Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DS3 chce být chic

Nové modely
Martin Šidlák | 13.05.2010
foto: km77.com
Od května se na českém trhu začíná prodávat Citroën DS3, první z řady luxusních vozů této francouzské značky. Její pojmenování DS – déesse znamená francouzsky „bohyně“. Má se Mini a Lancia začít bát?

Novinku představenou loni ve Frankfurtu si během prvních 24 hodin po uvedení mohlo objednat 1000 privilegovaných zájemců, nyní je v běžném prodeji i v Česku, a to za ceny od 365 000 Kč.
Kromě zajímavého designu, z něhož nejvíc zaujme B sloupek ve tvaru námořní plachty a výrazné lemy blatníků, staví DS3 na jedinečnosti, s kterou si můžete auto přizpůsobit. Může mít jiný lak většiny karoserie a jiný lak střech. Z vnějšku existuje v závislosti na zvolené verzi až 38 barevných kombinací a až 12 verzí kol. Na střechu lze umístit samolepicí fólie ve 4 stylech. Auto ale umožňuje sladit i barevnost některých prvků interiéru s barevným odstínem zvoleným pro exteriér. Lišta palubní desky, lišta kolem větráků či hlavice řadicí páky tak může být vyvedena v šesti odstínech.
Jak módní záležitostí chce novinka být, naznačuje i pojmenování výbavových stupňů – Chic, So Chic a Sport Chic. Ani za základní nemá zrovna levnou cenovku 365 000 Kč s motorem 1.4 VTi o výkonu 95 koní má poměrně bohatou výbavu - šest airbagů, tempomat, ESP nebo autorádio s CD a MP3, mlhovky, kožený volant, tempomat a omezovač rychlosti.
S verzí So Chic jsou spojeny motory 1.6 Vti 120 koní nebo 1.6 HDi 90 koní a nabízí navíc dvoubarevnou střechu, zatmavená boční skla, mřížky sání s LED diodami, slitinová šestnáctipalcová kola.
Verze Sport Chic s motory 1.6 THP 150 koní nebo 1.6 HDi 110 koní přinese sportovní sedačky, koberečky vpředu i vzadu, sportovní spoiler, sedmnáctipalcová litá černá kola s diamantovým výbrusem nebo Hifi Systém.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Dronte Mauricijský, 13.05.2010 20:35
K čemu je dobrá fičura, jež se zde nazývá mřížka sání s LED diodami? Nějak mi to v textu uniklo. (o tom, že pojem LED dioda není zcela úplně správný, pomlčím).
A vsadím se, že velmi povedenou přeplňovanou šestnáctistovku určitě osadili oním nepříliš povedeným pětikvaltem známým z Peugeotu.
Dronte Mauricijský.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů