkonovou křivku posazenou do vyšší­ch otáček, což má za následek zvýšenou průměrnou spotřebu při dynamické jí­zdě. Auto využívám většinou na cestu do práce, a to zejména v zimě (6+6 km), což se opět velmi nepří­jemně projevuje na průměrné spotřebě. Celkově můžu ří­ct, že je auto spolehlivé. Jedinou závažnou poruchu, kvůli které jsem musel auto odtáhnout, byly opotřebené uhlí­ky buzení­ v alternátoru, o kterých jsem věděl, a jejichž výměnu jsem odkládal. Jinak už jsem měnil výuk, lambda sondu, brzdové destičky a rozvodové řemeny (asi 10 000 Kč) a letos zadní­ blatní­ky (1 000 Kč) . Celkově jsem s autem spokojený. K tomu co mi vadí, patří zejména v zimě slabší nástup a celkový výkon topení a při mrazech v kombinaci s vlhkostí­ problémy se zámky dveří­. Povrzávání­ v interiéru nepovažuji při stáří­ auta za nějaký závažný nedostatek. Celkově auto vzhledem k pořizovací­ ceně považuji za dobrou alternativu třeba k felici. Přesto, že se cenově pohybuje níž, nabí­zí­ lepší­ svezení a prostor. I ceny ND jsou pří­znivé, karosérie je pozinkovaná a páté dveře jsou plastové, zájem zlodějů minimální­, při neplacení­ havarijního pojištění­ v pří­padě totální nehody se ztráta rovná asi 3 - 5 průměrným roční­m havarijní­m pojistkám tj. po třech až pěti letech jezdi jak pojištěný a pak už jen šetři­:-)
KladyZápory
jízdní­ vlastnosti spotřeba
prostor topení­
spolehlivist pružnost
ceny ND dílenské zpracování­ a plasty
dynamika  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
4
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
4
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.43
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Mirda, 13.06.2006 22:54
Divím se , že při tom hodnocení které jsi napsal na svůj vůz,bys jej koupil znovu anepoohlédl se raději po něčem, kde bys mohl volit lepší známky.
Michal, 14.06.2006 13:55
Auto jsem koupil od rodiču,kteří ho moc nevyužily a bylo škoda ho prodavat.Ja jsem do něj přesedal ze škody 120 resp. posleze ze škody garde a to se ti pak jede dobře skoro ve všem
Autor článku, 21.06.2006 16:53
Tipo!nemá chybu jezdil sem v 1.4 ve slušnym stavu a když se o auto staráš tak je to vděčný služebník!
MARTIN, 15.04.2007 19:34
To že Tipo nemá chybu Vám jen schvaluji.Měl jsem dvě.Obě s 1,4 i,jedno pětidveřové a potom lepší (s novým čumákem) třídveřové.Obě jako vy s nešťastnou červenou vyšisovanou barvou.Ale auta to byla super.Teď mám krásné Bravo 1,6 16V v modré metalíze na krásných 15" kolech.Kromě krásy ale na něm nevidím nic co by stálo za to!Tipo byly držáky,tohle už ne...Ale Fiatu zůstanu věrný,je to můj už pátý v řadě.Nějakými stupidními kecy se nenechte nas...!Hodně šťastných kilometrů!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů