Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Stilo 1,8 Dynamic - spokojenost i po pěti letech

Recenze uživatelů
Hamerník Milan () - Číměř | 30.10.2008
foto: TipCars.com
Vozidlo mám, dá se říci v plné výbavě, chybí mi jen xenony a střešní okno. Mám i ConectNav+., veškeré elektronické systémy, tempomat, atd. Jedinný problém, který se vyskytoval a to hned od koupi novéh
Značka:Fiat
Model:Stilo 1,8 Dynamic
Typ: 
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1747
Palivo:benzín
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:40 400
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:5 let
Průměrná spotřeba:8,1
Poruchy:ŽÁDNÉ
Předchozí vozidlo:Nissan Almera
Vozidlo mám, dá se říci, v plné výbavě, chybí mi jen xenony a střešní okno. Mám i ConectNav+, veškeré elektronické systémy, tempomat atd. Jediný problém, který se vyskytoval, a to hned od koupi nového vozu, že mi to neustále hlásilo poruchu ASR a ESP. Nakonec se zjistilo, že se jednalo o softwarovou závadu - řídicí jednotka byla naprogramována na starší verzi brzdového systému.

Vlastníte vůz značky Fiat? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Po naprogramování toho správného systému je vše, celých 5 let, OK. S vozidlem jsem maximálně spokojen. Jediné, co mne mrzí, že jsem ještě neinvestoval do těch xenonů, tehdy mi bylo líto 25 000 korun.
Jinak vozidlo má dostatečnou dynamiku, a to i při používání klimatizace, protože má dostatečný výkon - 98 kW. I s audiosoustavou jsem velmi spokojen, hraje velmi čistě.
Problém vidím, ale to není závada auta, ve velmi nedostečném mapovém zpracování ČR při použití navigace. Dá se říci, že velmi kvalitní je od Prahy na západ, když jsem byl na Šumavě, tak tam byla každá osada, ale zde na Moravě jsou v mapě jen silnice první třídy a dálnice. I u okresních měst (jen ta, co leží na silnicích první třídy) jsou pouze průjezdné komunikace těchto tříd. Takže příště bych již do navigace neinvestoval.
Jinak jen samá spokojenost, takže doporučuji potencionálním zájemcům. Oproti mnoha fandům italských vozů se mně osobně líbí i vzhled vozu, a to jak exteriér, tak i interiér.
Jízdní vlastnosti hodnotím také pozitivně. Nemám ani problém s takzvaně 'přeposilovaným' řízením. Také považuji za dobré zadní posuvná sedadla, u kterých se dají sklápět i opěradla, a tak mohou zejména děti zaujmout polohu, která je vhodnější pro spaní. Dále se tak dá zvětšovat zavazadlový prostor, což není k zahození. Podle mne je i výbava tohoto vozidla srovnatelná, ne-li lepší, jako vozidla o jednu kategorii výše, přitom cena je podstatně nižší.
Kromě oleje a benzinu jsem po čtyřech letech měnil baterii. Spokojen jsem i s úrovní servisu a přístupem jejich zaměstnanců, ale to samozřejmě může být v každém městě jiné. Kdybych měl uvést také nějaké negativum, tak je to boční výhled přes poměrně silné 'A' sloupky.
KladyZápory
Spolehlivost Vysoká spotřeba benzinu
Jízdní vlastnosti Špatný výhled přes 'A' sloupky
Stupeň vybavení Špatné mapové podklady pro navigaci
Prostorná karoserie  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
3
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
1.54
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.5 z 5 (70%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Kylie, 31.10.2008 10:39
Ta prohlídka mi příjde opravdu docela drahá. Já mám vůz střední třídy, šestiválec, prohlídky po 30.000 a jsou levnější (přiznávám, že nevím úplně přesnou cenu, vždy si dám i "něco k tomu", na ten den či dva si půjčím náhr. vůz, někdy navoskovat karoserii, vyčistit klima, vyměnit stěrače, někdy přezout atd - prostě když už jedu do servisu snažím se ať udělají vše co jde a klidně tam vůz nechám o den déle. . ale jedna prohlídka vyjde tak 5 - 7 tisíc maximálně!)
Kylie, 31.10.2008 10:45
Já hodně jezdím v noci (na dálkové trasy mi vyhovuje ten slabší provoz, proto jsem také koupila ty sice drahé, ale jinak výborné "noční" brýle) a mám v tomto směru docela "praxi", navíc díky TAG Heur Night Vision to "oslnění" dálkovými je docela "zvládnutelné" "k přežití" (opravdu pomáhají), ale v případě "xf" vůbec nešlo o "podstatu věci", on to čas od času dělá, že "chrlí špínu" ..
PS: Prostě, pokud já vím není jiné cesty jak protijedoucímu ukázat že NEsvítím dálkovými, než je na chviličku zapnout ..
PPS: Jinak těm co občas v noci jezdí ty brýle vřele doporučuji, po první cestě jsem maličko rozpačitá byla (opravdu "vidíte" lépe, jakoby jasněji, ale chvíli trvá, než si zvyknete), nyní si cestu bez nich představit nedovedu!
Kylie, 31.10.2008 10:47
Já vím, proto jsem chválila, je to takový trochu netypický 6ti, ale ..
Jurke, 02.11.2008 21:40
A mají ještě jeden problém jsou docela slabé oproti těm zatracovaným Tdi.
Kylie, 03.11.2008 02:08
Mohl-li by jste svoji myšeňku "rozvést"?
TDi nejsou "masou" až tak "zatracované", spíše právě naopak "glorifikované".
A které že to motory jsou vůči (PORUCHOVÝM - TO je ten "nej-" problém!) TDi "slabé" ... bmw to asi nebude, tak co? Která značka?
PS: Nej- časy motory TDi zažívaly koncem let devadesátých kdy i výrazná ocenění sbíraly (z té doby asi přežil ten český pohled na ně), pak přišly problémky, pak problémy a vzdor očekávání ani dlouhodobě mnoho let připravované varianty s common rail (kupodivu - nechápu) nepřinesly zlepšení.
PPS: K čemu se tedy vztahuje a jak je myšlen váš příspěvek?
Pěkný den
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů