Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Seicento

Recenze uživatelů
Igor (38) - Zlín | 02.06.2006
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Fiat Seicento | foto: Igor
Přeji hezký den, reaguji na dotaz čtenáře ohledně vozů Fiat. Mé zkušenosti se týkají vozu Fiat Seicento 1,1, toto auto jsem koupil přítelkyni jako nové poté, co jsem prošel jednotlivé autosalony a prohlédl jsem si vozy stejné třídy.
Značka:Fiat
Model:Seicento
Typ: 
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1108
Palivo:benzín
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:53 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:3
Průměrná spotřeba:4,8 l
Poruchy:nemá
Předchozí vozidlo:Opel Corsa

Potřeboval jsem auto malé, levné a hlavně takové, do kterého 3 roky nebudu muset investovat. Nakonec jsem se nechal zlákat na Fiat a myslím, že jsem udělal dobře. Nezastírám, že hlavní motivací byla cena, ale za nějakých 220 tis. Kč jsem dostal auto v plné výbavě kromě klimy a airbagu spolujezdce.
Musím napsat, že jsem byl nadmíru spokojen já i moje přítelkyně. Na ježdění po městě a na chalupu, tj. vzdálenosti do 50 km, je to úžasné vozítko a dokáže i svižně uhánět. Na předních sedadlech je místa jak ve Felicii a pokud někoho vezete vzadu, tak to obstojně přežije i větší člověk, ne ovšem do Prahy.
Co se týče kvality, poruch a servisu, tak jsem měl za dobu 3 let jen jednu poruchu, a to prasklé lanko u ruční brzdy, a to podle mě prasklo jen proto, že přítelkyně jela se zataženou ručkou (znáte baby). Jinak Lentilka, jak jsme jí důvěrně říkali, šlapala pořád na 100%. Navíc v létě i v zimě, a to nebyla garážovaná, starty při -20° nebyly výjimečné a vždy motor hned na poprvé naskočil. Navíc spotřeba do 5 litrů, a pokud se sklopila zadní sedadla, i dost velký kufr na auto v této třídě byly opravdu suprové.

TIP: Fiat Seicento – poslouží studentce?Co ale bylo nejúžasnější, to byla ovladatelnost a možnost parkování. S tímto autem se dá zaparkovat opravdu všude a dokonce mezi auta kolmo k chodníhu a nebudete vykukovat.
Tak to by tak ve zkratce bylo všechno, auto už jsem prodal a pořídil zase nového Fiata, ale tentokráte Pandu, vůbec jsem už přitom neuvažoval o jiné značce. Fiat mě prostě přesvědčil, že to s těma řečma o jeho nekvalitě není tak docela pravda.
Co se týče mých dalších zkušeností s touto značkou, mám kamarády, jejichž Cromy, Tipa, Punta (dokonce znám i takové, co mají ještě Regatu a Miraifiori) jezdí při dobrém zacházení a kvalitním servisu dodnes.
Takže závěrem, jestli Fiat ano či ne, píšu s klidným svědomím určitě ano, a to nejsem žádný skrytý placený agent, který tady dělá reklamu. Klidně mi můžete zavolat na 724 604 904 a potvrdím Vám co jsem napsal.
Hodně štěstí s vozy Fiat přeje Igor.

KladyZápory
Možnost parkování Malý kufr
Spotřeba Jízda na delší vzdálenost
BezporuchovostMálo místa na zad. sedadlech
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.5
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.8 z 5 (76%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Dealer, 03.06.2006 21:01
Vážení dopisovatelé,
vzhledem k tomu, že mám servis na fiaty a škodovky, tak už jsem se setkal s pár havárkami těchto vozů a mohu soudit. NCAP je sice krásná teorie přímého čelního nárazu, ale v praxi často neplatí, protože se bourá různě a do různých věcí v různých rychlostech. Seicento rozhodně není nejbezpečnějším vozem co do hmoty, která se může "srolovat" před řidičem, ale viděl jsem na vlastní oči několik totálek těchto aut a lidé z nich vylezli v pohodě, samozřejmě také jeden případ polského turisty, který již nevylezl....Ale to stejně platí např. o Fabii a i Octavii, ještě v současné chvíli mám na parkovišty takové tři kousky škodovek, o které se teď vede dědické řízení, jelikož majitel již dopilotoval... Takže stejně je to vše o rychlosti, pásech, slušnosti a také náhodě... Stejně tak jsem vlastníma rukama u Pardubic vytahoval nějakou mladou slečnu zpod deformované přístrojové desky Renaultu Laguna, dle NCAP jednomu z nejbezpečnějších vozů, protože havárie proběhla tak jaksi divně, že auto bylo totál a přední airbagy nevystřelily... Takže opatrně přátelé...
vlada, 04.06.2006 16:25
Pane dealere souhlasim s vasim prispevkem. Myslim si ale ze v mem prvnim prispevku uvedene testy jsou jedine srovnatelne, tj. za stejnych podminek. To co popisujete je sice pravda, ze ten to prezil a ten zas ne, ale nikdo nevi za jakych podminek se to stalo. Jen na okraj bych se rad zeptal na tu Lagunu II. [mam mji totiz take] byla ta pani pripoutana?
Dealer, 04.06.2006 20:14
Připoutaná byla (mj. nemohl jsem ani za boha ten pás přeříznout, měl jsem jen malý kapesní nožík a bylo to těžké psycho, slečna pořád strašně křičela...) ale ten náraz byl opravdu divný, sjela ze silnice a řítila se dlouhý úsek z kopce dolů, po cestě kácela stromy apod., tak nevím, jestli tomu autu ještě při těch nárazech fungovala elektrika. Ale ten případ byl veskrze ojedinělý, uvedl jsem to jen jako "blbou náhodu" , která se může stát každému a ani 8 SRS vás nezachrání...
vlada, 05.06.2006 07:41
Děkuji Vám za detailní info.
Tomáš, 07.06.2006 17:33
No jistě , jak může někdo srovnávat \BMW řady 3 byt E36 a Seicento, to je opravdu nesmysl. Mám doma Cras testy vozů vyšší třídy z roku 1990 tenkrát jediná dvě auta, která dobře uspěla v testu dle metodiky Auto Motor und Sport byly BMW 5 E34 a Mercedes E W124, tahle metodika počítá s nárazem na polovinu přídě rychlostí 35 mil za hod, to je cca 56 km/h ale na tuhou barieru, ne na deformovatelnou jako Euro NCAP, takže BMW a Mercedes patří pořád za vysoký bezpečnostní standard. Euro NCAP jsou jen laboratorní testy, praxe je mnohdy jiná.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů