Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Punto a zkušenosti majitele po třech letech

Recenze uživatelů
Hurikan (35) - Česká republika | 25.06.2013
foto: TipCars.com
Rozhodl jsem se napsat trochu jinou recenzi na již několikrát vychválený, ale taky proklínaný vůz. Je jasné, že jsou lepší a kvalitnější auta - já sám jsem vlastnil zhruba 20 různých značek, ale o tomhle bych se rád zmínil.
Značka:Fiat
Model:Punto
Typ:60
Bližší označení:188
Karoserie:hatchback
Objem motoru:1 242
Palivo:nerozhoduje
Rok výroby:2001
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:60 000
Najeto km nyní:100 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3 roky
Průměrná spotřeba:5,5 l
Poruchy:servo, drobnosti
Předchozí vozidlo:BMW řada 5
Rozhodl jsem se napsat trochu jinou recenzi na již několikrát vychválený, ale taky proklínaný vůz. Je jasné, že jsou lepší a kvalitnější auta - já sám jsem vlastnil zhruba 20 různých značek, ale tohle mi přišlo na dnešní dobu asi nejvíc lidové. BMW e39, co jsem také vlastnil, bylo výtečné, ale žralo min. 10 l, ale to by nevadilo, kdyby se nemuselo dávat do údržby ročně tolik, co do Punta za tři. Punto je nenáročné na spotřebu i servis. Zatím jsem dělal jen servomotor za 2.300 Kč. I kdyby se vysypalo všechno, co je možné, tak to bude pořád za polovinu oproti jiným vozům. Navíc se musí uznat, že zaparkuji všude, což se spoustou aut nelze. Je to opravdu na svou třídu velké auto, i kufr s objemem 300 l je chvályhodný. Teď jsem kupoval rozvody a celá sada vyšla i s vodní pumpou na neuvěřitelných 1.700 Kč! Práce bude cca za 1.000 Kč. Měl jsem i menší kolizi s líným favoritem a jeho stejně líným řidičem, jelikož se mu nechtělo dát blinkr a cena za přední světlo, nárazník a blatník byla za 10 tis. Kč, což se taky nevidí. Samozřejmě i s prací a lakem. Na dálky je auto celkem pohodlné. Dával jsem Zlín - Košice bez pauzy za 5 hod a záda i psychika bez újmy. Dávám do motoru olej 10-W40 od SELENIE a náplň vyjde na 450 Kč i s filtrem. Čekám, že odejde nějaká elektrická součástka, ale to mne nezruinuje. Zatím jen jezdím a když je potřeba nějaká údržba, tak je to k smíchu. Někdo tu psal "itala už nikdy" a podobné ukvapené názory, ale mohu všechny ujistit, že každé auto má něco, ovšem provoz se mi u tohoto konkrétního modelu zn. Fiat zdá jako pohádka. Každý má jinou představu o autě, ale mně se líbí jezdit a platit minimum. Samozřejmě novější fiaty už mají dost problémů, ale to je daň za moderní výstřelky, které já nepotřebuji. Takže si to shrneme. Malá pojistka, čelní sklo do 5 tis. Kč, výfuk 2 tis. Kč, zbytek si každý může zjistit na netu. Až budu chtít změnu, tak to bude oříšek.
KladyZápory
cena dílů pro někoho malé vozidlo
spotřeba  
údržba  
brzdy  
jednoduchost  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.38
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.1 z 5 (82%)
Hodnoceno: 13x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Koloss, 25.06.2013 19:14
Jednou jsem měl tu čest tohle kočírovat a dost mě překvapilo "gumové" řazení - páka dost dlouhá a pomětně pružná, trefit kvalt chtělo docela cvik.
Hurikan, 25.06.2013 22:54


ahoj tak to uz jsem nekde cetl,ale ja jsem nic takoveho nezaregistroval.Ba prave naopak se mi radi skvele-na to ze je to fiat,ale je pravda,ze PASSAT nebo BAVKO meli prijemnejsi razeni.To je holt dan za nizke provozni naklady...Hurikan
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů