Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Bravo

Recenze uživatelů
Standa () - Žatec | 01.11.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Fiat Bravo | foto: Standa
Fiata sem si koupil z nutnosti dojížnění do práce. Potřeboval jsem malé úsporné autíčko, ale to sem ještě nevěděl, že mě uchvátí jeho design a jízdní vlastnosti. Zašel jsem u nás do jednoho bazaru a on tam stál.
Značka:Fiat
Model:Bravo
Typ: 
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1,4 12V
Palivo:benzín
Rok výroby:1996
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:115 000
Najeto km nyní:180 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3 roky
Průměrná spotřeba:8
Poruchy:Zkroucené přední kotouče, vadné relé na palivovém čerpadle, zanesená hydraulická zdvihátka ventilů a následně vydřená vačka, vadný posilovač brzd, rychlá únava spojky, koroze výfuku, vytlučené silentbloky na ramenách přední nápravy.
Předchozí vozidlo:Škoda Favorit
Ten model jsem viděl zblízka úplně poprvé. Moc jich tady nejezdilo a cena byla taky slušná (cca 80 000 Kč). Hned sem se do něj zamiloval a nedbal na rady kamarádů, že fiata ne!

Vlastníte vůz značky Fiat? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

První rok provozu (po samozřejmě nutné výměně oleje a rozvodů, zavaření výfuku) byl celkem bez problémů, auto chytalo na první 'cvrnknutí' jak v zimě, tak za deště. Super svezení na to, že má jen 55 kW. Do města úplně ideální, ale po té stovce to chvilku trvá, než se vyškrábe na 140 km/h.
Hned po zimě, co jsem na něj po zdlouhavém shánění litých kol kvůli neobvyklé rozteči, obul letní gumy, tak se ozvaly čepy a silentbloky. Z druhovýroby stojí jeden čep 350 Kč a rameno(silentblok nejde přelisovat) 1 550 Kč. Výměnu jsem zvládl sám. Takže to vyšlo na cca 4 500 Kč i s geometrií.
Pak jsem jezdil vesele dál, přišla další zima a další jaro a ozval se výfuk - samozřejmě zralý na výměnu. Druhovýroba 3 500 Kč, montáž opět doma v garáži.
Asi v červenci sem přijel jednou domů, zhasnul motor a šel si něco vyřídit. Když jsem se vrátil, už jsem ho nenatočil. Vadné palivové čerpadlo. Sranda za 4 500 Kč po měsíčním shánění(běžně 6 500 Kč).
Po létu se blížil konec STK, tak přišly na řadu brzdy. Zkroucené kotouče už jednou sjeté na soustruhu (asi prodávajícím), takže výměna. Sada destiček od druhovýrobce 995 Kč, nové kotouče 1 500 Kč, výměna doma.
Už jsem byl rozhodnut, že se auta zbavím, ale že s ním ještě odjezdím zimu. To sem ještě nevěděl, co mě čeká. Asi tak v lednu, jednoho rána, šlo auto jakoby na tři válce. Říkal jsem si, že to bude asi tím mrazem, ale ono to nepřestávalo. Hned odpoledne jsem zajel k mechanikovi, ale to už auto mělo zvuk jako JTDčko. Ortel byl jasný - obroušená vačka a vahadla a domečky atd. Oprava trvala (aby to stálo co nejmíň, tak jsem sháněl nejlevnější díly) 3 měsíce a stála cca 20 000 Kč i s prací.
Teď mě ještě čeká spojka, posilovač a drobné opravy karoserie, jelikož nevím, proč dělal Fiat plechy tenké jako papír. Stačí se opřít o dveře a promáčknou se. Koukal jsem i u jiných fiatů a je to asi problém všech. Naštěstí se mi vyhnul asi nejčastější problém, a to rozpadání se venkovních klik dveří, ale prý vám je vymění v originál prodejně Fiat.
KladyZápory
Prostornost Drahé ND
Ostré brzdy, přesné řazení Tužší podvozek
Ovladatelnost  
Design, bohatá výbava  
Dynamika motoru  





Spolehlivost
4
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
3
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
5
Celkové hodnocení - průměr:
1.79
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 05.11.2007 11:03
Zase znalec. Kvalita oleje podle čichu. Ještě schází promnout ho mezi prsty.
anonym, 05.11.2007 11:15
Před třemi roky jsme sháněli toto auto do 120tis.Kč. Nic jiného než Bravo s 1,4 12V v bazarech nebylo. Po předchozích upozorněních, pryč od této motorizace, jsme koupili Corollu Linea Sol, koup. v ČR. Ta měla poctivých 42 tis. km, dolož. serviskou. V současné době má 132 t. km. Vyměňují se pouze věci opotřebené běžným provozem. Teď jdou na řadu tlumiče pér. Je to pěkná pálka na zůstatkovou cenu ojetiny, ale co se dá dělat.
gld, 10.11.2007 15:52
Značka oleja odporúčaná výrobcom je BLBOSŤ. Marketingový trik, kto chce nech mu verí, dôležité sú ako tu už bolo spomenuté parametre oleja.
anonym, 24.03.2008 14:18
Bravo 1,4 12V jsem měl 5 let a pokud bych měl málo peněz tak bych si ho koupil zase.Koupil jsem ho ,když mělo najeto 100tis. a prodával při 150tis.km a za ty roky jsem vyměnil zadní tlumiče (2000Kč)výfuk(2100Kč)spojku(5300Kč) a řízení(4800kč)kliky dveří za 800kč.Do auta je třeba nalívat pořádný olej a měnit ho daných intervalech.Auto se mnou sjezdilo pul evropy a vždy bez poruch.Všem majitelům škaredých předražených německých aut ze slabýma ubohýma motorama přeji aby měli tak málo problémů jako já s Bravou.
anonym, 06.05.2008 10:26
Mám "nejhorší motor" r.v.98 "popohnanej" v Německu. Spotřeba 7-8l při normální jízdě, ale vytáhnu z ní přes 200km/h. Momentálně má nalítáno už přes 130tis a jediný, co mi kdy odešlo byly páčky pod volantem, dost kuriozní vada:)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů