Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Doporučíme ojetý Opel Zafira?

Poradna
Daniel Dvorský | 22.04.2009
další 4 fotky
foto: TipCars.com
Dotaz

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na vozidlo Opel Zafira, chci si pořídit starší vůz a známý mi nabízí tohle auto. Jedná se o obsah 2,2 benzin, r.v.2002 nebo začátek 2003 a najeto má 175000 Km, je garážované a pravidelně servisované. Na co si mám dávat pozor, nebo jestli jít do téhle koupě. Výhoda je v tom, že znám majitele a vím, že na tachometru nejsou stočené žádné kilometry.

Děkuji za odpověď s 
pozdravem Jiří Herman


Odpověď

Vážený pane Hermane,
nejdříve trochu všeobecně. Určitě nespornou výhodou tohoto automobilu je, že znáte osobně majitele. Určitě víte, jak se k vozidlu chová, zda jezdí razantně systémem brzda – plyn a nebo naopak jezdí až příliš klidně. Obě varianty jízdy se negativně podepíší na každém automobilu. Někdo automobil vnímá jako kus plechu, který až doslouží tak se vymění, někde je „plechový miláček“ členem rodiny a když se prodává, sejde se celá rodina a dlouze se s ním loučí. Tyto informace normálnímu kupujícímu zůstanou utajeny, i když by měly být stěžejní.
Dalším důležitým bodem je servis. Doložený servis nejlépe pravidelně vyplňovanou servisní knihou nebo alespoň kopiemi faktur nám prozradí, co všechno bylo na daném vozidle vyměněno, co nás třeba ještě čeká, někdy se i dozvíme opravy po větších haváriích, záruční nebo pozáruční servisy. Z toho všeho si můžeme udělat obrázek o následujících investicích z krátkodobého i dlouhodobého hlediska.
Článků na téma stočené tachometry bylo už mnoho a stejně se to nejen v České republice stalo fenoménem. Čím dál více se o tomto mluví, ale situace na trhu se moc nezlepšila. Některé autorizované servisy zlepšily svůj přístup k zákazníkovi při pátrání po najetých kilometrech ve svých databázích, ale je ještě stále co zlepšovat. Pokud je automobil individuálně dovezený ze zahraničí a není k němu jakýkoliv servisní záznam, lze se o stavu tachometru jen domnívat a fakticky je „počet najetých kilometrů“ nezjistitelný, pokud nemá automobil v sobě různé systémy, ze kterých lze tyto údaje zjistit. Jako například u některých modelů Mercedesu či Renaultu, lze zjistit stav tachometru z čipu v klíčku resp. kartě zapalování. V tomto případě je o starost méně.
Takže se dá říci, že máte v ruce všechny esa, které jsou při koupi ojetého automobilu možné a navíc jsou k mání jen zřídka.

Co se týká Opelu Zafira, osobně ho považuji za povedený model, který se hlavně systémem sedadel FLEX 7 stal průkopníkem ve vícemístných rodinných MPV. Variabilita uspořádání vnitřního prostoru je úžasná. Kdybychom si mohli vybírat z motorizace, určitě bych doporučil motor 1,8 16V (85kW resp. 92kW), připadá mi optimální vzhledem k výkonu, vzhledem k nákladům na provoz – spotřeba, servis, náhradní díly a nakonec i k výši zákonného pojištění, protože spadá do kategorie do 1850ccm. Motor 1,6 se nedá doporučit vůbec, je slabý a v Zafiře právě vzhledem k velikosti a tvaru karoserie až neúsporný. Z benzinových jednotek se potom nabízí právě Vámi zmiňovaný motor 2,2, který můžeme najít i v Astře, nebo pohání větší modely jako Omega, Signum, Vectra. Zákonné pojištění není tak hrozné, jsme stále v kategorii do 2,5 litru, výkon 108 kW je průměrný a dle mého názoru v Zafiře i ve Vectře funguje dobře. V modelu Omega asi žádná benzínová verze není úplně úsporná, snad pokud se někdo smíří s leností, tak starý 2,0 8V je spolehlivý a dá se s ním jezdit za slušné peníze, ale to není otázka Zafiry. Pokud ho šetříte, je spotřeba průměrná, ale když se chcete svézt, ekonomika půjde stranou. Je to jako u každého silnějšího motoru. Svým potenciálem dostatečně pokrývá potřeby průměrné jízdy, ale na druhou stranu svádí občas k razantnějšímu stylu a ten je vykoupen vyšší spotřebou, na kterou si vždy vzpomeneme při tankování paliva.
Souhrnem, takový automobil s takovým rodokmenem se dá pouze doporučit. Vše ostatní mu můžeme odpustit.

Hodnocení článku
2.0 z 5 (40%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Kylie, 22.04.2009 23:50
... že to NENí až tak "povedená" volba.
Jeden kamarád manželce a dětem koupil PŘESNĚ tento model (motor) a ... a asi mohl vybrat "lépe"
Pokusím se "doplnit" ta chybějící FAKTa:
- zda rok ´02 či ´03 je poměrně DŮLEŽITÉ - v roce ´03 proběhl malý facelift a mírná modernizace/vylepšení
- víte jak se píše, že PSA "nic/moc" řazení? Tak "na školení" byli EVIDENTNĚ u Opel v Rüsselsheim při konstrukci ZAFIRy
- náhradní akumulátor s sebou vozte raději "preventivně" - na 99% procent "odejde" (tak jednou za rok - pokud vůz rozjíždíte roztlačením z kopce, NEsvítíte, klimatizaci NEpoužíváte, rádio si NEpouštíte a přes zimu vůbec NEjezdíte - jednou za dva ,-)
- na to že akumulátor "končí" vás "decentně" upozorní NÁHLE NEfunkční posilovač řízení (ve "správné" chvíli docela "mňamka" .-)
- tu klimatizaci opravdu raději NEpoužívejte NIKDY - hučí jak větráky co vyvádí vzduch z tunelů či metra (když zrovna funguje - a vy jste na "čekačce" zda dříve odejde její kompresor nebo jeho elektromagnetická spojka)
- žárovky v předních světlometech budou praskat ať svítíte či NEsvítíte (prý tam "bludné proudy" proudí ...)
- když za jízdy NEčekaně "spadnou" všechny ručičky - NEvypínejte motor (už byste NEnastartovali!) a zkuste "dojet" do jakéhokoliv servisu
- zadní tlumiče NEjsou nijak "ostýchavé" a každých 50-60 t. km řeknou "'A DOST!" (a ještě předtím "vytečou")
- o tom se "doslechly" rozvodové řemen(y) a oni prý "déle" ROZHODNĚ pracovat bez výměny NEbudou!
- VÝfuk je od toho aby VYfukoval (ne VY-držel - tohle heslo EVIDENTNĚ při vývoji Opel Zafira požili)
- crash test doporučuje, že pro ČELNí srážku je "rozumným maximem" soupeř typu škoda 120 (Trabant by byl ještě lepší ...)
TOLIK stručně k modelu Opel Zafira (jen něco málo co jsme probíraly při "babinci" - také se ráda poučím od PROFESIONÁLů)
Pěkný den (bez OPELu Zafira ,-)
Riccardo, 23.04.2009 09:44
Proč by to měl opakovat stále dokola ? Vždyť už tady jeden popis Zafiry je a v článku je na něj i odkaz ...
Marťan Martin, 23.04.2009 15:46
To je fakt skoro nejblbější mpv na trhu
RRAAFF, 23.04.2009 18:13
To jsou teda kecy Kylie, aspoň, že už je vše napáno tak nějak přehledně. Ne jedno písmeno velký druhý malý jak na auto.cz. Každopádně osobně znám člověka se Zafirou 2,2 a baterka rozhodně neodchází po roce. To je holý nesmysl. Klima taky není kdovíjak poruchová, maximálně odejde ten chladič. A její hlučnost taky není zase tak strašná. Výfuk tak 3-5let dle provozu. K tý bezpečnosti už se snad nemá cenu ani vyjadřovat. Kolik aut této třídy mělo v roce 1999(datum uvedení) 3 hvězdy. Moc jich nebylo že? Já vím, že u Vás je na prvním místě Citroën a Opel je nakonci, ale stejně psát tolik bludů?
Kylie, 23.04.2009 21:56
Jsem ráda, že čtete mé příspěvky ... (takže byste mohl VĚDĚT, že si NEvymýšlím .-)
ZCELA VÁŽNĚ: Psala jsem to samozřejmě s "nadsázkou", nicméně PŘESNĚ odpovádají pečlivým německým (OPEL domácím) statistikám v Gebrauchtwagen katalog(u) - NEberte můj textík "zaslepeně/doslovně", nicméně co se FAKTických "bolavých" míst modelu a jejich PORUCH ... tam to je (BEZ ironie) přesně tak - je mi líto.
PS: Jste asi tak "tisícátýprvní" co zmiňuje Citroën na prvním místě (no někteří jmenují konkrétně C5 ,-)
I když mám Brumlu ráda (a "vyhovuje mi") tak na PRVNíM místě ... tak dobrý opravdu NENí (to možná takový Bristol a od té doby co já "okusila" SL 6.3 AMG, tak možná i NEvěrná bych mu byla a ... atd. apod. - to spíše CHLAPEČKOVÉ berou autíčka "tuhle značku ANO" a "tuhle značku NE" - já te beru maličko "jinak"
Jestli jste "fanda" Opel - tak vám klidně "pochválím" nový Opel Insignia (ve verzi OPC s 20ti palcovými koly - no to věru NEpůsobí špatně ... a vzhledově pěkně vypadal v Geneve i ten městský hybrid ... na jehož jméno si zrovna NEmůžu vzpomenout .-)
Pěkný den (ale raději BEZ opel(u) zafira - vážně)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů